Instagram : @peejburhan

layan my mummy~

last wednesday ke klcc lagi..
sebab mama nak membeli subang lagi..
n dia nak makan kat chilis..
x tahan tgk dlm blog..dia ajak..
mmg aku plan nak keluar ngan noy..
so alang2 ajak la dia sekali..
wah dapat jalan terus sihat n ceria..
dok umah asyik x sihat aje dia..

so lepas dah dapat barang yg dia nak..
terus ke klcc..
since sampai pun dah around 9pm mcm tu..
xde kena tunggu ke apa..terus dapat seat..

oh ini yg kami order..

:: chicken mushroom soup ::
:: orang2 yg saya sangat sayang..tp yg kanan tu kurang sayang la..sebab dia pergi konsert beyonce xnak bawak aku..miahahaha ::
:: mummy bersama lamb shoulder dia ::
:: mine..medium..byk lemak..oh heaven..wah lemak terus heaven..jawabnya sila gemuk sampai tua.. ;p ::
:: hhaha..dah ada makanan sendiri pun tgk makanan noy lg.. ::
:: mr e & i ::


hoh seronok..ramai gila orang putih..
orang putih yg kacak ok...bukan sahaja kacak malah badan adalah sexy..pengsan..
rasanya tentera la..sbb badan rambut semua sepesen aje..
tah apesal ramai sgt..
tgh duduk2 sambil cuci mata...

noy : cepat cepat..kau pilih mana satu..kau nak yg mana..
me : hhmmm..entah la..emua pun comel aje..
noy : yang nombor dua dr kanan tu..

sekali lelaki tu pandang..
terus aku toleh n minum air sambil senyum2..

noy : bodoh kau..senyum la balik..yg kau senyum sorang2 buat apa..
mama : apa nakk??
noy : pija bodoh..org putih tu pandang..dia penakut..
mama : senyum je la balik..
me : x nak la..buat apa..
noy : tu la kau..penakut..sampai bila xde bf..
me : bukan penakut..aku pemalu..haha..
mama : nak malu apa..kau bukan budak 18 thn..dah umur 26..
noy : tah..
me : entah..aku x suke..aku KG kot..aku prefer lelaki start..bukan aku yg gedik2..
noy : abis kau nak apa...dia dtg kat kau??sampai tua la xde bf..

e eh..over kan dorang ni..
mana mak x pressure uollsss..
pasal senyum tiba2 bab aku sampai tua xde bf..cilakak gila..

mama : kalau kau pergi kat dia cakap, ' where r u from' mama bg rm100..
me : xnakkkkkkkkkk..
mama : 100 xnak??? no harm la..bg dorang xde apa tu..
edan : kalau edan ..edan pergi je tanya..100 tu..
me : what ever...xmo..
noy : e eleh..mmg penakut..

apa2 aje la weyh..
penakut pun ye..pemalu pun ye..
aku pun x tau la apesal..
mmg mcm ni..
patutnya betul la kan..aku bukan budak kecik nak malu2..
tp dah malu how??
begitu jugalah kat perhentian hari tu..
tension je farah ngan aku..
muka aku masam aje..orang senyum aku pandang tempat lain..
ye la..aku x tau nak buat apa laaa...

seeeeeeeeeeeeee....korang taknak percaya..
telah berapa kali aku bg tau..aku ni perempuan ayu..
nampak je ganas..tp dalam hati ada taman..
hakhakhak..larikssssssssssssss..

17 Comments:

darling8tabby said... [Reply to Comments]

hehe..mana tau mat saleh tu berkenan kat pija...ambil terus...

Penari.Gendut said... [Reply to Comments]

HAHAH!!!

Pergi je lah!! Tak dpt bawak balik mat saleh sekor, at least dpt RM100!!

Tak payah pegi pon tak pe, dari jauh senyum simpul manis manis je dah settle. Pastu kenyit kenyit mata sikit. Hahaha..

peej said... [Reply to Comments]

darling - xde maknanya..


alia - haha..senyum pun aku x berani kau nak suruh kenyit2..mmg xkan la..

azila said... [Reply to Comments]

peej..just giv a try...jgn rasa rendah diri or pemalu sgt..personally i rasa u ni attractive women jugak...ok

cookie devine said... [Reply to Comments]

aduyaiii....

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

bkn u jek camtu.me powwwnnn samaaaa!!sakit hati dgn diri sendiri tau.kadang org tu dah sah2 bg sign n kita pun suka tp bila berdepan tu terus muka jd masaaaam gila.ntah apesal ntah.betol la kata noy skang kita dah 26..bkn budak2 dah kan..
susah la single ni kan.nak ada bf tp segan nak mati tol tak? T_T

nasaoji said... [Reply to Comments]

wahwahwahh..nmpk noo ko ni ayu seh!..hehehe...

tak per, aku doakan jodoh ko cepat sampai ya.. -AMIN-

shasha said... [Reply to Comments]

huhuhu...dalam hati ada taman tuh...anyway..aku pun pemalu gak..mmg dlm pala dah set..lelaki kena start dulu..

aLya said... [Reply to Comments]

100 0keh rugi²..kal0 mama offer 1k ko nk x weh..berani r sikit mane taw pas ni peej kawen mat saleh w0w..

ai said... [Reply to Comments]

penoh tul taman kau ngan bunge...isk, kalo aku..$ punye pasal aku gi je halo! :P

Foxy Farah said... [Reply to Comments]

takpe akan ku gigih paksa2 lagi sebab ada hati dlm taman kannnnnnn :P

peej said... [Reply to Comments]

azila - entah la..seriou malu ok..or maybe rendah diri tanpa di sedari..entah la ;p oh btw, thanks for the compliment *blush*


cookie - haha..tu la..apa nak buat..


fieza - hahaha..kannnnnn..ada jugak org yg memahami..tu la..paling x leh terima..sebab muka mmg jenis masam aje..kena tegur berapa kali dah..tp rasa adalah cacat if nak tersenyum2 aje..huhuhu..


nasaoji - entah la..tp aku sendiri mcm x percaya betul ke aku ni pemalu..haha..
over uolls doakan dpt jodoh terus..tp xpe..aku aminkan aje.. AMINNNNNNN!!


shasha - haha..kan kan..very the old skool..


alya - 1k??!! *mata kuar simbol RM*...kalau 1k aku pergi kot..kot la..


ai - kau mmg..kau senget ok..aku lain..ayu..beza tu..larikssssssss


foxy farah - haha semoga berjaya.. bukan aku yg nak berjaya..aku suruh kau yg berjaya..

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Oh! kalau mama offer 1k nak rupa nyer.. tapi dengan syarat peeja sembang sampai tempat tu tutup...

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Never forget opportunity comes only once....don't miss it if you stumble with one..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

kite pun xberani sebenarnya nk pndg2 ni. dlu a, kalau lalu kat dpn bdk2 lelaki ke apa, memang ke lantai tu je la kite pandang. tu psl xde bf punnnn hahahhaa

ntah, rs segan je kn.

tp bile da ske someone, kite xkisah nk make the first move pun. tp make sure betul2 suka la.

haha good luck dalam pencarian mat salleh hensem ;]

peej said... [Reply to Comments]

mama - haha over..sampai kedai tutup.. baiklah mak enche...


wani - wah hebat2..aku ni entah bila la nak berani..

capik said... [Reply to Comments]

100 aku pun nak

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...