Instagram : @peejburhan

menyesal?~

hari ni bangun awal..yeah..
sebab semalam tido awal..say around 2am
ok xde la awal sangat..tp dlm kamus aku..kira awal la..
around 10am gitu dh bangun tadi..heheh..

so terasa segar n mood adalah happy2..
so gigih la berfb, blogging, ym n jugak twitting.. :D
then nampak la tweet along ini..
the one yg aku highlight in pink tu.



manusia kan..
i mean..bila kita ngan dorang..
they dont appreciate things..
sekali dah xde..macam2 la kau nak cakap kan..
n i tell u..i've follow along punya blog since dulu2..
she is one sweet lady ok..
like really2 sweet..
baca kisah dia dulu2 mcm baca novel..love it..
then mcm2 berlaku..
mmg time tu rasa..orang itu adalah org paling rugi..
i dunno la sama ada this is the same person ke apa..
tp if it is...padan mukaaaaaaaaa dia...muahahhahaha *gelak syaiton*

n apesal pulak aku sibuk2 blog kisah orang lain kan..
of coz la ada kaitan..
sama la macam tuan blog ini...
dah berapa bulan eh..jap..7 months.
n yes..i still received msgs n calls..
macam2 rasa la ada...kadang2 menyampah gila..mcm wtf weyh..kau ni kenapa kan...x paham2 lagi ke apa..
kadang2 rasa rinduuuu sangat..rindu zaman dulu2..n it hurts ok.
sometimes rasa kesian pun ada..sebab i think i've move on..i dont miss him anymore.. rasa distance sangat..n rasa mcm he is like a total stranger pun ada.. but..there he is, masih menagih2..saying all kind of sweet stuff.
i mean.. come on..its been 7 months woih..kalau ye la i'm angry..xkan lama mcm tu kan.
move on laaaa...

tp macam tu la kan..
time kita ngan dia..dia x appreciate..
bila xde..baru la cakap sayang..xkan ada orang mcm kita..nak kawin bla bla..
wtf weyh... but still..i feel bad la.. sebab aku dah x rasa apa2..
tp tipu la x rasa apa..
rasa best sebenarnye.. ada sedikit rasa..'haaaa..padan muka kau..baru tau ke aku ni mmg best'
ok xde la best best..tp maybe the best he can get la..
wah..nak jugak puji2 diri kan..ngeh..



tgk lah itu.. bertalu2..
rasa kejam diri ini sebab x angkat..
tp kena kuat la kan.. so jgn risau..x angkat pun.

and tgk jugak la tu..
orang xde bf..penuh miss call aje..
sebab hp pun sepah2 aje letak..
pastu siap silent lagi..mana nak tau ada call ke msg ke apa..haha
kira kalau bunyi tu rasa bingit la..haha..poyo..
battery pun x charge..hahahh..
so sesiapa call aku x angkat or x reply tu harap paham la ye..
hp ni kira tolak2 tepi aje..ngeh..
sekarang ni sibuk ym aje... weeeeeeeeeeeeeeee~

ok tu je..ta-ta..

p/s : serious weyh..ape kena tah hari ni mood terlebih happy..rasa takut pulak ngan diri sendiri..

20 Comments:

Tina Banana said... [Reply to Comments]

ko memang.. nak tunggu ko jwb phone call, berjangguit.. tapi kalau aku nk tunggu ko call balik lagi la.. silap2 sempat la aku beranak 7 org anak kot, hehehe..

takpelah babe.. dia yg still tak move on.. u are already on the right track, ye tak?

tapi tu la, kenapa bila dh hilang baru terhegeh2 nak cari? bodoh la..

puangulagulakapas said... [Reply to Comments]

it's nature lah kan.
bila dah xada bru la pun nak hegeh2 carik.
depan mate, haremm nk appreciate kan!
so u deserve it lah kan!

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

hahahhah aku suka aku suka...part " baru ko tahu aku ni best"

haaaaaaa tetibe kan aku terpk...
ntah2 die tahu ko jenis tak angkat fon bagai kan
die saja miscall miscall
tada niat pon nak talipon ko
bukan leh caya org mcm tu tuh!

muaaaaaaaaaahahhaha tetibe kuar tanduk setan

Anonymous said... [Reply to Comments]

its okay peej! jgn kalah kpd laki! tambahan laki yg tak g*na mcm tu... huhuhuhuuu.. bila dah tak dapat kita baru la segala bagai, kita nih best lah, kita ni bagus lah, kita nih syiok lah, sporting lah...

boleh blahhhhhh

~miss penang

peej said... [Reply to Comments]

tina - haha..tau xpe..aku mmg fail bab2 tu..x kira siapa..sama aje..so sila jgn terasa ke apa..
tu la kan..dah terlambat sedara..


gula2kapas - tu la kan..apa nan buat..too late la kan.. so untuk masa akan dtg..kena la belajar appreciate kan..


lilred - haha..sempat carots kan. x la..from his msgs i know he misses me..wahh nak jugak tu.. mmg la..ingat ada org nak layan gedik kau 24/7..aku layan tauuu!! wahh..tiba2 emosi apehal kan.. ngeh..
eh email kau nanti aku reply..terlalu byk topik menarik mak x tau nak start dpd mana..huhu..

peej said... [Reply to Comments]

miss penang - its ok..so far i masih ok..i knowwwww.. dah cukup masak ngan pujuk rayu lelaki ni..ckp la itu ini..baiknya kejap aje..lepas tuuuuuu..haremm blk perangai.

my life...my journey said... [Reply to Comments]

salute la awk..betol2 strong..
sy tak mcm tu...
hope dpt jd kuat gak..huhu

shasha said... [Reply to Comments]

aku pun nak memadankan muka dia gak...skang baru terhegeh2 nak cari balik...bak kata org..gila talak?? huhuhu...takpe peej..stay strong!

