Instagram : @peejburhan

keletihan seharian~

last sunday plan nak tgk wayang.
harus gigih jugak nak tgk 2012. x kira.
before that nak pergi bangsar for threading.
aku punya ok aje lg..baru sikit2 aje ada.
tp dah alang2 ada sana buat aje la.
oh i like this kedai better dpd yg the other day buat.
cepat n kemas lagi.
tapi..cepat pantas gila..serious sedikit seksa.
paling x menahan. allergic aku kat benang dia tu.
gila hampeh muka mcm beruk sampai ke hari ni ok.


tanda2 kemerahan di kening n mulut yg ketara gila..herghh..
hari ni lg teruk ok. siap nak ada jerawat ke apa tgh2 pulak tu. niceee..
noy lagi biadap. siap cakap

noy : eeeee mulut kau kenapa?
me : kenapa??kering la kurang minum air kot *sambil belek2 bibir*
noy : bukan bibir la..keliling mulut kau..bintik2 ke apa tu..eee macam ada penyakit kanker(bahasa indon) mulut...
me : kurang ajar gila.
noy : betul la..eeeee

biadap gila..
terus rasa conscious gila.
tapi lantak la..boleh buat apa kan.
xkan tiba2 aku nak pakai misai mr. potato pulak kan.

so sunday tu lepas threading pergi midvalley dgn harapan nak tgk 2012.
sampai around 5pm kot.
omg barisan panjang gila sampai ke mc d ok.
wtf..sampai bilakah nak mcm ni kan.
tp beratur jugak la.
tgk as usual ada ticket sold out. tp lain2 blinking2 orange. herghh..
since mmg jauh gila kita org ni.
so decide nak stop beratur aje.
so try gold class..pun sama sold out except show pukul 11.45pm x silap.
gila apa kan, nak buat apa sampai malam mcm tu.

so try nak carik kat signature, the gardens.
masa otw ke sana tu..
dgr gsc buat announcement dah sold out ok tiket dia.
gilo org malaysia. berhari2 sold out dia bagi.
nasib kita org gerak awal..kalau tgh beratur tu harus bengang aje.

then ke signature..gold class sold out.
nasib signature ada...tapi pukul 12am ok.
amik kau midnight terus.
x sanggup lagi la..mmg timing tu je dapat kan. so on aje. lantak.
gila we have like 7 hours to go..haha.


lepas je beli tiket terus ke chilis.
kelaparan x makan apa lunch.
chilis pun packed gila.
we have to wait more than 30 minutes for our seats.
rasanya nak dekat 1 jam jugak la.
sampai berkali2 la budak tu tanya..still nak tunggu ke.
ye lah hoih..dah alang2 tunggu tu...tungggguuuu aje la kan.





boleh tahap sanggap tahap dewa jugak la.
sebab ye la hari2 ngadap muka yg sama aje.
24/7 sama2 kan. apa sangat la yg boleh sembang kan.
semua topic usually dah cover aje.
merasa la buat lawak2 bodoh aje.
sambil nyanyi2 lagu org putih style manglish n lenggok lagu etnik kreatif.
syiok woo...cuba korang try di kala kebosanan.

:: appetizer..ok aku lupa nama dia old wing ada buffalo ke apa ntah..ke aku mereka2??.entah la weyh.. sorry kami gelojoh dpt terus makan. so tggl berapa ketul br teringat nak snap pic ::
:: noy's southwestern grill lamb ...aku rasa seketul dua..super nice... eh jap. ni pun aku x sure sgt nama dia..aku rasa ye kot tu nama dia ;p ::
:: edan's mouthbites burger...rasanya la..mak tiba2 short term memory loss uolls.. petanda2 semakin tua ni..oh nooooooo.. ::
:: mine..mcm biasa..lamb shoulder..boring kan.. lantak la korang boring..aku x boring pun..sukeee aje ..ngeh..ngeh.. ::
:: molten chocolate ::

oh super nice..
makan sampai sengkak gila rasa.
then gerak..pusing2 mission mencari barang utk seseorang.


:: nak amik gambar pun x boleh ok..kena sound..tah apa2..mcm la aku snap pic nak buat plot rompakan ke apa. hello aku promote ni tauu ::

sekali tgk charles & keith..ada big sales..terus noy hilang arah kejap.
lain yg plan nak carik..tiba2 lain pulak yg dpt.
x pasal2 dia terjebak.
but i think it worth it la. i mean mcm murah la semua jadi.
so sila la serang ye..kepada penggila2 kasut & handbag.

lepas tu ke dua tiga kedai lain la.
mak sentaps..so x kuasa nak snap2 lagi.
so lepak starbuck sampai bontot pun kalau bangun confirm ade garis2 bentuk kerusi. niceee..


