Instagram : @peejburhan

smoker haven~

holaaa...
hows ur weekend??
aku punya adalah sgt gembira..
nanti aku update later..

sekarang mau cerita pasal aku punya pengganti rokok..
kan hari tu aku kata dah stop smoking kan..
n i have something else utk ganti gian itu..
so here it is..

actually ada amik video..
tp punya la lama nak load..kosser mak uolls..
dah la memanjang lupa..elok tgk load..lama sgt..tiba2 terus tutup je pc..
dah 2-3 kali jadi mcm tu..terus malas la...

masa raya hari tu ada kawan dtg hisap rokok ni..
ingat main2 aje..
sekali ok la boleh thn..
sgt pandai dia business..
tau umah aku ni semua hantu berasap..
harus la laku je produk dia kan..



nama adalah smoker haven..
ok of coz la x sama mcm rokok betul..
tp feeling tu ada la..
rokok ni hanya ada nicotine aje..xde tembakau segala..
dia pakai battery aje..nice eyhhh..
nicotine xpe..x bahaya..sebab if org nak quit smoking..mmg doktor akan bg nicotine patch/gum pun kan..

feel kan..siap ada lampu kat hujung tu konon ada bara la..
padahal nan ado..
n bila isap siap ada asap..
ok bukan la asap..sebab dia bukan bakar apa2 pun..
tp it's vapor..
apa eyh??wap eh dlm bm..

so xkan ada problem baju berbau..
rambut ke apa ke..
n x effect kesihatan..bagus la kan..
aku ni tah2 if check paru2 pun dah hitam kot..
mana tau lepas ni pink balik..miahahha..
mmg x la kan..

yang paling best sebab murah..
kira lg saving dpd kau hisap rokok biasa la..
usually i will spend rm9 per day..
tp rokok ini hanya perlu tukar cartridge ..yg brown tu.. rm3
it can last one day la..
mcm aku kuat sikit..aku kadang2 guna 2 per day..
still..baru rm 6 kan..
if jenis x kuat hisap rokok..aku tgk 2 hari boleh thn..

cartidge tu ada macam2 perisa..
macam aku amik dunhill full flavour..
ok rasa xde la sebijik sama...
isap rokok ni rasa macam shisha sikit la..
kau xde la rasa mendalam je..
tapi kena kuat jugak mental la..kadang2 rasa mcm nak aje rokok betul...
tp ada jugak rasa..mmg dah x rasa best..n pening2 aje..

oh selain dunhill..ade dunhill light..
minty menthol, chocolate indulgence, strawberry, marlborro..
macam2 la..sedap la..aku suka aje..


dia siap boleh charge...
bila abis je battery kena charge la..
dlm sejam la..dapat dua battery..so ok la..
so far aku suka la..

tp mula2 nak adjust tu lawak aje..
aku duduk siap amik ashtray bagai..
tiba2 PG tanya, " kau nak buat apa ashtray tu?'
hahha..dah biasa sgt la..bertahun kot kan..

pastu time beris..selalu akan ketuk ash kat sinki..
ni isap rokok ni pun aku dok ketuk2..gilo..
masuk kereta..tiba2 nak bukak tingkap la..

oh lupa nak cakap..
since its vapor..asap dia kejap aje..pastu hilang..so mmg x menganggu org la..
n dok dlm kereta isap pun xyah bukak tingkap ke apa..best kan..
n kau boleh hisap kat mana2 aje..airport..air craft, complex, restaurant...
sebab dia xde bau ke apa pun..

kalau kat US mmg boleh la..
cuma malayia baru verbal..
belum ada hitam putih..
so sama ada berani ke x je la nak smoke kan..
produk pun baru two months je kat Malaysia..

so marilah kawan2..
katakan xnak pada rokok..
say yes to smoker haven..
wah matiklah masih nak promote benda2 berkaitan rokok..
lantakkk...

25 Comments:

Diarihatiku1976 said... [Reply to Comments]

wow.. suka akak.. kalau awk berhenti merokok... bahaya sehhh.. baik hentikan....

syazana said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.
syazana said... [Reply to Comments]

Huhuhuhu..
boleh usulkan pd En.BF nih..
dia dh r hyper gila
sehari 2 kotak..
bahaya2..kalau sekotak
logik sket..
X pe sis go slow..
mesti boleh punye...

syazana said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.
Faressa said... [Reply to Comments]

omg weird nya i was just reading about this online and i saw an add for it... how much did you buy the whole thing for? and where do they sell it?

cookie devine said... [Reply to Comments]

go girl

La Diva said... [Reply to Comments]

ape motto chics kasi hari tu? kulit cantik ke apa .. aku lupe dah! hihi. cantekla kulit uols pasnih!!

mamaawfie said... [Reply to Comments]

hai peeja nak tanya la mcm mana nak dpt kan smoker haven tue... untuk suami kita.. dia berhajat berhenti merokok coz saya tgh mengandung kan anak dia????