Aida Manap said... [Reply to Comments]

wahh...salute ngan tabah nyer hati awak nih kan??
bagus, yang penting kita tau mana letaknya kota nih...oo, dulu time kita ada, buat macam tak penting la kan..nih bila takde, mula la nak merayu-rayu..huh!! eh, pesal aku plak terover emo ni??? :D

life goes on kan peej?
-silentreaderyang takmosilentdah..-

peej said... [Reply to Comments]

my life..my journey - u can do it. ok la..mcm ni..give him a second chance but never the third. sebab lelaki akan tabur la macam2 kata2 manis2. n seriously sweet tu kejap je. paling lama 2 months kot..lepas tu hampeh..sure perangai mcm harem balik. so u decide. better now kot. kalau dah ada ikatan lagi susah.


shasha - haah..what happened?? dah xde apa ke? dah lama x tau cerita ni..tp xpe..biarkan dia meroyan sorang2..stay strong..janji happy..mesti sekarang hati u rasa ringan kan..x berat mcm dulu. itu yg aku rasa la :D


aida manap - hi glad sudah xmau jadi silent reader :D betul2..tp to bad la kan.. i've moved on..weehoo..

NenekPenne said... [Reply to Comments]

lelaki.... time tak ada pompuan lain, kitalah segalanya.. bila dah ada pompuan lain..senang jer cakap 'i dah tak ada hati kat u'.. pastu sedap jer cakap, kita tak ada jodoh... wtf laa kan...
tapi still nak kawan dgn kita sampai bila2... time bersama, haram nak belikan kita apa2 tapi time tak bersama, wahhh kemain nak kasi kita hadiah bagai...

apapun bukan senang nak move on... but have to be strong to move on...

peej said... [Reply to Comments]

penne - haha..omg exactly..siap nak belikan laptop bagai sebab aku suka main komputer..padahal sebelum ni cukup marah bila aku online. lepas tu nak belikan gelang la utk raya.. wtf weyh..time couple nak ajak keluar pun payah..bencikkk.. mmg tempting aje hadiah2 itu..tp adakah cinta ku ni sama nilai ngan laptop n gelang aje..mmg x la kan..ewahhhhhh.. ;p

syazana said... [Reply to Comments]

Yeah..padan muka dia..hahaha..
ops!peej sorry..mean padan muka pada org yg x tau menghargai org lain...sbb i pernah feel the same way...Lgpon percayalah..akan ada yg lebih baik.... :-)

nasaoji said... [Reply to Comments]

jodoh tak ke mana...klu ko benci skalipun, tup2 jodoh ko mmg dia, ha...unik sungguh!...

papepun, aku sntiasa harapkan dan doakan yg terbaik tuk ko!

Along said... [Reply to Comments]

isk, camna bentuk ass yang pasif itu? nak nengok nak nengokkkk :P

takpe babe, ni dugaan orang-orang cantik macam kamu (dan mungkin along tuh haha), kita doa yang terbaik buat kita yahh!




*pasni berjanji akan tweet dengan hati-hati nanti dijadikan entry lagi haha*



HUGS!

Kakakdegil said... [Reply to Comments]

Good Peej
Be strong
Baru dia tahu, takder dia.. ko lagi happening ok.
Wakaakaka..

Mesti dia malam malam letak lengan atas dahi sambil duk tingat "apa ko buat peeja.. tak angkat call aku ni"

Wahahaha.. jadik biduan lah dia sorang sorang..

chics said... [Reply to Comments]

12 missed call. Gigihhhhhhhhhhhh!

God, kalau akumestimacam dah terkelabu mata tengok janji hadiah yang nak di beri haha.

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

wahh seriously mmg x layan dah kan.dats d way it should be tho.
so r u ready for a new r'ship?hehe

Anonymous said... [Reply to Comments]

geram je tgk.. asyik2 nak salahkan lelaki.. tp kalau situasi kau ni mmg dah terlambatla lelaki tu.. hmm.. bykkan bersabar.. emo sebenarnya bila baca ni.. tp x maula saya komen lebih2.. :)


PG

ice said... [Reply to Comments]

hui..ben still cr peej lg..wah!..

peej kuatkn hati..say no to 'BEN'!
time de dulu taknak jaga elok2 skrg dh putih mate hah! ambik ko!

masih ade prince yang lebih hensem,kaya(wajib peej suke shopping),gagah perkasa(cm superman),caring n loving peej sepenoh hati. huhu..
peej happy2 lah selalu ya. :)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...