Instagram : @peejburhan

macam zaman muda2~

mulanya nak lepak ngan tina.
then ice pulak ajak keluar.
then ajak la nysya sekali.
so ok aje la. senang boleh ice pass kad kawin dia sekali.
tp kita orang ni bukan reti nak keluar awal ke apa.
around 9.45pm mcm tu baru ice pick up.


:: comel kan. noy snap ni. noy dah macam dewa kucing pulak aku tgk bila kucing2 ni mengadap..huhu ::

so call nysya. sekali minah tu cancel cakap nak keluar ngan mak dia ke apa.
then call tina x angkat pulak. rupanya tido. cehh.
so akhirnya aku ice n noy aje la yang keluar.
leceh dorang2 ni. payah benar nak keluar
dpd dulu okies.
aku ni jugak senang. on aje. hohoh.
cea sekarang boleh la kan. dulu tgk. if keluar boleh bawak bergaduh ngan kekasih lama itu.
if betul keluar pun selali aku senyap2 aje. sebab malas gaduh.
if dia call tiba2 pulak. mula la menipu sunat kan. sebut la nama jonet ke. nonoy ke.
ish teruk perangai aku kan.
so sekarang ni kita enjoy singlehood aje. :D


kami ke suzis.
suzis adalah medan seronok mencuci mata :D
then call shawal suruh join.
sakan berborak sampai x sedar masa berlalu..
macam topik la keluar.
shawal lawak aje..bila orang cerita pasal kawin dia tension2, ' dahh la weyh..jgn cerita pasal kawin2 la'

then masuk lak topik video ikan ngeri kat blog hari tu.
pasal makanan2 exotic ni.
x pasal cerita makan otak beruk la apa la.
tiba shawal, ' weyh dah la weyh..jgn cerita mcm ni..cerita balik pasal kawin la'
haha..bengong gila..
tp betul la..ngeri aje kan.
i mean ada manusia keji mcm tu.




i miss those days.
yang lepak2 ramai kadang2 sambung sampai 2-3 meja.
bawak sampai ke berapa pagi.
time tu semua relax2 je.
ni semua dah kawin2 n ke sana ke mari.
woahh..semua mau kawin2 sudah.

rasa macam nak suruh dorang buang reunion la next year.
after 10 years abis sekolah.
mesti best aje..spend la 3 days 2 nights ke.
mesti best aje.
mesti ada yg dtg ngan partner n anak pinak bagai.
syok syok. tapi siapa la rajin nak organize bagai kan.



oh later edan pulak join after balik dpd flight.
galok gila lagi bersembang sampai x sedar masa berlalu.
itu pun terkejut tiba2 kat traffic light tepi tu ada accident.
kuat gila bunyi.
matiklah semua rakyat malaysia kepoh gila weyh.
semua bangun dpd seat nak tgk kan. termasuk tuan blog la.
van accident ngan volvo.
teruk jugak la sampai volvo tu tayar flat.
tapi xde orang mati ke apa la.

then baru la reti2 nak balik kita orang.
sedar2 masa balik tu rupanya dah pukul 3ish am.
amik kau lama benar lepak.
tapi seronok la..boleh tahan berabad la x lepak2 mcm tu.
i mean sembang2 aje sampai ke pagi.
selalu baru pukul berapa semua nak balik aje.

ish apesal aku ni semua benda nak emo sgt ni.
sebab period kot..haha.
tapi serious rasa sedih aje.
ke semua orang keliling sorang2 nak kawin aje.
n mind bengong aku ni suka pikir kalau dah kawin mesti semua orang akan jadi lain je nanti.
hoh emo.
xpe la..itu aje..ta-ta.

13 Comments:

sI tEDI said... [Reply to Comments]

aku tensen kalau makana da kucing.. sebab aku akan tidak jadi makan dan hadap kucing.

paling koman makanan aku bg kucinG!

he he he..

hari ini pun ada kucing 2 ekor datang rumah.. tapi rumah aku dah cukup kuota untuk kucing. mem besar x bg bela byk2!! :((

Mr. J @ pengerindu.com said... [Reply to Comments]

hihihi.. ok ok aku 'speak up byatch".. T_T tak kena2 kena aku.. hehhe.. btw salam kenal.

www.pengeRindu.com

♥chentaMAYA™ said... [Reply to Comments]

mcm kena sampuk jerk kucing2 tuh~
ahah~

Ibu n Abah said... [Reply to Comments]

salam peeja,
makcik adakah pembaca senyap blog peeja, selalu makcik baca tentang peeja pergi makan di papparich. Makcik ingatkan di Jusco AU2, makcik pergi tadi, takder... dimana yer?...
terima kaseh...

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

kan??semua cam nak setel down jek.tggal la berapa kerat yg belom sampai jodoh nya lagi nih..
my school pun nak wat reunion nxt yr.hopefully time tu dah ada cinta hati xde la sangap sangat sorang2 ye tak?hehe

sherrina said... [Reply to Comments]

Bila time Peeja sampai, Peeja pun dah susah nak lepak sampai awal pagi gitu. Sementara masih ada masa...enjoyyyy!

ayangasma said... [Reply to Comments]

best kalau dpt suami yg sporting, yang leh kuar lepak2 ngan member2 kita.

Lady Dyla said... [Reply to Comments]

mcm besh je kan... skrg ni umo br 20 pon dah rs mcm nk jmpa kwn2 duk 1 meja smpai pkl 2-3 pagi sembang tak hengat dunia..
Nnti blk mesia nak kn gak uat mcm ni...

Qumairah said... [Reply to Comments]

heheheh kawen kawen...bowink kenkadang kalau dah asyik kena tanya kan ..takpe ajal,maut,jodoh,pertemuan semua di tangan Tuhan... (ayat menyabarkan diri sendiri) hehehehe kucing2 tuh comei betul..

Tina Banana said... [Reply to Comments]

aku nak ikut sebenarnya.. tapi bila dgr nama ice, aku mcm ketakutan.. sbb aku tau dia akan geleng kepala bila tenmgok aku angkut mika dok melepak smpai tgh malam.. scaryyy!

lagipun kat suzis okk.. mcm jauh...

hmmm..

suezensuzanna said... [Reply to Comments]

heheh..takpe peej..nnt smpi lah jodoh tuh...jgn sedey2:)

peej said... [Reply to Comments]

tedi - tu la kan..kesian aje. nanti kita makan xde isi. sebab asyik nak bg kat kucing aje kan.


mr j - hi..salam kenal.


maya - haha..tu la kan.


ibu abah - hi. papparich bukan kat au2. dia kat sri rampai. ada area kedai2 baru sebelah apartment tinggi situ. dia belah2 belakang sikit. tp kalau pusing2 area kedai2 baru tu mesti jumpa. :)


fieza - tak bukan sebab keseorangan ke apa. takut nanti semua akan busy ngan family n xde lagi aktiviti bersuka ria lepak2.


sherrina - haha tu la kan. tp kalau dpt husband yg jenis sporting pun syiok jugak kan.


ayangasma - best jugak la. tp nanti takut kawan2 nak gurau lebih2 jd segan ke apa pulak.


dyla - ye..tp sila jgn amalkan selalu.


qumairah - nak buat mcm mana..org melayu ni xde soalan lain nak tanya.


tina - macam2 la kau kan.


suezen - bukan kerana itu la. saya adalah sedih kerana kawan2 yg dah sampai jodoh. haha boleh ke mcm tu?

lily lotus said... [Reply to Comments]

astaga baik takde yg kena heart attack sbb eksiden tu..huhu

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...