Instagram : @peejburhan

magic stick

selasa last hisap rokok..
i mean rokok betul la..
Alhamdulillah until now bertahan..
eventho crave mcm nak gila jugak..

ok not that aku stop terus..
gila apa nak stop terus xde amik apa2 lain..
aku gantikan dgn benda lain..
dpt nicotine je pun jadi..

tapi x sama la mcm feeling smoke betul2..
rasa x lepas aje..
tp memikirkan i spend a lot untuk benda itu..
so tahan aje mental...
kira ok la..sebab aku tgk orang lain x tahan pun..
dorang still selang seli isap rokok lagi..

dulu aku menyampah orang yg biasa smoke..
tapi bila dah stop..ada org lain smoke..
dorang mcm kecoh2..mcm la aku sembur ridsect kat muka..
like wtf kan..kecoh gila..bencii..
tp kan..aku kan..sekarang kan..
kalau duduk dlm tempat tertutup mcm bilik ke..kereta ke..
ada orang light rokok..aku rasa rimas gila n busukkknya asap kauuuu..
i dunno sebab aku betul2 x thn bau ke..or takut terpengaruh lalu mau isap rokok betul..
tp sebab aku x suka orang poyo2 x suka bau rokok..
so aku thn aje la..aku xde la bersuara ke apa..

mueheheh..semoga akan terus kekal x smoke..
terasa saving duit..i like..
aku ganti ngan apa..
nanti aku cerita bila dah snap2 pic ok...
ok tu je..chow..

15 Comments:

eyk@_zuL said... [Reply to Comments]

hoho..go k.peej go!
say no 2 rokokkk..
hee..shempoii la akak neh!
i likeee~

chics said... [Reply to Comments]

i mean rokok betul la..-->HAHAHAHAHAH

Tapi betulla dulu masa isap rokok ok je bau, skang aku tak boleh tahan siap nak tutup hidung, tapi bila aku join sekali ok plak hehe

Anyway. all the best!

ai said... [Reply to Comments]

AKU DOAKAN YG TERBAEK UTK KAU! muahahahahahahaha...

peej said... [Reply to Comments]

eyka - thank u..harapnya berjaya..


chics - hahah..masa type aku ada terpikir jauh..tp aku cuba berfikir suci dan fikir orang lain pun turut suci..lupa lak kau baca blog aku kan..hahaha..
tu la..harapnya aku bertahan ;p


ai - haha..besarnya ...sungguh2 berdoa tu..hahaha..

Penari.Gendut said... [Reply to Comments]

Betul lah tu kot sebab Don yg started
smoking when he was 12 tu pon bila
dah quit tak boleh bau rokok anymore.

But hey goodluck ya!

cookie devine said... [Reply to Comments]

girl,kawan CC pun merokok tapi cara dia lagi extreme hisap puting susu baby.Berjaya nok.baik try.serious nih.

cookie devine said... [Reply to Comments]

girl,kawan CC pun merokok tapi cara dia lagi extreme hisap puting susu baby.Berjaya nok.baik try.serious nih.

cookie devine said... [Reply to Comments]

girl,kawan CC pun merokok tapi cara dia lagi extreme hisap puting susu baby.Berjaya nok.baik try.serious nih.

cookie devine said... [Reply to Comments]

girl,kawan CC pun merokok tapi cara dia lagi extreme hisap puting susu baby.Berjaya nok.baik try.serious nih.

Kakakdegil said... [Reply to Comments]

Hihii
Ada orang kasik petua nak berenti terus isap rokok
Amek tembakau rokok, campur air kelapa
Tapis dan minum..
Tak tau laaaa dia main main ke serius..
Lagak cam serius..

Aper pun...
Mental kene kuat..
Cewah.
Yakin boleh.... rakan mudaaa...

illa said... [Reply to Comments]

tahniah peej..
keep it up!

amalkan 12M untuk menahan ketagihan..
boleh rujuk www.infosihat.gov.my / www.myhealth.gov.my

atau leh call i jugak.. no spt di kotak rokok.. kompirm i layan u tip top cos u r the best blogger dlm list i.. :)

n still can use nicotine replacement theraphy ~ gum, patch n inhaler.. but pls get advice from doc or phamacist..

good luck!

~zuera~ said... [Reply to Comments]

wah...chaiyok2 peej...

i think jadi rimas dengan asap tu sebab badan dah assume u're not part of it dah...tu bila ada smoke around tu jadi rimas...my dad pon macam tu..dulu siap gaduh2 lagi dengan mum sebab rokok...sekarang bau rokok pun dah rimas...it's normal...

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

kite pun xtahan bau asap rokok sbnrnya, tp xlah bising2 dpn org tu. kutahankan sj.. lolx

fat n fabulous said... [Reply to Comments]

dear peej,
dah lama tak bukak blog ni bukak2 je tgk tgh trying to quit.good for you..aku pun baru start quit.since rabu sampai today friday baru sebatang..sbb i'm trying to concieve...kesian kan.tapi i quit cold turkey.so agak takut gak effect dia....sama jugak about the smoke ppl blow to ur face.i siap ckap busuknya..tak sedar diri heheheh..i'll keep track on ur progress,saja nak bagi semnangat diri sendiri..wish me luck.hugs.

Tina Banana said... [Reply to Comments]

haaaaaaaaaaaaaaaaaa

baru ko tau mcmane perasaan aku bila mengadap asap-asap rokok kau.. dah la rambut aku ni buruk, ditambah lak ngan bau rokok, mmg syok aaaaaaa...

tapi aku syg jugak ko, heheh

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...