Instagram : @peejburhan

Nuffnang Blog Award Gala Dinner~

haha..semua dah update..aku baru kedek2..
sebabnya xde gambar..
kata dah x tegar kan..
so ni pun amik pic kat orang..
n farah bg gambar2..
thanks sweetness..
oh ada jugak dpd camera aku..
kalau yg kau nampak gambar ala2 selfsnap tu aku punya la..hohoh..

so dpt bilik around 5ishpm..
terus mandi...mandi je dah 20 minit..
then gosok baju...nasib baju aku cotton aje..so xde la susah ke apa..
then blow rambut..nak curl lagi..huarghhh pengsan..

around 6ish baru start make up..
then farah tanya mcm mana nak make up mata..
aku mmg reti..tp aku adalah x reti buat kat orang..
tp mcm x baik aku biarkan farah buat sendiri..
so aku terus buatkan..
hoihh..takut ok buat kat muka orang..
nak tekan takut..n tiba2 aku rasa mata dia kecik aje..
mcm2 rasa la..tapi it turn out ok. ;p
lepas tu baru la aku kelam kabut make up sendiri..
ngan cahaya kurang..semua la..tah apa aku tenyeh pun ntah la..lantakkkkkkk...

dah la orang tu siap call2 cakap semua org tunggu kita org..
semua dah ada kat bawah..
apa lagi..berdesup baru nak sarung itu ini..
kelam kabut turun semua..
paling kelakar..pakai dress lawa2 bagai..tiba2 naik bas..hahahhaha..

:: kami di dalam bas ::

then sampai sana..
gila ramai..
register..sign guest book semua..
dan bermula la orang snap sana sini..
di sini la bermula kemalasan nak amik pic semua..
plus banyak camera..so kita cilok2 je gambar yg ada :D


oh di ingatkan..aku still x tido seharian ok..
dlm bas tu dpt tido2 ayam aje..
konon if sampai hotel 2pm..nak tido la..
x sempat weyh..
so sila terima je la rupa aku yg merepek..
dah posing2 yg aku rasa nak lempang diri aku sendiri..
serious dah tingtong tahap nak mati punya..



:: me - ceera - foxyfarah ::
:: with iza n wany ::







then masuk dewan..
ada la perfomance itu ini..
agak membosankan..
tp aku suka la video nuffnang dorang..
agak lawak la..
tapi mcm magic show semua tu x best la..
sebab dah tentu tv ada banyak tunjuk secret magic2 ni..
so dorang beriya cakap magic bla bla bla..
rasa nak jerit aje...' i already know ur trick'..
tp xpe,.bg la mereka keseronokan..


:: nuffnang co-founder - ming n tim ::


::cuba menceriakan diri.. ::
:: enjoying my roti..makanan yg paling sedap utk malam itu..nanti pasal makan aku cerita.. ::
:: adalah sedih sebab kena makan sayur..terasa diri adalah kambing ::

:: toilet break...so sempat snap kat sini ::

event habis aje..
sibuk sana sini nak amik gambar..
biasa la bloggers kan..
aku mmg dah x kuasa..
rasa nak balik n tido aje..sangat penat n ngantuk..
ni pun ada pics sebab farah insist aku amik2 gambar..
terima kasih..kalau x mmg xde la gambar aku..heheh ..

:: xiaxue n i ... aku adalah kelihatan mcm shrek ok amik pic ngan dia ni..she's so small..wah nak jugak cakap dia small..padahalllllll... ::
:: hanis n i ::

budak ni pun kelakar jugak..
tiba2 je cakap, ' peeeejjj.. ni peej kan..i suka baca blog u..ni haniss..kenal kan'
hoohhh..mesti la aku kenal..dah tentu dia glams..
seperti biasa dia adalah seperti kanak2 riang yg sweet..
oh terima kasih hanis kerana membuatkan diriku ini nampak seperti orang katek yg pendek lg lebar..
mana satu badan aku ni..xde identiti betul..
kejap nak mcm shrek..kejap nak katek lebar..

