Instagram : @peejburhan

kekecewaan~

so last thursday bersemangat nak tgk cerita 2012.
ok ramai cakap jgn expect to much la. apa la.
i dont care. nak tgk jugak. mcm best aje.
n utk best. harus la nak tgk wayang kan.
gila bengong..nak tgk wayang n tau ramai nak tgk cerita tu kan.
tp x reti2 nak booking.

so malam tu siap2. pergi la kami tgk wayang.
so we went to pavillion.
ramai je text cakap, mesti tiket sold out la.
bla bla bla.
xnak dengar ni ..so pergi jugak.
adalah terkejut tgk line kat gsc.
amik kau semua kaunter bukak pun line bagai nak gila.

crazy madness.
even this one arab guy siap tanya,

arab : is tomorrow public holiday in malaysia?
me : no
arab : n then why is the line so long. people r not working?
noy : because everyone want to watch 2012. today is the opening.
arab : oh ok. is the movie good.
noy : we dont know. thats why we want to watch it.
arab : oh ok

tiba2 mamat arab tu pun beratur.
gilakah..
tgk screen pukul 8ish dah habis. sold out.
ada la lagi 2-3 lg..
tapi yg tu pun dah blinking2 warna orange.
so if ada pun mesti seat depan je kan. wtf.
so decide nak tgk kat gold class aje.
so off we go.


tiket adalah rm50.
noy seboleh2 nak tgk jugak.
aku x tau apakah gila dia.
so beratur je la.
sampai depan this one indian guy jaga.
muka poyo nak mampos senyum senget2 rasa nak sepak.

guy : yes
noy : nak tgk 2012
guy : ada show pukul 9.15pm satu lagi 1.30am.
noy : ok x?
me & edan : ok je la
guy : tapi yg 9.15 tu full house. (senyum senget2 muka kerek mcm bagus)
noy : kalau yg 1.30am tu abis pukul berapa eyh?
guy : pukul 3.40am. (maih muka chilake)
me : esok edan kerja la..lambat sgt.
noy : than its ok la.

huarghh..aku pun x faham kenapa kita org x sound je mamat tu.
i mean kalau kau dah tau full house.
apa jadah kau nak mention pasal tu. siap senyum senget2 wtf.
sepak laju2 nak?

terus la kami adalah terkulat2 x tau nak buat apa.
ye la dah dtg all the way to pavillion (cea cara tu mcm la jauh sgt kan)
xkan nak terus balik kan.
so pergi makan aje la.
mula2 nak pergi tony romas..x jadi.
end up pergi la bodega aje.
byk boleh di cuci mata kan. tapi aku pergi duduk mengadap dinding. nice.

:: noy's linguini alfredo ::

:: 2 blackberry freaks. sumpah benci ok. sebab bila dorang start bb. aku adalah mcm beruk x tau nak buat apa. herghh ::
:: mine..cheese burger ::

omg..heaven i tell u.
better than chilis n tgif.
cuma sedikit kecil la nak banding ngan the other two tu.
but i only ate half. lg half bg edan. busak tu bela jin..so boleh makan byk2..tp x gemuk2. life is so unfair. noy pun sama. herghhh.
anyway..aku makan half bukan nak diet ye.
sebab aku pentamak ..noy x makan habis.
so aku nak curi dia punya..heheh.
oh x kelakar eyh aku gelak2? saje je gelak. supaya x la rasa guilty makan byk2 dan bersifat tamak. ;p
oh makanan dia adalah sedap gila jugak. tapi sedikit muak.
motif nak sebut muak padahal licin aku bedal?


:: edan's safron angel hair pasta ::

tang mana yg angel hair tu?
mana kau tau rambut angel mcm mana?
kenapa aku banyak2 tanya ni?
oh saya rasa..tp to my taste mcm biasa2 aje.
macam lg sedap spaghetti aku je..nyum (kes berat..sebab bersifat memuji diri sendiri pulak siap letak nyum..haha ;p )

:: edan & noy ::

aku pun x paham kenapa edan ni sekarang kedekut senyum.
mungkin sedikit menyampah sebab aku ada je di mana2.
sorry la bebeh. kami ni kembar siam x seiras.
buy 1 free 1. so mana2 akan ada aku..muahhaa.
kalau noy xnak bg ikut..aku buat2 muka edih sikit terus dpt ikut.
so kesudahannya muka edan mcm tu la kot.
tp kadang2 noy pengkejam..sebab x bg aku ikut.
fineeeeeeeeee...x heran la.
walaupun dulu kau suka jugak menyibuk ikut aku dating kan..kan kan

ok entry ni dah tersimpang ni.
so sampai sini aje..bye-bye bitches~

11 Comments:

Penari.Gendut said... [Reply to Comments]

Don't expect too much of the movie? I've seen it and I personally think the movie was good. Apa lagi yg diorg tak puas hati ni?

Asyik nak kritik je, cuba lah buat movie sendiri.

Wah, emo gila.

PinQib said... [Reply to Comments]

besh nye makann u Peej.
hehe., jeles toll.,
then, klu x tau wat pape.,
beli la BB aso:P

Diarihatiku1976 said... [Reply to Comments]

say dah tgk itu citer... tak best aarr... pada i ler.... tapi tak tahulah pada org lain...

afiq said... [Reply to Comments]

saye jugek kesedihan di depan gsc pavi itu hari...ramai giler...haiyo!

Lady Dyla said... [Reply to Comments]

naseb baek makanan kali ini tidak menkorek pewot... sbb tiap2 hari ngadap mkn tu... trngin nk petai n sambal belacan now..uhukk..

PS~i've change my blog and i link u erk..

Ted Writes said... [Reply to Comments]

yang penting mak dpat tengok nok!!!
habes pkl 3.45 pagi. mampu?

JuNe ManGo said... [Reply to Comments]

peeja.. smlm saya nampak awk kt charles n keith midvalley.. bkn main shopping yer... ;))

JuNe ManGo said... [Reply to Comments]

ted ? eddy? my long lost friend.. hahahhaa.. peeja.. smpaikan salam sayangku kt si ted aka eddy ni...

Anonymous said... [Reply to Comments]

putihnya muka noy last picture tu...terlebih bedak kot hehheheheh

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

ooooo aku nak ckp... lately ni aku tada mood pon nak baca blog memana...men game lg menenangkan jiwa...

ok ok....aku komen ikot entry... haihhh...

best kah itu bb? mcm terliur nak ade jugak... tp mana aku nak chmapak e71 akku yg huduh ni??? motif tanye ko? bukan ko ade bb pon????

ok aku semakin gila

peej said... [Reply to Comments]

alia - tu la..i love it too..i think the movie is great.


pinqib - beli bb?? byk duit. ke nak beli kan?


diarihati - pada i besttttt..n nak tgk lagi.


afiq - mmg ramai sampai la ke hari ini.


dyla - hoh sampai petai. sedap tu..cicah roti pun stone.


ted - mampu la uolls. mak punya semalam abis kul 3am. sanggup uolls.


june - slaah org tu. sebab saya x shopping..saya tolong pegang aje. :)


anon - putih kan..x la bukan bedak tapi kita org ni kacukan org putih.


lilred - motif nak sakitkan hati aku sebut2 aku xde BB??

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...