Instagram : @peejburhan

jauh sungguh rasa nak pengsan~

disclaimer : entry adalah panjang n penuh gambar. akan mengakibatkan muntah2. terlalu panjang n memenatkan, so i cant be bothered to check ada typo ke apa.

so last sunday to ada wedding kawan mrsm di lumut.
amik kau jauh gila kan.
ok sebenarnye aku ingat x jauh ok.
i mean sebab selalu tgk ramai je orang boleh ulang alik lumut ni.

dah la sabtu tu period..period pain melampau..cannot tahan.
tido je aku.
then terjaga pukul 9pm.. tido again at 1am mcm tu..
sekalu pukul 4am terjaga lagi..haihhh..
x selesa betul la.
aku jarang kena..sekali kena period pain..mmg seksa la.
lepas tu terus x tido.
by 7am siap2 semua.
ice cakap nak amik pukul 8.30am.
berkumpul rumah shawal pukul 9am..then gerak.
dah kata melayu kan..so harus semua janji melayu kan.
dorang sampai umah aku pun dah pukul 9ish almost 10pm...cehh.
penat aku menunggu dpd pagi tau.
sebab tunggu lg 2 kawan.
sekali boleh pulak last minute xnak join..mcm2 hal la dorang ni.

gerak ke rumah shawal.
rasanya around 10ish baru gerak ke lumut.
tu pun menyingah r&r mana tah sebab ada yg x sarapan lagi la pulak.
seronok..lepak situ je pun sampai 11.30 am.
hampeh gila..byk berlepak dpd dlm kereta. haha.

:: shawal n rolex..aku x sure apa rolex tgh buat tu ::
:: din - boy - ziha - ayam ::
:: pasangan yg berdarah manis ::
:: me n nysya..sama2 merah menyala. ;p ::

then bergerak..
bermula la perjalanan yg aku rasa mcm x berkesudahan aje.

aku adalah naik kereta ice.
depan adalah kereta shawal.
satu lg kereta kat belakang..aku try amik lapan kali tp blur memanjang.
apa jadah tah.
so malas tepek sini.



like i said earlier..
kita orang ni sepuluh kali la nak stop.
nak kencing la apa la.
nak hisap rokok la.
katanya semua kereta baru2 n no smoking sana sini.
tu yg kena stop byk kali kan.
kalau smoke sebatang aje takpe..ni sampai berbatang2 kau.
gila lama menunggu.


:: huda - nysya - ziha ::
ni r&r before masuk tol teluk intan x silap.
entah la.
aku rasa x berkesudahan je perjalanan.
godddd...jauhnya lumuttttttt...
aku ingat x jauh tp ni mcm x sampai2.
selepas sedikit episode sesat2.
akhirnya sampai rumah pengantin around 3.10pm mcm tu.
amik kau dpd pagi santak ke pukul 3pm ok.

sampai je terus tuju makanan ok.laparrrrrrrrrrr...

ok aku x tau apa motif gambar makanan ni nak terbalik pulak.
yg pasti ada ikan masin goreng ngan cili kering..hoh sedapp gila..




tgk la tu..dah x semengah dah rupa aku.
rambut serabai gila.
ngan muka berminyak bagai.
ngantuk toksah cerita la kan..lepas abis makan rasa nak tido aje.

then 15 minutes later tu budak2 lain join.
dorang dpd wedding sorang lagi..
kita org x pergi wedding tu..tu kat ipoh..sebab x berapa rapat.
haha keji gila..padahal boleh aje pergi kan.
lagi 4 kereta kot..
so amik mmg penuh je..ramai jugak la datang.



:: aku suruh amik2 kan gambar..dia snap muka dia sendiri ::

:: kedah - fadhlur - naieem..perempuan yg tersipu malu yg penuh bercirikan perempuan melayu terakhir tu aku la ;p ::
:: boy - ayam - lopop (apa teruk sgt janggut kau tu hoih ) - rolex ::
:: imah - azlina - aliffah ::
:: huda n faida n anak kepada lopop ::

aku adalah manusia hampeh.
boleh x pergi all the way ke lumut.
tp pic pengantin aku x snap.
so itu je la sipi2 yg ada.
pengantin perempuan langsung xde.
xpe..nanti kalau official photo keluar ke..aku kebas la tepek sini kan.
ceh..entah bila la tu kan.

:: ice busy2 pass2 kad kawin dia ::

hoh semua mau kawin2.
2 minggu lagi boy kawin.
then seminggu after that ice pulak.
then january ziha n ayam pulak.
dah la aku x dpt pergi..uwaaaaaaaaaaaaaa..
sebab adalah sama tarikh ngan wedding ayol.
shit la..xpe..if ada sesiapa pergi belah ayam punya..akan aku ikut. :D
ye la..akan rasa terkilan x dpt pergi.
ziha roommate aku 2 thn kot masa kat mrsm.


oh pergi naik kereta ice.
balik naik kereta shawal pulak.
nak merasa kereta baru dia..heheheh.


tgk la dorang berdua ni..
dua2 sempat bukak facebook ok.
layan tgk profile siapa la.

oh singgah pekan lumut kejap.
beli segala sotong, satay ikan semua tu.
sebab mama pesan.
then gerak..huishh mmg terasa jauh n x berkesudahan sekali lagi.
dah la nak terkucil melampau.
so singgah station minyak apa taj.
gila ngeri weyh tempat dia.
so shawal adalah baik hati bawak pergi r&r lain.. :D
barulah lega..siap tukar baju lagi..heheh.

then ke station minyak tadi again.
sebab budak2 lain ada kat situ.
sebab ada jual durian tepi tu.
so boy adalah belanja...weeee~~~.