:: penantian itu satu penyeksaan..muka pun dah gila penat ::
:: kau tgk la muka tahap minyak sapi mcm mana kan..x boleh blah dah. berjam kot duduk. oh tahukah anda..saya sayang dunhill..lariksssssss ::
serious dah tahap menjadi beruks x tau nak buat apa.
bertambah beruk mak yeh bila dorang start ber -bb. damn bitches.
tp bagus jugak. berjaya mengajak kawan2 lain join lepak n tgk wayang.
tp sebab kepenatan tahap dewa..dah x kuasa nak amik pic weyh.

elok lepak..kul 11ishpm tu mak rasa nak terkucil x ku tahan jebat.
apa lg..pantas la mencari toilet midvalley.
nasib x tutup..
dpd tengah tu ke kanan..beria la ikut sign..sampai2 x nampak apa.
apa ni..pakai pintu halimunan ke apa ni.
x tahan..maka gerak..ke tengah balik..tgh carik kat other wings jugak.
gembira jumpa pintu..
tp kecewa bagai nak gilaaa..sebab pintu kunciii!!!
wtf..tau x aku nak terkucil ni..

terus jalan laju2..pergi gardens..
lintas itu ini. then pergi wing kiri.
thank god toilet masih bukak..
uwaaa..tau x perasaan yg lg sikit nak sampai toilet..lg menjadi2 nek terkucil tu.
mcm apa ok..i mean aku tawaf sana sini kau boleh thn..lg sikit ni sabar la kan.
sampai toilet kena kepit lama baru boleh gerak.
kalau x mmg selamat. haha.
nasib tuhan masih menyayangi ku..wah tiba2 kan.
bodoh punya mid valley..kedekut toilet.
oh reason aku sesat2 x jumpa toilet sebab aku mmg x biasa pergi sini.
so mmg x tau mana nak tuju la.
oh toilet mmg cantik.
tapi gila takut sorang dlm toilet yg besar di mall yg sunyi gila.
cermin dah la byk2..takutttss..

later around 11.45pm bergerak untuk movie :D
review movie 2012.
itu kita sambung lain entry ye adik2.

16 Comments:

khairie rahman said... [Reply to Comments]

ne toilet yang 5hengget tu ke? kekeke :p

ai said... [Reply to Comments]

TRILL sungguh kowang nk tgk wayang!
huhuhu..kau tayang kambeng. dah lama aku x mkn... nak nak nak

Lady Dyla said... [Reply to Comments]

tak sabor nk nengok New Moon!!
Sudah mahu kluar di cni...
tak sabar-sabar...

Kambing itu menyelerakan plak tetiba..

ZIANA ♥ FARREL said... [Reply to Comments]

owh...sanggup betul peej tunggu ek semata2 2012..best ke??
btw, rajin peej buat threading..bukan ke baru buat itu ari??

JuNe ManGo said... [Reply to Comments]

tgk chili's.. tiba2 rase mcm tempted nk mkn chili's plak.. haish!

suezensuzanna said... [Reply to Comments]

owh....byk2 gambar....aku plg suke molten choc tuh...

darling8tabby said... [Reply to Comments]

hari2 sold out ye 2012... best dak? kawan akak tengok terus insaf katanyer..siap nak pakai tudung lagi..hehe

farah said... [Reply to Comments]

kelakar la...
ha ah kan, kalo dh smp toilet tu mesti dan2 nk terkucil sgt2 dah...
kalu tidak ok je jalan2 kan...hihi.:)

Anonymous said... [Reply to Comments]

peej,tlg bagitau mama peej blog auntie tak boleh bacalah, wording missing dan colour kuning yang terlalu terang nak baca nampak tapi blur.
tq....sa....

shuweetilicious said... [Reply to Comments]

adalah sangat terliur tengok noy nyer food...adeh...aku nye fav tu..kalau kat chili's memang tu je la yang aku order...ngan buffalo wings tu...setappppppp

NenekPenne said... [Reply to Comments]

ha ha ha...
masa i snap gambar kat ISETAn pun sama...datang mak guard kata tak boleh snap gambar...

alahai.... bukan nak rompak pun...kan..

peej said... [Reply to Comments]

khairie - eh x ni wing satu lg. free aje. tp lawa n bersih aje. so no need the rm5 toilet.


ai - tu la..sedap betul kambings itu. aku tgk balik pun rasa nak lagi. haihh..


lady dyla - tu la. tp saya bukan penggemar new moon. so rasanya xde la gigih sgt nak tgk.


ziana - sanggup. sebab i suka cerita2 mcm tu. a ah hari tu baru buat. tp saja gedik nak buat lagi. sebab pemalas nak pluck sendiri.


june - heheh..sila sila.


suezen - kan..ice cream sejuk n cake panas2..heaven.


darling - insaf jugak la..ok rasa nak insaf la. tp hujung minggu tatap nak pergi cucuk langit. how like that?


farah - tu la..benci gila.


anon - ok. xpun try comment kat dia sendiri ke.


shuweet - apesal panjang sgt nick kau ni. anyway mmg sedap kan.


nenek - kan..tah apa2 tah.

afiq said... [Reply to Comments]

aku nak snap kanuter ebi tako pon cam was2 gitu... tetibe lak kan..
"hadek xleh snap!"
kencin i teros..payah....
motip dilarang amik gamba itu kadang kala tidak dapat di kenal pasti...

afiq said... [Reply to Comments]

aku nak snap kanuter ebi tako pon cam was2 gitu... tetibe lak kan..
"hadek xleh snap!"
kencin i teros..payah....
motip dilarang amik gamba itu kadang kala tidak dapat di kenal pasti...

Anonymous said... [Reply to Comments]

peej,
threading kt saloon atas chicken rice shop area ampang point tuh pun ok jugakk.dkt pon dkt.kan? :D :D

peej said... [Reply to Comments]

afiq - bengong kan dorang. sebab tu kadang aku suka pakai camera phone dulu. so mcm coverline la. pakai camera ni selalu kena sound. me not loike.


anon - ntah x pernah try.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...