Instagram : @peejburhan

nom nom nom nom & pret prett~

walaupun x tido seharian..
tapi sampai aje bilik segar bugar ok..
ok still penat..tp xde rasa ngantuk or nak tido.
plus perut adalah lapar.

nasib cousin farah, rizi call.
lalu farah menyuruh dia bawak kita orang keluar.
so kami di bawak ke spize x silap.
muahahah..alangkah gembiranya jumpa makanan..
gile bengong.
lepas makan adalah sangap..
ye la, aku ni lambat warm up.
so dorang sembang2.. aku diam aje..
dok tgk kiri kanan aje.
dah la cousin dia macam garang2 aje.
tapi rupanya2 adalah lawak..so baru la ok..

saya adalah ketagihan mau merokok..
so sekali sekala mmg akan jugak hisap rokok biasa.
tapi kat sana punya la payah nak isap rokok..
nasib jugak ada smoker haven tu.
so kegianan di dalam bas, di bilik ke..terubat..
xyah susah2 nak carik port nak smoke apa :D

so masa lepak tu..
terasa la nak smoke..
tp diam aje..sebab tgk mcm x boleh aje..
sekali tgk rizi relax je nak light his cigarettes..
maka aku tanya la..boleh ke smoke??
dia kata boleh..
aku tanya la..abis kat meja cakap x boleh..
sekali mmg x boleh..

oh walaupun open air..
tapi still ada smoking section ok..
lawak aje..

:: setiap meja ada letak ini ::
:: tapi ada mcm garisan..n belah sana adalah smoking section ok ::
:: lawak kannnn ::

kira aku ni di pisahkan oleh sebuah meja n garisan je ke smoking section..
padahal asap2 tu datang je ke arah ni..x boleh tahan betul..
so jawabnya isap je la smoker haven tu sampai kenyang..

tapi aku suka la system sana..
i mean semua orang ikut..
xde macam sini..kau letak la sign mcm mana pun..elok je orang smoke..
kat sana orang x berani..mmg betul2 ikut la..
unless kau jumpa tong sampah yg ada ashtray tu..jgn la berani nak hisap rokok merata2..
so if nak hisap mmg kena carik port mcm tu..

oh tapi lawak..
masa balik malaysia..
kat r & r..aku tgk semua orang berkumpul kat tong sampah n smoke..
mesti terbawak2..sebab 3 hari dok singapore kena mcm tu kan..
tu yg dah sampai malaysia pun masih mematuhi peraturan..ngehh..




:: ceria jumpa makanan ::

sebab tempat tu xleh smoke..
rizi ajak lepak tempat boleh smoke..
entah macam mana..tgh pusing2..
tiba2 dia kata nak pergi clubbing tak..
ok aku mmg la penat mcm nak gila..
tp..bilakah lagi nak merasa pret prett di singapore kan..
so ok aje..

tapi gila buruk kita org weyh..
kau bayangkan la org yg nak pergi lepak makan aje..
tiba2 pergi club..kalau aku pergi club..nampak diri aku sendiri yg pakai mcm tu..
terus aku pergi tampar aje.. wah emosi..
tapi lantakkkkkkkk...
oh time tu around 2ish am kot..
best..club sana tutup pukul 5am okies..
apa lagi..pret prett la kami..
x sedar diri tu x tido n jadual on saturday starts at 8am..abis kul 10pm..
xpe..sementara muda ni..nakkkkk jugak.
masalahnya..muda ke uolls??
so we went to zirca.










:: rizi ::
:: galok betul kawan rizi ni ::

had so much fun..
lagu adalah super sedap..
hilang semua penat bagai..
sampai balik hotel around 5ish am..
tido ..then pukul 6.45am mcm tu dah bangun..
gila kau..ni bukan takat boleh tingtong je ni.
dah tahap bole sewel terus.
tapi xpe..semangat kena lebih.
orang 'muda' la katakan.

so esoknya journey lain bermula. :D

10 Comments:

aNnAsUeJiE said... [Reply to Comments]

title nom nom nom nom tu buat aku gelak ok!
skrg ni sume kemaruk cafe world! haha!

Foxy Farah said... [Reply to Comments]

zomg!! matila rizi kuar blog kau! hahahaha.n the friend tu sekali.tetiba hari ni diorang famous.muahaha.

ai said... [Reply to Comments]

Sempat je kau kan? very the happening!

ai said... [Reply to Comments]

lor...terpakai id kedai aku plak..(walhal saje nk promot kedai :P - mampos kene maki aku ni kang)

pearl'E.J said... [Reply to Comments]

fengsan mak noks kalau 2 hari tak tido... sehari pun dah boleh pengsan, bukan setakat pengsan, mood pun boleh lari masuk laut ooo, asyik nak marah2 ajaa.. huhuuu..... adoiiiiiii sgt laa tahan ini pija...

i am visitor said... [Reply to Comments]

biasalah, singapore kan 'fine' city..banda benda ada restriction yer.

nice blog.

NenekPenne said... [Reply to Comments]

uwaaaa...ai dah lama tak pi clubbing...

peej said... [Reply to Comments]

annasuejie - haha..aku suka..rasa mcm comel aje..


farah - haha..promosi kecil kecilan..dia kan tgh semak..ngehh..


ai - harus la sempat..kalau x ..rasa x lengkap hidup..wah statement.. mana ada id kedai..sama aje aku tgk..


e.j - selalu mcm tu jugak..tp kat sana elok la pulak..cuma mood malas gila nak amik gambar ke apa..dlm bas sempat jugak la tersengguk2..


i am visitor - mmg pun..but i kindda like it tho..n i like the way their everyone ikut peratuan when they're there. thanks :D


nenekpenne - sila sila.. wah menghasut ni.

ice said... [Reply to Comments]

happening2..

wahh power peej leh tahan dari ngantok..

peej said... [Reply to Comments]

ice - bab2 mcm ni mmg boleh tahan..kau ajak dgr ceramah tgk..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...