Instagram : @peejburhan

pija dan makanan~

mmg telah di maklumkan yg makanan utk dinner ialah vegetarian..
rasanya aku ok aje..xde hal la..bedal aje..
sebab aku ni sumbt segala..aku rasa semua makanan sedap aje..

so masa kat pan pac tu dpt vegetarian..
terus nak pengsan sambil berpikir(motif pengsan still nak pikir?) mengapakah people want to turn to vegan...x sangggoooppp

so ini adalah makanan2 nya..
oh please take note last kami makan adalah pukul 11 pagi ye..
makan pun ala2 aje..kata r&r kan..
so mmg lapar mcm nak gila la rasa..


:: sedappp...walaupun keras..tp adalah sedap..i like ::
:: salad hampeh...aku pun boleh buat lg sedap..tp dah lapar..bedal je..mmg feeling kambing lah ::
:: org lain punya..siap ada ikan ke apa..mcm sedap ajoooooooooooooo ::
:: soup..green peas n asparagus... x sedap mana..tp kena jugak kat tekak aku..tp not bad la..aku suka aje.. ::

cuma tension..
bila makanan sampai..pinggan roti dorang tolak depan..
ntah mcm mana aku punya di tolaknya ke tgh meja..
so semua dpt roti lain..
aku punya x dpt2..
semua makan sedap2 roti cicah soup..mak melangok..
malas aku nak tertonggeng2 pergi amik piring tu ke apa..hoh..
bila soup dah abis baru reti nak letak roti..
demm yuhhhhhhh...baling roti keras tu kena kepala baru tau..

:: hoh nampak sedap ::

makanan ni sampai depan kita org..
rasa nakkkkkkkkk je makan..tp tau org tu salah..
tgh hati berbunga..
dorang tukar..
maka ni je la yg kami dapat..

:: potato..begedil jual kat pasar keramat lg sedap ::

mula2 ak sedapkan hati sendiri..
cakap la..hmmm sedap la..not bad..
makan lg 2-3 suap..what the helll....
tapi makan aje la jugak..

serious time tu tgk je makanan org2 sebelah..
rasa mcm nak slow2 je garpu aku dtg dpd bawah..cucuk ayam dia n curik..
haha..kalau buat2 betul2 mesti buruk perangai kan..
so untuk mengawal perasaan..aku snap pic je la..


:: dessert membunuh ::

cake super manis..
rasp aku x makan..mesti masam..
strawberry pun masam..
paling xleh blah benda merah atas tu..
aku x tau apa benda tu..
mcm jelly..nampak sedap..
dgn gelojohnya..terus aku potong half masuk mulut...
amik kauuuuuuuuuuuuuuuuuuu..masam mcm nak membunuh..
xkan aku nak luek balik..gila buruk perangai kan..
so nak x nak kena jugak abiskan..seksa..
bayangkan la muka org makan benda masam..
herghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..

kesimpulannya makanan x sedap..
baik makan nasik minang kat pasar keramat..

10 Comments:

chics said... [Reply to Comments]

Hahah bergedil pasar keramat,nanges chef tu kalau baca haha

Tapi betullaaa, masakan tepi jalan selalunya lagi best dari hotel, ni presentation je lebihhh

si G.E.D.I.K.S said... [Reply to Comments]

tak bestnye..
ntah2 kambing pun taknak makan..

tak bermaksudlah vege tu kene makanan tak sedap kan..

hotel tu la ni tak concern..
seafood takde offer jugak ke?

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

laaa sedeh sungguh tgk salad tu.

xpe peej.dah blk kl ni blh mkn sedap2 belaka. :)

peej said... [Reply to Comments]

chics - haha..masalahnya mmg x sedap ok.. kan best kalau sambil chef nangis sambil aku jerit, ' x sedap kau tau..x sedap..!'


gediks - tu la pasal..x bg ok..dia bg kami sayuran aje..


fieza - tu la..kasi balun..

peej said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.
yatie said... [Reply to Comments]

salam perkenalan...konpem i boleh kena gastrik kalau pi sini.... semua makan kambing nampak....

satu hari tak mkn makanan karnivor tak bleh. boleh pitam...

ceritacherita said... [Reply to Comments]

ish sungguh tak patutla. this is awardkan, buatla seafood, kasi org kenyang.

suezensuzanna said... [Reply to Comments]

presentation yg cantek

ice said... [Reply to Comments]

ala indah rupa dari khabar, mesti muka ketat nak menelan sumer makanan..

tak pe lh peej asyik tekak kena ngan yg sedap2 je ape salahnya pekena yang kureng ckit..hehe

peej said... [Reply to Comments]

yatie - xde la sampai x boleh..tp kalau di beri option..harus la nak yg ada isi kannn..


cherita - tu la..tp xpe la..janji ada makanan..walaupun x sedap..free pun kan..lg mau complain ;p


suezen - tu la..tp rasa xdak cantik


ice - tu la..belajar untuk makan makanan yg begini sekali sekala..supaya akan lebih appreciate makanan lepas ini..haha

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...