Instagram : @peejburhan

connection mcm harem~

sabtu petang hujan lebat.
kita org ni pun mmg x sedar diri.
dah tau hujan n rumah selalu akan trip.
x reti2 nak tutup2 segala suis ke apa.

petang tu nak online.
haaa rasakan x boleh.
dia sudah kena kilat la itu modem.
sakit jiwa ok.
x boleh online. can die one.

so tanpa membuang masa.
terus call streamyx.
orang pertama mcm x reti.
suruh aku buat benda2 merepek.
dia kata lepas buat if x boleh call balik.

so aku layan la benda2 merepek itu.
memang x boleh online.
huarghhhhhhhhhhh.
so call balik. second guy ni bagus gila.
terus suruh check apa. then boleh terus tau yg memang modem problem.
sambil menunggu2 tu siap dia layan2 sembang2.
memang efficient la.
tapi dia kata it will took 2 working days baru boleh contractor datang tukar.
so meaning. it will be on monday. or latest tursday.

ok xpe. tahan aje.
sekali baru pukul 9 malam dah x leh tahan ok.
terasa parkinson or terkeruk2 seperti beruk x tau nak buat apa.
teringat cafe world kat fb..haha.
ym x kisah sebab mmg dah set on sms.

so malam semalam pergi tempat ada wifi.
pergi ke nz klcc lagi.
malas nak pergi starbucks ke, kopitiam ke apa.
sebab dorang tutup pukul 1am kan.
kita dah la pukul 11ish br nak keluar rumah.

dah la aku x jumpa battery laptop ni.
so konon nak pakai plug aje.
xde plug pulak.
pastu pakai je laptop noy.
mmg boleh connect. tp connection very low..
wtf. sia-sia je keluar.
still x boleh online. herghhh.


tgk la tu.
x munasabah punya slow.
mcm x ikhlas je buat wi-fi tau.
xleh online apa.
sampai rasa nak sepak pulak icon ym tu.
dok nganga senyum lebar2.
tp x connect2 jugak. bengong.

dah alang2 ada sana.
xkan nak gerak.lepak aje la..order makan2 terus.
sebab masa sampai xde parking.
dah la kena parking bayar. nasib rm3 aje.
herghh. dah feeling mcm nak pergi mana pulak sampai parking kena bayar. herghh..


:: beef pepperoni n cheese pizza. not bad. sedap la. i mean for kedai mamak. kira boleh mencapai standard pizza hut la. akan lg best kalau ada chili flake :D ::




serious sangap x tau nak buat apa ok.
dah la bahan cucian mata x best langsung.
maybe semua gigih pergi clubbing kot.
so yg ada lepak semua saki baki aje.
mostly budak2 la.. bluerghh..


later edan join lepas blk dpd flight dia.
konon nak jump ke tempat lain la carik wi-fi.
tapi dah pukul 2 am kot.
kemana pulak nak pergi kan.
so balik je je la rumah dengan kekecewaan :(

oh tapi adalah best sebab on sunday tu.
orang streamyx dah datang tukar modem tu. yeay.
wah makin maju.
ok la ramai je maki2 x suka stremyx ke apa kan.
entah la so far aku guna i have no complains.
sebab aku pernah pakai broadband lain. lg macam harem
ngan x stabil nye bagai.streamyx ok aje.
korang jgn la banding ngan segala dpd luar negara.
mmg la x sama. tp untuk apa yg ada kat MALAYSIA ni.
i think streamyx is fine. :D

so go streamyx.
oh ni bukan iklan berbayar. sebab nuffnang mmg bias pun.
ni pujian ikhlas dpd hari aku sebagai pengguna streamyx. :)

16 Comments:

ayangasma said... [Reply to Comments]

yeah... saya pun vote for streamyx. saya suka head band noy.

farra8979 said... [Reply to Comments]

hahaha.. tu la noy nampak cute pakai head band tu...
farra pakai broadband... smlm x bley connect langsung.. sgt sedeh...

aNnAsUeJiE said... [Reply to Comments]

akupon suke streamyx! ;p

Tina Banana said... [Reply to Comments]

tang nuffang mmg bias tu buat aku tergelak.. haha..

wanie said... [Reply to Comments]

aku pon rse streamyx ok je. pkai kt umh or kt opis x prnh ade prob slow ke ape. tp rmai kwn2 aku ckp streamyx slow tahap dial up. tah laa kan..

rumah aku pon sll kne pnh petir. bukan modem je terbakar, dgn laptop + pc semer da meletup. so aku invest duit sket, bli satu router wireless jenama belkin. wireless best sbb aku duk memane pon leh online. plus org2 lain lam umah pon leh online gak. pstu best lg satu sbb belkin ni ade perintang kilat. name omputeh die x igt. siap bg guarantee letter lam tu klu kne panah petir gak die ganti baru :) so aku layan lam ujan, kilat sabung menyabung pon xde mlsh. rega lam 300++

khairie rahman said... [Reply to Comments]

noy sangat suka pakai head band yang enche peej beli, mesti enche peej berbangga bukan? hehehe :p

ouh penyokong streamyx, teruskan menyokong.. ahaaks.. macham iklan radio -"haiya! cut your head laa!"

go enche peej! :)

Dils said... [Reply to Comments]

i like streamyx very much. Dulu sangat hampes. Slalu tadek, dalam sebulan tu mesti at least seminggu tadek tetiba.