:: ice kau ni aksi2 mcm x dah sabar nak kawin je aku tgk tau ::
:: boy n din ::
:: jgn tanya aku apa motif shawal buat aksi mcm tu ::




then gerak again.
memula seronok layan sembang n gelak2 ngan shawal n rolex semua.
then aku dah x menahan ngantuk.
maybe sebab period kot..so letih lebih..
aku adalah jarang nak tido2 dlm kereta ke apa ok.
siap poyo2 cakap..aku x sampai hati nak tgglkan shawal.
so layan sembang la..
tapi tau2 aku dah ternganga kat belakang..haha hampeh gila.
aku tersedar bila dgr dia sembang apa tah ngan rolex..
tiba2 aku dengar, ' yang pasti berdirii..sedappp'
aku terus, ' apa yang sedap tu shawal'
semua gelak2 aje..
tah apa2 la dorang sembang tu..

then sampai kl around 10ish pm.
singgah makan kat area jalan gentig klang..ke jln pahang eyh? aku x sure la.

:: nasi goreng paprik..aku x tau la apehal tang gambar makanan je dia xnak rotate...dengki weyh. ::


muka keletihan je semua.
oleh itu saya istiharkan...
kalau ada wedding lepas ni ..kalau setakat aku x rapat sampai cium mulut ke apa.
jangan harap aku nak travel jauh2 mcm ni.
sakit badan weyhhhhhhhhhhhhhhhhhh...
kirim salam. unless aku adalah rapat.
bear ni ok la..sebab mmg rapat pun.
wah kecoh aje kan..mcm aku drive aje..padahal ternganga tido kat belakang.
x kira la..penat jugakkkk...

tapi kan..pergi perhentian hari tu lg jauh.
kenapa aku x terasa jauhnya??
adakah kerana tau akan mencuci mata dgn jayanya?
ngeh ngeh..
see.told u im a bad person..
lantak..ada aku kesah..

ok tu je..
muntah kan baca panjang gila n byk gambar..
percayalah..aku update ni lg muntah ok.
ok bye-bye.

12 Comments:

RD Za said... [Reply to Comments]

kim salam kt awek pakai baju kurung merah smp malam hari. heheh...

ayangasma said... [Reply to Comments]

bagus tul korang ni. setiap wedding member2 korang pergi.

puterikurekure said... [Reply to Comments]

pija ke sini ye?
hehehe.

yup.lumut adalah jauh jugak.

tapi kalau korang ikut jalan dalam (dari klang) dekat je. 3 jam dah leh sampai.

Lya Colours said... [Reply to Comments]

wahh mmg kaya gila dgn gambar
tp seronok kan pegi even jauh2 pon
sbb dpt jumpa kawan2
plus amik berkat utk diri sendiri la. ngeh ngeh ngeh

sy if pegi wedding, mesti 'gatal la pasang niat 'nak amik berkat'

hahahaha over

sweethOneY said... [Reply to Comments]

aku klo yg rapat ni br sanggup travel jauh2.. klo takat hye2 bye2 tu mmg tak la..

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

bestnyaaaa g wedding..mkn sedap!

Leen said... [Reply to Comments]

Bestnyer gi keduri kawin kawan2~~

ai said... [Reply to Comments]

Tak rasa cam nk muntah pon. :P

Mana kau rasa cam takde kesudahan? asikkkkkkkkkk la benti2. Cuba benti sekali dua je. Idak le rasa lama beno. Tp dah nama pon konvoikan, harus la mcm tu gayanya..

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

aku tak penat bache.
aku penat scroll.
huihhh jauh betol ke bawah!
hebat!!!

aku lg jahat weyh
yg dedekat perjalanna tak samapi 15 menet pon aku berkematu nak pergi
miaaahhahahahah

suezensuzanna said... [Reply to Comments]

pjg update nih..hehehhe...jauh ebbeno..kenduri.smpi ke lumut.. takpe2...jln2 cr mkn:)

Lady Dyla said... [Reply to Comments]

Duriaaaaaaaaannnnnnnnnnn!!!


Dlm bnyk2 pic itu je i nmpk.. hahaha

benz said... [Reply to Comments]

wohooo! aku x on9 seminggu, balik kg cuti raye.
yg aku nmpk dlm pic ni adalah 'kedah'. aku kenal dia weyhhhh! member kt uitm. ekekekee..tp aku panggil dia pezal je. :p

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...