Liyanaroxx said... [Reply to Comments]

hye sis..nak stop smoking?me support u!=) neway kak peej...i saw u last nite...hehehehehe...u dgn nonoy beraya umah shawal kan?me excited jap...tapi pandang jelah...segan plak nak tegur u...yelah,kang mau kena cepuk kang tetiba je ada pompuan mana tah tegur u yg tgh sedap mkn kan?hehehehehe...neway u & ur sis mmg comel...=)

Anonymous said... [Reply to Comments]

hie.. how much is it?am interested...

benz said... [Reply to Comments]

congratz peej sebab nak quit smoking. xpe, start sikit2 janji usaha.. :)
bagus gak smoker haven ni. kawan tu xde blog ke? boleh beli on9, xpun ko ke tolong jual thru blog.. ada kwn nak stop, tp asyik sangkut je. kot dia try ni boleh stop slow2..ok la kan..

aLya said... [Reply to Comments]

cam bez je kn..aku pon cam nk syor kn pd laki aku r koz sari 2 kotak okeh..bile aku m'bebel die bising..kt mane nk dpt kn benda ni..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

harus promote kat hubby akak and my brother ni...at least tak memudaratkan hisap bende ni banyak2..

murn!e said... [Reply to Comments]

my dad pun ade gune menatang ni dulu. tat time..dia still smoke sambil smoke gune menatang ni. kiranye..penggambilan rokok sebenar kurang la tiap ari. pastu tak sampai sebulan..dah tak nampak dah menatang ni.nampak rokok sebenar je semula. hehehhe. tapi for u peej..gud luck..try ur best. =p.

ai said... [Reply to Comments]

pestime tengok minatang nie..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

wahh 1 inovasi yg bagus utk sape2 yg nk quit smoking.

Mrs Zamzuri said... [Reply to Comments]

hi peej,

do you mind to tell me where i can get this thing?

Kalo u bley tolong belikan, I will bank in the money to u.

Thanks in advance.

nasaoji said... [Reply to Comments]

wahaaaaiii...menarik jer aku nengok..leh promote kat asben aku nih...

shada JD said... [Reply to Comments]

hohh.kalau jual ni laku.
ramai dah tak tahan sakit dada (tgk poket kosong)
apa kata anda jual.
pembeli ramai...nyeiiiit!

Superstar said... [Reply to Comments]

PEEJ! i love you for this post kan! where to get one?? i mcm nak nak nak sangat-sangat-sangat this smoker heaven! memang heaven la kot gamaknyer kan.. i memang dah lama nak carik rokok yg boleh cover line. heheh. duduk dgn mertua kan. kena cover line ah. dah boring smoke dlm toilet, pastu spray ambi pur tuh.. please please please. kat mana u beli and so far u smoke bende ni, u rasa okay ke?

Anonymous said... [Reply to Comments]

Bole tak u upload gambar e cig u ni yg dah di asingkan part2nya (battery, atomizer & cartride)? Tau tak apa base model smokerhaven ni? DSE103 atau CVFA-H12(atau 85mm e-cig). Kalo aku tgk dr gmbr mcm CVFA-H12. Aku skrg guna DSE103. Beli dr China guna paypal. Dulu aku guna jgk CVFA-H12 tapi tukar ke DSE103 sebab atomizernya cepat sumbat dan dlm 1 bln dah tak byk vapor. Kalo smoker haven ni base modelnya DSE103 ingat nak beli jgk sebab supplier local. Leceh la nak balik2 guna paypal, lgpun lambat sampai. Kalo nak bezakan DSE103 dgn CVFA-H12 cuba ukur panjang guna pembaris. CVFA-H12 cuma 85mm dan DSE103 103cm. email aku otogilelong@yahoo.com

Anonymous said... [Reply to Comments]

Benda ni from USA bukan from china. I've tried from china, rasa lain and feel lain. I saw they are selling this thing in Sunway pyramid depan nando's. also ada kat summit usj. Tapi banyak dealers dia kat website www.SmokerHaven.com

richdad said... [Reply to Comments]

saya menjual Smokerhaven E-Cig..

http://ecigar2u.blogspot.com

9W2PJU said... [Reply to Comments]

rokok pakai battery ?
kalau dalam hutan mcmana nak cas ?

Zachary said... [Reply to Comments]

Cam ni... dah beberapa hari dah saya buat research kat internet, buat baca pasal rokok karan ni sampai terjojol bijik mata. Petang tadi gi midvalley usha usha sambil nak tanya soalan bodoh (memang dah tau hasil research tapi nak gak tanya) sambil belek belek rokok karan ni... Ada 2 brand saya tengok 'Lifestyle' dengan 'Victorian'... Racun sikit kat kepala terus nak beli cube, tapi dana tak cukup jadi saya rembat rokok karan disposable dari Victorian. RM 30 je untuk 250 puffs. Hasilnya? Boleh tahan, terkejut beruk gak first puff tu, lama-lama dah biase ngan rasa dier ok le... Ni nak jimat rokok karan punye pasal sekarang saya tengah hisap rokok sebenar sambil taip komen ni. Ye lah, nak hisap depan muka bos esok sebab dier selalu komplain saya busuk. Katanya saya ni 'walking cigarette' la 'mulut ashtray' la macam macam lagi...
Dah merapu lebih ni biarlah saya ucap terima kasih sebab post bende ni. Ramai sangat kat luar tu tak tau bende ni ujud. Korang yang tak tau tu apalagas? Gi la beli satu! Dah jangan nak bahayakan orang yang tersayang korang tuuuuu....
Adios and happy vaping:)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...