Instagram : @peejburhan

day 3 - free & easy~

pagi tu mgm xleh tido..
farah woke up around 5ish am..
hoh..baru la ada teman..
kalau x mengadap tv sambil ratah tuna..
gila kuat makan..
habis 1 tin aku sorang aje..muahahhah..

elok around 6ish am cousin farah call..
dia kata dia tertido..cehh..
tp xpe..kita org pun kepenatan..
tapi adalah ajak pergi breakfast..
so terus siap2..
dan kami adalah breakfast di sini..



:: murtabak singapore - daging ::

gila bapak besar..
sapa suruh tamak kan..
x abis weyh..ketat gila perut..
tp ni bila tgk terasa nak lagi..sedappppppp..
oh lg sedap sebab rizi yg belanja..
bagus betul la..pergi sana duit x keluar..
stay n jalan2 nuffnang sponsor..
makan pulak cousin farah baik hati belanja.. :D


:: me n foxy farah ::

ingat after that terus nak balik..
tp again..rizi itu sangat baik hati dan bawak kami jalan2..
weeee~
jalan2 sambil amik2 pic

mula2 ke sentosa island ...
damn hot..ngan pasir masuk kasut semua..
tp sangat cantik..so x kisah..sanggup redah nak jugak amik pic..








penat berjalan..
boleh tahan jauh la dpd parking kan..
ok x jauh la..
tp kata manusia pemalas exercise..
jalan sikit kata jauh n termengah2 ;p

then jalan2 lagi..tgk city singapore yg super cantik itu..
then ke marina keppel bay..
sangat lawaaaaa jugak..
tempat orang ado2..



:: aku pun x tau apa yg cuba aku lakukan..sila lempang aku ::

the puas jalan sana sini..
serious tah mana2 dia bawak..
tgk2 la..sebab kita org dah malas nak turun..haha
panassss...
then ke raffles link mall kot..
eh x tau la aku..
sebab mau bershopping..
ye la..x sempat ke mana..convert duit pun x guna apa lagi..
so shopping la..
seronok..sebab ada sale..
aku memula xmau beli apa..
tapi lama2 terpengaruh jugak :D


:: oh saya beli wedges itu dan handbag 1 ::


:: bye-bye bilik ::

then rush ke hotel..sebab kena check out at 12pm..
then check out semua..
then again rizi drop us kat one of the mall near by..
x sure nama apa..
xde beli apa..sebab aku ni xde la gila shopping ke apa..
so tgk2 aje..
oh aku ada belikan noy headband la..
suka..rasa nak pinjam..
tp dah bg noy..dia menjadi kedekut pulak..damn u womann..

kena berkumpul balik around 1.30pm..
so lepas tu ke hotel balik..
mau gerak sudah :(
sementara tu lepak2 kejap kat depan..

:: saya pelancong berhemah.. menjaga kebersihan..haha ::

then gerak around 2pm..
till xleh tido..
padahal penat..tp mmg aku ni jenis payah nak tido la dlm kenderaan..
if tido pun ..tido2 ayam aje..


:: chinese bloggers ::

gila dorang pun geng kak nam ok..
siap buat bulatan kat bas tu..amik kau..
dpd singapore sampai ke kl..gila betul..

jalan adalah jam..
kita orang sampai heritage row around 9pm..
noy pick me up..


:: di bloggerazzi kan oleh noy ::

then kita orang dinner kat krisik..
barulah pulak ke destinasi masing2..
maka dengan itu..sekianlah cerita trip saya ke singapore..
amik kau..cerita nye berapa aje..
tp seminggu baru nak abis buat. :D

11 Comments:

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

at last...heheh..
lawa wedges c&k tu..

pearl'E.J said... [Reply to Comments]

cantik giler ok wedges tuh.. nape kat CnK penang tak ada haa??? haishhh.... bila taun laa nk smpai kat penang mcm tu...

peej said... [Reply to Comments]

fieza - haha..kan..lama benar nak abiskan entry singapore..


e.j - kat sana mmg lg banyak choice..x kira la zara ke..dorothy perkins ke.. n C&K sana lg murah :D so kalau e.j nak kena pergi sana la kot ;p

chics said... [Reply to Comments]

Ya Allah setapnya murtabak singapore. Rojak dia lagi.. nasi ayam dia lagi..ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhh meleleh

peej said... [Reply to Comments]

chics - hoh..mcm sedap..x sempat try rojak n nasi ayam :(

NenekPenne said... [Reply to Comments]

ayam penyet di singapore adalah best begitu juga dgn meehon merah, sup tulang...
i miss semua tu.... sekarang tu semua jadi memory...
termasuk fort siloso dan sentosa island....dan juga orchard road dan segala2nya tentang singapore termasuklah si dia.....

darling8tabby said... [Reply to Comments]

cantek eh singapore...percaya tak akak pun tak sampai lagi..ehh jap..ada la transit sejam kat airport...

i think i wanna goooo.....pantai dia cantekkk..

ai said... [Reply to Comments]

santeknye view sentosa island tu wei! sangat2 santek!

ice said... [Reply to Comments]

ala dh bis ke?..peeej next trip plezz hehe..

dapat shopping kasut wadge yg cantik, bebaloi tu.

cantik nyeee sentosa island. i like it..

nasaoji said... [Reply to Comments]

pernah mkn kat zam zam tu..

mmg beso murtabak dia!..aku siap2 share ngn mmber..sudahnyer, mmg tak abis..

~ mizzAmy ~ said... [Reply to Comments]

kak peeja,

wedges kita serupa. amy nyer dah calar2 dah sebab asyik sepak batu je. hahaha...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...