:: us with shila ::

:: us with redmummy ::

ni sorang lagi..
galok snap2 pic..tiba cakap kat aku, 'ni amik pic ni boleh ke nak masukkan dlm blog..mana la tau x boleh ke'
senang je aku jawab, ' nak kena sepak??'
matiklah mmg mulut aku puaka kan..
hahaha..ye la kan..
e eh gila ke apa..kalau dah x boleh..awal2 bila org nak snap pic je aku dah cakap, 'no bloggerazzi pleaseee'
wah mcm bagus aje..
xde la..aku mmg mcm tu...
ngan org aku x biasa mmg aku x reti la..
kalau aku dah biasa..mmg kerja nak snapp je la sana sini..




:: oh dua pic ni dpd shila punya blog ::

serious hari yg sangat la penat..
bas amik balik hotel around 12am..
then sampai..sempat stop kat bridge amik2 pic lagi..
oh ada insiden bangang gila berlaku..

aku mmg dah penat gila semua..
kasut dah la tinggi..
sepanjang event takut la tergolek..
turun bas takut..nak jalan redcarpet takut..
tapi Alhamdulillah xde apa la..
sekali tgh berjalan ke bilik..
lutut aku patah ok..
maka tergolek la mak...hahhahaha...

yang farah dah cuak..sebab aku cakap lutut patah..
dia ingat aku ada penyakit lutut..tapi aku x bg tau..
maksud aku lutut patah ialah..mcm lutut kau tiba2 longgar tu..
maybe sebab penat sgt..so terus terjatuh melulut..
yg lawak..dah jatuh melutut..aku boleh mcm ter merangkak2..get it x..
mcm bangang gila..
bila aku dah gelak2..baru la farah tau aku tergolek..
sampai sekarang dia dok bahan2 aku..n gelak2 ngan noy..
noy tau sangat la perangai aku..
suka buat benda2 bodoh2..
masalahnya x buat2 ok..
aku pun x paham kenapa aku mcm tu..

tp xpe..yg pasti..xde orang kat keliling..
hanya farah je nampak..
kalau ada orang terus aku x join trip lain..
dok bilik je selubung..hohoh..

oh malam tidak berakhir di situ saja..
itu nanti aku cerita next entry..

20 Comments:

ZIANA ♥ FARREL said... [Reply to Comments]

peej....awak sgtla comel...sy gelak terbahak2 baca lutut patah..
can imagine how u crawl after that...am still laughing...hehehhe...

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

aku tgk gambo ko...dr semlm...
pose ko kemain ayu...
aku adelah mcm..
eh eh peeja ni.... tetibe ayu menjadi tiang lampu mengapakah???
huhuhuhuh

due perbezaan ketara antara xiaxue n hanis tu mmg kelakau...aku asyik ulang2 je tgk gambo tuh... hahahahha lawak lawak... tinggi gilers hanis tu ... ish ish...dasattttt

anddddddddd...peejaaaaaaa ...
wadda???? perlu la ko merangkak???? len kali terus pusing duduk melunjur.. konon2 feeling2 santai tepi jalan... gagaggagagga lawak ok!!!! adeyh la hai!

erlyda said... [Reply to Comments]

Hi Peej!

Lawak la bila baca tang lutut patah itu ;D dari mengantukss terus segar bugar ketawa terbahak² ok

Faressa said... [Reply to Comments]

hahahha lutut patah! lol fcking funnyyy la

and you look gorgeous gila... you were glowingg!

Blubewwy said... [Reply to Comments]

peej, u got style!

syazana said... [Reply to Comments]

okey..
i know the 'lutut patah'
hahaha2 pernah gak alami mcm tu..
nasib baik farah je yang nampak..

nasaoji said... [Reply to Comments]

idak tido?..ya ampun,,...tahannyer...

eh. merasa gak ko p dnnr meriah ghupe itu..siap ader kapet merah lg!..

Rina277 said... [Reply to Comments]

Peej..aku gelak smpi nk terkenc bce yg lutut patah tue..mayb bdn x cukup rest kot..aku pnh kene skali masa nk lintas jln..giler ko dh siap tgk kiri kanan nk lintas jer lutut patah..apalagi free show maa..kelam kabut kwn2 dtg papah..nasib xde kete..haha..anyway ko n farah sungguh meletops..