Sekali kena komplen kaw kaw siap call Director besa2 Streamyx lagi suh amik kira prob ni betul2 jangan duk bagi same resolution je, terus ok sampai skang. Huhuhu.

suezensuzanna said... [Reply to Comments]

uhuh....noy pki rubber band tuh...cantik.....owhh..piza tuh nmpk cm sedap ehhhh

♥ Eda ♥ said... [Reply to Comments]

puas hati dgn streamyx jugak..
better compare broadband yg mahal tapi hampeh kan..
hmmm bab modem tu tak leh buat ape..klau petir je mmg modem akan kong..
diorang ade kasi tips klau tak nak modem rosak..klau time hujan or petir tu jgn gune internet n cabut wayar telefon yg connect kan telefon ke modem tu.. sambungan letrik of kos la kena off jugak kan..insyaallah modem akan bertahan lame :)

lily lotus said... [Reply to Comments]

yeah..streamyx is the best..jgn potong

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

betul. kite rs streamyx adalah stable lg drp yg wireless. sbb tau2 la wireless kn, pakai gelombang semua. tp since kite jauh di perantauan ni, pakai wireless broadband je la. and celcom is the best! xD

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Peeja, nasib lah mama dpt menantu pandi IT, beli router baru entah aper benda lagi lan CPU yang rosak, dia belek2 pasangkan balik..yeay..untung mama..kalau tak kena hantar kedai repair kan..

Anonymous said... [Reply to Comments]

peej next time kalu modem kena kilat tak yah call service centre ke apa ke...bawak modem tros pi tmpoint yang berdekatan...tp x yah la gtau kena kilat..just ckp tatau rosak tang mana..x leh connect. ckp gtu.. neh akak ckp dari pengalaman la..baru kena mgu lepas..bwk g tmpoint..depa tgk2 modem check lebihkurang tros bg hat baru..tak ada ckp byk pn...ada la dalam 10 min berurusan...

peej said... [Reply to Comments]

asma - kan kan. saya jugak suka headband itu. tp noy adalah kedekut.


farra - broadband ni mcm x stable la. mcm ikut mood pulak.


tina - true right?


wanie - tu la nak kena beli la utk lightning tu. tp mahai ;p
tp rumah kita org mmg dah set if kilat je kasi trip. supaya x kena la benda2 besar2 ke apa.


khairie - akan lebih berbangga kalau dia bg pinjam. tp dia adalah kedekuts.


dils - standard la kalau ada prob sikit2. tp so far ok la. dlm setahun prob nye berapa kali sgt kan.


suezen - sedap. not bad la.


eda - mmg la. tp kita org ni jenis x makan saman.2 sesuka hati nak guna2. dah kena baru reti nak tension2.


lilylotus - yeahh..


wani - dia ikut tempat jugak la. tgk maxis ada certain tempat laju..better dpd streamyx. so actually it depends. tp utk rumah ni. rasa puas hati aje la ngan streamyx.


mama - tepat sekali.


anon - tau. tp time kejadian adalah petang sabtu. so tm adalah tidak bukak. so mcm mana nak pergi kan. tp ni ok la. dok umah aje. esok org dtg tukar. no problemo.

Nonoy said... [Reply to Comments]

hairband tu mmg cantiksss... ;)

Penari.Gendut said... [Reply to Comments]

Beb, kau tukar modem baru laju ka? Kalau macam tu aku pon nak tukar jugak ah (semangat).

But rumah aku mmg slow, sebab a few years ago aku ada logged beratus-ratus complaints and diorg pon dah tak tau macam mana nak buat.

Nak tau apa diorg cakap? Sebab generator (ke apa diorg panggil tu) streamyx agak jauh dari kawasan rumah aku, sebab tu bila sampai kat rumah aku je, terus tak cukup power. And what really gets me is that, I still have to pay for the same price, with less service/quality.

WTF?

Its been years and diorg still tak upgrade upgrade. Just because they think they're the most "stabilized" broadband dlm Malaysia they have the rights to ignore all these "petty" things.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...