Instagram : @peejburhan

gardening~

oh hari tu pergi nursery..
nursery pokok-pokok ye..
bukan yg kanak-kanak itu..
mama ajak dah berkali2..
tapi katanya anak x berapa nak mithali..
so setelah kali ke empat puluh baru la reti nak bawak dia..
tu pun ala2 paksa diri gitu..
kalau tak maybe genap lapan puluh kali mama cakap baru pergi..ngaaaa...


:: nice kan ::


mama cakap nak beli limau purut..
tapi xde..melencong2 lak perempuan itu..
tiba2 meleret2 ke pasu la..
tu pun nak carik bunga2..
tu pun aku sound..cakap nak letak mana tu??
rumah aku dah ala2 hutan simpan..

:: ada x ciri2 muka anak mithali?? notttttt ::

:: kegembiraan terpancar ::

belik aje of coz xleh relax..
sebab dia bukan kuat..tapi nakkkkkkkkkk jugak gardening kan..
dulu ayol ada boleh la arah2 dia je angkat2 pasu..
ni xde..siapa lagi..aku la kan..herghhh...
so please say thank u i gemuks mcm ni mummy..
kalau i kurus..x dapat la nak menolong kan..

mama tambah 1 lagi pasu panjang ni..
hoih..berat nauzubillah weyh..pitammm..
dah la satu angkat dpd kereta ke sini..
1 lagi dpd hujung sana ke hujung sini..
dah la 1 lg tu penuh tanaman...berattt..
mama suruh seret aje..
lg la lembab..so mak angkat aje uolls..
hebat kan..
untung dpt perempuan gemuk ok..boleh angkat macam..
kalau laki pengsan pun silap2 boleh angkat..haha..
motif tiba2 promosi perempuan gemuk?? ngehhh


:: lepas tu noy n edan tolong..bagus..mak jadi boss aje ::
:: ni pun jadi boss jugak..sibuk aje ::
:: yee..kami jugak berupaya menjadi kerusi yg berkusyen untuk adik2 yg biadap mcm ni ::
:: belang yg penakut..orang pegang menggelupur..padahal dia yg leseh2 ::
:: mak kucing yg menjadi sewel.. ::

sekian entry keluarga berkebun..
ta-ta..



5 Comments:

ai said... [Reply to Comments]

kalau berkebun ni aku reti la. ingat kau nk criter psl berkebun kat fesbuk tu. haih...tak reti acik!

- oooooo...juga boleh dijadikan kerusi. bagus!

Nonoy said... [Reply to Comments]

adik bradik biadap??? how could u timmy..
and mak kucing yang sewel??
yes itu mmg benarrr

mrs.shaf.e said... [Reply to Comments]

suke tengok gamba yg korang bedua... d 1 yg ko kata kerusi berkusyen.sweet sangat!!

'coco

katrin saloma said... [Reply to Comments]

hello peej, i like ur sense of humour. just so u know, kite pon ada weight prob (suke mkn punye psl)..hekk. best nyer korang ada sister. :)

darling8tabby said... [Reply to Comments]

comei kucen tu tapi awat mengulupor...ke akak rasa dia ingat nak kena buang kot.hehe
ni ke yg mommy kucen tu?

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...