~zuera~ said... [Reply to Comments]

tengah sedap2 baca tetiba ada insiden lutut patah...siyes lawak wei...hehehe...
kalau aku jadi fara...sah2 aku seram sambil gelak...
babe,im still laughing...hehehe

mrs.shaf.e said... [Reply to Comments]

peej.. lawa la ko!

dress ko tu beli kat mana??aku nakkkk...sini susah carik dress mcam tu....ade pun tak lawa dh tak lawa mahal nk mamposs....please tell me where u bought it...

'coco

bigbrother said... [Reply to Comments]

lu memang style giler..
tp lutut lu longgar tu..bahaya dong.da ketara.hahaha

Ceera said... [Reply to Comments]

kalau ada orang lain mesti ko buat2 pengsan kan, hahaha

aNnAsUeJiE said... [Reply to Comments]

hahahahahahahahahaah! lawak la ko ni..aku dpt bayangkan lutut ko patah & termerangkak kedpn sket..sumpah aku gelak tak thn ok! ampun peej. tp ko malatop mlm tu! gorjes! aww~

angah said... [Reply to Comments]

haha... i pun penah jd lutut patah tu, lagi teruk time tu turun bus.. elok je kaki jejak tanah terus melutut.. haaha.. malu okkkk... hihi.. bile baca ni, terus gelak2 lupe tgh bersedih.. haha..

NenekPenne said... [Reply to Comments]

farah is 'hot'... hot babes? hot chick? hot mama? but she's hot....

Anonymous said... [Reply to Comments]

baju peeja cantek ar.beli kt ne?

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

gle glamorous korang semua xD

ice said... [Reply to Comments]

wah..glamer lah peej..best kan jd org glamer sumer org kenal, sumer nk snap picture kn.

bertuah peej..sonok ngok gambar sumernya best2. bukan sng dapat peluang camtu kan.

peej u cantik kena ngan baju n makeup.

peej said... [Reply to Comments]

ziana - jatuh dan merangkak adalah tidak comel ok..nasib xde orang..haihh..


lilred - i knowwww..i so dont know how to pose ok..rasa nak lempang diri sendiri bile tgk2 gambar..wtf..
ye...aku menjadi sarkis bila amik gambar ngan xiaxue n hanis..bengong..
tu sebab xde orang weyh..if ada orang harus aku buat2 pose santai..haha


erlyda - mmg lawak..sebab de org..if ramai orang..ia adalah tidak lawak..tp aku akan menangissssss..


faressa - aww..thanks dear..but i think i look like a retard that night.. plus wth the lutut patah thingy..mmg bengong..x suke..


blubewwy - style?? thank u..tapi actually saya adalah x suka diri sendiri pada malam itu..i didnt turn out the way i expected it ..tp lantakkk la..


syazana - haha..x suke ok..selalu ok aje..tp maybe kali ni over penat n pakai high heels..so patah aje..terus tergolek..lawak gila..x suka..


nasaoji - alah..orang ajak..kalau x xde la aku ke sana .. :D

peej said... [Reply to Comments]

rina277 - omg..tgh jalan..gila scary..tp kalau aku kena..jawab bukan kawan tolong papah..mesti tolong gelak..sebab confirm aku akan gelak2 sama..eh x..silap2 aku buat2 pengsan erus sebab malu.. hahha


zuera - mmg pun la..farah cuak gila ok..tapi bila tgk aku gelak2 mcm orang sewel..terus dia gelak x sudah..omg..mesti aku nampak mcm org sewel..maluuuuuuuuu


coco - thanks babe..tp aku rasa aku nampak merepek mlm itu.. btw baju itu dpd mark & spencer. :)


big brother - apa yg ketara?? sesuatu ok ayat kau..haha


ceera - hahahahahah.tau xpe..x pun aku salahkan siapa belakang aku..cakap dorang tolak aku..hahhaha


annasuejie - xyah la kau nak mintak maaf..aku sendiri gelak kan diri aku yg dah jatuh boleh nak merangkak2 lagi..x suke kat diri sendiri..haha


angah - haha..ye ke..oh aku ada pengalaman terjun bas laju perpusing jatuh..padan muka kat diri sendiri..


nenek - kan..very very hot..


anon - mark n spencer


ice - tu la..thanks to farah kerana mengajak saya ke sana .. oh thank u sweetness :D

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...