Instagram : @peejburhan

horghh gemuk~

tgk tajuk tu..
instead of herghh..aku eja horrghh..
kenapa??
sebab bayangkan dagu yg besar lg berlapis..so itulah hasil bunyi dia..

adalah sakit jiwa sedikit..
ok banyak la..
hari tu konon diet kan..
ok xde la menggila..tp lite2 n slow aje..
but it works la..

then comes ramadhan..
hari menggila dgn makanan..
harus la lupa diri...
then comes syawal...
lg la gila...makannnnnnnnnnnnn aje..

konon nak control balik after 1 week..
then comes open house semua..
then bawak masuk bilik balang2 kuih..
ngap..ngap..ngap..masuk mulut..
snacking..bagus betul la tu..

i dunno how much i weight now..
tp for sure dah naik mendadak kembali..
keraba muka adalah sebesar pasu kembali..
ok mmg selama ni besar pasu pun..tp maybe before this pasu kat rumah..
ni dah rupa pasu2 kat shopping complex..goshh..besar..
belakang seperti ada bonggol kembali..bonggolan lemak mungkin *mungkin ke??saya yakin mmg lemak pun*
jeans adalah ketat kembali...niceeeeeeeeee...

hoh raya pun dah nak habis..
apakah alasan lagi..
kena start control kembali..
hoih..kenapa makanan sedap ni..
kemana perginye perasaan ,' makan x lalu' ku itu..hmphhh..

apa2 pun..dlm kekecohan masalah kegemukan ini..
ada jugak terselit kegembiraan..meheheh..
sebab tadi adalah membeli cargo pants..
i now wear 2 size smaller..muahahahah..
kira sudah kurang 4 inch.. :D
kalau nak banding ngan last time ukuran pinggang baju kurung ku la..
la la la~

but stilllllllllllllllllllllllllll....
masih mengeluarkan bunyi horghhhh...
x sukeee..
bila la nak dapat keluarkan bunyi hiirrgghh ??
wah..kira dah kurus abis kalau bunyi nipis kannn..
xpe..kita cuba..kita cuba..
selamat berjaya kat diri sendiri..
noy kalau aku byk makan..sila sepuk aku pakai kayu..
ok tu je..ta-ta..

5 Comments:

ice said... [Reply to Comments]

go go peej!...

1.diet dari memakan byk2 skrg mkn lite2 ckit je ye.
2.mik nasi separuh au! mkn sayur kurang kan masakan berlemak dan oily, dan juga jauhkan diri anda dr FAST FOOD!.
3.mik lah cereal oat n mkn roti utk sarapan say no to nasi lemak ya!.
4.byk2 kn bersenam cm joging.
pasni nk ngok peej cm beyonce ok!

luv u peej.

linda said... [Reply to Comments]

pija,

me having same problem... kalo emosi stabil, leh la jaga makan... tp bulan pose baru2 ni mmg siyesss berat naik... haihhhh.... ni nak kene reduce balik makan... letih tol asik turun naik nih... y tak turun terusss????

go pija!!! semoga kita dpt buang terus lemak2 tu tanpa dia dtg balik...

pearl'E.J said... [Reply to Comments]

yer ker gemuk kembali?? tapi ej tengok kat gambar dibawah ni, nmpk banyak sgt slimnya dari dulu. Serius, tak tipu. Sebab ej kan dulu stop blogging a few months.. bila start balik n masuk blog pija rasa, wahhhh... makin kurus laa pija now...

peej said... [Reply to Comments]

ice - wah semangat nye..buat masa ni semua bedal kembali..xpe..kita start balik..


linda - kan..x fair betul..esp orang2 yg x pernah naik2 *jeling noy*


e.j - naik balikkkkk e.j. dah serupa dulu dah..uwaaaaa...kill kill die die die.. e.j jugak makin kurus n hot..

nasaoji said... [Reply to Comments]

beb, makn tak hengat dunia, tak per..tp, wajib pastikan, ko sihat..tu yg penting!..tu hari2 mendtg jua.. ;)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...