Instagram : @peejburhan

tafsiran mimpi~

lately ni aku mimpi asyik la menakutkan.
ok la, maybe tak menakutkan untuk korang..tapi aku takut la.
and why lah everytime pun kena mimpi macam ni.
bagi la mimpi geli-geli ke, bercinta ngan michael scofield ke.. best la sikit kan.

oh mimpi yang menakutkan itu melibatkan kekasih lama.
kenapa eyh asyik mimpi dia?
orang cakap apa yang kita mimpi sebab before tido kita terlalu banyak pikir pasal tu.
ye ke? rasa macam x aje.

oh mimpi-mimpi adalah seperti
  1. dia found out aku ada bf baru lalu amukan puaka
  2. datang rumah n stalk me. then ask for forgiveness. bila aku x layan dia macam mengamuk and nak jumpa jugak aku. siap sampai panjat2 bumbung rumah. uwaaaaaaaaa, takuttt!!!!
  3. then entah macam mana dia baak geng carik aku. pastu tau aku ada orang lain *motif mimpi asyik ada org lain?haha* tiba2 ada kereta n pengebom berani mati, bom bangunan sebelah aku. nasib mak selamat uolls.
banyak la.
x ingat pulak apa.
yang pasti aku bangun ngan keadaan yang takut la.
eventhough aku selalu marah orang kacau aku tido.
tapi in this case, at times aku suka kena kejut.
imagine if x bangun. tah apa2 la lagi yg jadi kat mimpi tu.
oh mimpi ini sudah berlanjutan selama 2 minggu.
mak adalah takut uolls.

ada la jugak tanya2 orang.
dorang kata kalau mimpi kita kena bunuh, maknanya orang tu sayang.
apa ke jadah jauh perginya kan.
ye la i know la, mainan tidur la..bla bla.
tapi still takut. lets say i decide to move on. adakah akan di tikam terus.
ada sesiapa kat sini tau pasal mimpi??

9 Comments:

Along said... [Reply to Comments]

rasa cam nak peluk peluk kamu sekarang.

dulu along cam mimpi ala-ala cam kamu gak, people will say i think too much and semua tu mainan mimpi.

somehow i dont believe it at first.
along kira itu satu petunjuk,kononnya. so i stayed behind for awhile, just in case, you know, mimpi itu jadi benar.

tapi sampai bila?

i stop believing in it and decided it was enough.
along tak mimpi ape pun sejak itu, in fact along da tak ingat when i last dreamed.

dunno whether this would help u or not,peej tapi cam ya,itu semua mainan fikiran kita yang separa mati/hidup.

along sekarang layan mimpi orang yang mimpi along da kawen, lagi syok!

hugsyhugs :)

syntheare said... [Reply to Comments]

syok baca tafsiran mimpi kat primbon.com. Tp jgn pecaya sgt...cayer skit2 jer hehe.

ai said... [Reply to Comments]

Ntah2 dia tgh tingat sgt ngan kau tak? ke..tgh rindu sgt ngan kau..hhrrrmmmmm

lily lotus said... [Reply to Comments]

erk..scary mary gak baca ni..semoga Allah melindungi kita

darling8tabby said... [Reply to Comments]

scarry eh... selalunyer maybe kita teringat2 or orang belah sana teringat kat kita ..walwahhuallam..

F A R Y N said... [Reply to Comments]

aku mimpi jadi bini no 2..hahaha..
lagi haru weih...

pearl'E.J said... [Reply to Comments]

ermmm... takut gak bila baca n3 nih pija.. sebab baru2 ni ej ada baca buku 'jin, syaitan & sihir n cara rawatannya dalam islam'...

ermmmm... minta simpang... nauzubillah.... bak kata lily lotus, semoga Allah melindungi kita.

peej said... [Reply to Comments]

along - hohoh..really?? ingat apakah loser sangat sampai termimpi2 kan..mcm apakah maksud ini semua..but i guess mmg mainan tidur pun. not that i think about it to much..cuma takut tu terbawak2 aje.
xpe..lepas ni along tolong mimpikan kita kawin ye..wah nakkkk jugak..


syntheare - hi..td try check..tp indon la..x paham n x jumpa pun part mana yg ada tasiran mimpi ;p


ai - entah la..dia yg teringat..apa kena mengena aku yg mimpi..so pelik..


lily lotus - uwaaa..bila lily ckp mcm ni..jd lagi takut ade la..


darling - entah la kak..tp dah lama sgt pun..takkan nak teringat2 kot..


faryn - yeah?? ok apa..siapa laki tu?? dato ke tan sri..ngehh x nak kalah..


e.j - hah syaitan jin pulak?? lg la takut..xde sampai ke situ kot.. xpe..mintak2 dijauhkan la yea..me so scared...

nasaoji said... [Reply to Comments]

klu mimpi gtu lg, sedar2, cepat2 istighfar...minta d jauhkan...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...