Instagram : @peejburhan

kakak yg baik~

last week..hmm aku x ingat bila la.
ni la pemalas nak update kan..lama2 terus lupa tah bila tah kejadian ni.
tp minggu lepas la.

aku n noy both dah bawah selimut.
nak tido la..aku rasa sebab internet slow kot.
sebab x mungkin aku nak tido awal sgt.
ok x la awal sgt..around 2ish am kot.
tp bg aku awal la tu.

tgh baring noy dok la cakap haus2.
budak ni mengada..bukan reti nak minum air sejuk ke..air masak segala tu.
nak sedap aje.
tapi malam tu dia extra mengada nak fresh juice.
kau rasa nak lempang ke.
pastu nak minum tu lantak la kan.
yg x suka nye suruh aku.

noy : saya hauss..
me : pergi la minum.
noy : saya nak fresh juice.
me : pergi la buat..kita bukan byk ke buah.
noy : ish xkan nak blend bising2 tgh malam.
me : ada fruit juice punya blender tu la..x bising..smooth aje.
noy : ada ke..saya x tau pun.
me : ada la..bulan puasa hari tu ada buat air watermellon.
noy : huish sedapnya..pergi buatkan saya.
me : apehal pulak..pergi la sendiri.
noy : pergi laaa...kau ni pemalas la.

aku x layan..lantak la.
malas ...apehal lak aku kena buatkan.
dia yang haus kan.
tiba2 after awhile.

noy : saya hausssss la.
me : pergiii la..mengada la kau ni.
noy : kau ni suruh buat tu pun x boleh. kau ni x guna kan. kerja kau tau nak mengangkang aje. malang la siapa kawin ngan kau..x guna..tau nak kangkang aje.
me : bagus la kangkang..kalau kau kawin nanti kau x kangkang ke.
noy : hotak kau la..kau mmg x guna la. satu hapa xleh harap.

mulut macam longkang kan adik aku.
rasa nak sepak je laju2.
tapi menikam jugak la rasa kan..
damn u byatch.
so nak xnak pergi la buat.
jadi kak mithali untuk malam itu.

so bermula la ekspedisi.
membuat fresh juice di tengah malam.


:: haha mcm harem ghupe aku. oh saya adalah memakai baju kedah arwah maktok. sobs. bila pakai terasa rindu je kat dia ::
:: oh red apple ada byk..so buat air tu..tp apakah susunan apple itu begitu. dan mengapakah aku rasa mata aku sedikit tercemar tgk apple itu begitu..haha ::
:: siap potong semua ::
:: mak kucing bersama kucing2 yg agak gelupur if nampak kita orang..tau nak keluar aje ::
:: kau tgk la pukul berapa aku layan kerenah noy tu..merepek kan minah tu. so mmg comfirm aku adalah mithali itu malam sebab layankan jugak dia ::
:: perempuan yg tekak gedik fruit juice pulak tgh malam.. ::
:: gerakan laju2 nak kasi cepat siap..huhu ::
:: siapppp..super nice..kalau ada aloe vera bits terus feeling minum air fruit tree..ahahaha. ::
:: perempuan teruja dapats minum air. ::

nanti nak try buat banana smoothies pulak..
mesti lazat..i likeeeee...

18 Comments:

ai said... [Reply to Comments]

hoh!!! baek gilak kau!! kalau aku, mampos tidak la aku nk melayan. kalau tetiba dtg angin pus2 anak aku tetengah malam nk susu pon kompom laki aku yg bangun buat!

chumel la nonoy minum dlm kole tu..kahhhhhhhhhhh

JiEjAh_DeEn said... [Reply to Comments]

alahaiiiiiiiiiii mmg kakak mithali :-D

farra8979 said... [Reply to Comments]

wah, sgt bagus ini kakak..

untung noy..

SJ said... [Reply to Comments]

wahh.. kakak mithali. memang sedap wei.. setiap hari minum fresh fruit juices. gerenti kurus..

okey i nak gi minum green tea sekarang. nak kurus! semangat! (tetibe)

F A R Y N said... [Reply to Comments]

peej..aku nak jadi adik ko..
hahahaa

Along said... [Reply to Comments]

camtu along datang umah kol 3 pagi mintak fresh juice pun bleh ah eyh?

*senyum mintak lempang*

sya mansor said... [Reply to Comments]

bestnye jadi noy..
dan op kosh x besynye jd peej.
haha kidding kidding...

ayangasma said... [Reply to Comments]

bagusnye awak ni peej. rajin melayan si nonoy tu. kakak mithali.

AiMiE HaRmELiA said... [Reply to Comments]

hehe.. baiknya akak kite ni..
nape la my sis x sebaik ni..
owh..sebab i xpnh segedik ur sis kot.. hehe..joking

khairie rahman said... [Reply to Comments]

ouh saya pon nak jadi adik kakak peej jugak la.. hahahahaha

mermaid said... [Reply to Comments]

mmg kakak yg baik..untung dapat kakak mcm ni..:-)

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

kannnn... tak pasal pasal nonoy promo free ke ko. pandai die reverse saikoloji. hebat hebat

darling8tabby said... [Reply to Comments]

yeee...sangat mithali...sedap je nampak juice tu...iskk...nak jugak la..

suezensuzanna said... [Reply to Comments]

untung noy dpt kakak cm ko ....hehe

Deqna said... [Reply to Comments]

bagusnya kakak..

kalau laki aku sekalipun yg nak tak tentu lagi aku bangun nak buatkan..hehehe

peej said... [Reply to Comments]

faryn - terima kasih..sorang tu pun aku dah rimas nak layan.


sj - ye ke boleh kurus..kalau minum 1 jug xde nye kurus. haha


farra - dia la untung..aku ini? eh tp dia pun baik jugak la selalu..kadang2 je annoying.


ai - abis dah kena sound baik punya..minah tu mulut puaka..so buat je la dpd tah apa2 lg dia nak mekak2.


jiejah - haha..sometimes je la kan.


along - haha..mmg x dpt la kot. silap2 kia org call polis ckp ada orang ceroboh.


sya - betul la tu.


khairie - ewah..dan dan je kan korang semua.

peej said... [Reply to Comments]

aimie - ye ke..maknayha ur sis x ckp mithali tu..haha


asma - sekali sekala aje..selalu dia yg melayan diriku ini.


mermaid - ye ke..mcm x je sebenarnye.


lilred - bengong kau..apesal lak promo free? hahhaa..


darling - sedap kak..x sangka..haha


suezen - ada la sikit kot..haha


deqna - ikut mood tu..kalau mood tah apa2. sorry la aku nak layan kan.

ice said... [Reply to Comments]

si noy amat lh beruntung dpt sis yang baik hati ni..huhu..
rajin melayan keranah adik yg ngade2 dan peej yg byk bersabar. mgg kakak yg sygkn adiknya.

bgs2 sifat2 yg patut dicontohi oleh kakak2 yg lain. contohi peej ni!! =)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...