Instagram : @peejburhan

departure - Kl ... arrival - Singapore~

ok as i mentioned in previous entry..
aku adalah x tido langsung on thursday tu..
online dan buat benda2 mengarut..
settle online 12ish am..
then pergi depan layan astro untill 2am..
then packing pulak..settle semua..
noy lak balik 3ish am...then layan sembang ngan dia..
until 4ish am kot..
then sambung online kejap..then start siap2..
itu ini..then around 6ish kejut edan..
xnak keluar lambat..sebab tau la nak pergi kl confirm jam kan..
so biar keluar awal..area umah aku ni keluar after.6.45am confirm jam.

kejut noy dia xnak bangun..siap libas2 aku lagi..
so pergi ngan edan la..
nasib dia ada nak hantar..kalau x kena naik teksi kot..
sebab kesian dia xnak kasi rempuh jam..sebab tu keluar awal..
hasilnya..belum pukul 7am dah sampai uolls..
matiklah macam semangat lebih kan..haha..
padahal kena berkumpul pukul 7.30am..

ingat nak breakfast terus..
tgk kedai pun xde orang lagi ok..haha..
so kasi lepak kat kereta dulu..

:: mr e n me..nasib adik ipar adalah ok..x kisah nak melayan hantar sana sini..thank u bebeh ::

tp dah lama benar..serious ramai lambat aje..
so kita orang pergi je jugak..lantak..

:: saya makan roti canai telur yg kuahnya cair n roti canainya mcm gam..masak ke main lama mcm order kat india..tp hasilnya..biasa aje..hohoh ::
:: mood adalah menyala2..sebab nak jalan2..weeeeee~ ::
:: BB freak..nyampas...*jealous mode* ... ::
:: gila x leh belah muka..xleh cover dah dark circle tu..x tido punya pasal ::
:: me n foxyfarah ::

oh kami adalah tidak plan pakai baju warna sama ok..
aku pun x perasan sampai la edan n husband farah cakap..
kata aku dah tingtong..mana nak perasan kan..
tapi semua la tanya..dorang ingat kita orang plan..
xde nye..tp kelakar n best..
siap ngan bag semua..tiba2 terasa feeling amazing race..
haha amazing race la sangat kan..mcm larat kan..

lepak makan2 semua..
around 8am patut dah gerak ..
tapi baru nak berkumpul la apa la..
so kumpul depan heritage house dulu..
so bawah adalah bloggers dpd malaysia yg ada..



3 bas ok..gila ramai..
mostly chinese..malay x ramai..orang putih pun ada..indian x nampak pulak..
ada la few familiar faces..ada yg baru kenal kat sana :D


aku adalah otak lembab nak function..ngantokkk..
paling bengong..orang tanya nama aku..aku amik masa lama gila ok..
baru ingat..tiba aku 'peej!!!' semua dah gelak2..
ye la..nama sendiri pun xleh ingat..apa benda kan..

oh one more..
aku letak je nama peej..
tapi aku adalah rasa pelik if kenalkan diri peej or org x kenal panggil aku peej..
rasa geli n gedik..hohoh..bengong kan..
sebab aku biasa pija dpd peej.. ;p

around 9am br gerak dpd kl..
oh dalam bas ingat nak tido la..
tapi biasa la kalau dah jumpa farah..
harus la galak cerita itu ini..
dpd zaman muda mudi..sampai ke future dot dot..
semua orang tido ok dlm bas..
kita org dua org aje dok tot..tett..pott..pett sana sini..sukeee..
x terasa penat n jauh perjalanan..sedar2 je dah sampai muar..tiba2 dah sampai johor..

patut plan sampai hotel at 2pm..
tp adalah sampai pukul 4pm okies..
kau kira berapa lama tu perjalanan..mcm nak rak dlm bas..
penat n berlengas bagai..

:: keadaan kat link hotel's lobby..penuh ngan malaysian bloggers ::
:: masih feeling amazing race ::

semua orang galok snap sana sini..
aku dah start malas..
dah xleh terima akal punya penat..
oh pic ni amik dpd blog shila shower..
nanti if ada lg pic dpd blogger lain mau amik lg.. :D


:: wany - iza - shila - farah n moi ::

lama pulak dorang nak sort out bilik..
lama as in lamaaaaaaaaaa gila..
so kena duduk kat cafe dulu..



:: ciput dan ceera ::

lama tunggu..bayangkan around 5.30pm baru dpt kunci bilik..
crazy madness..only have 1 hour to siap...
mmg menggila la dalam bilik nak siap kan..
nanti aku cerita hal2 nak bersiap pulak masa kat lain entry ok..
ok chiow byatches..

7 Comments:

nasaoji said... [Reply to Comments]

btuah ader adik ipar yg baik melayan kamu...

huhh....kamu qado tido tak?...mcm dpt merasai ke ting tong -an kamu itu...tp, berbaloi dek dpt jejln2 yer..

ai said... [Reply to Comments]

Umang aiii..! dh ptg banat baru dpt msk bilik. Tp takpe la...at least kau DAPAT gak. Aku ni ntah bila la nk merasa glems cam kowang tu..uhuk.

err...ptg tu musti kau tepek mekap lelaju..ngeeeeee

syazana said... [Reply to Comments]

uits..x tido semalaman..
then dalam bas pon leh layan borak..
isk..klu i lah..naik dr puduraya je dh tutup mata.Tau2 dah smpi johor,turun bas da ada org jemput,smpi rumah tido lg..hehehe2

green apple said... [Reply to Comments]

aku tak tau pulak event ni besar-besaran gila. congrats!

ej said... [Reply to Comments]

bestnyerr

Leen said... [Reply to Comments]

Haha, kalau saya la pegi ngan x tido camtu, confirm2 dah mcm org mabuk dah kt situ..

Anonymous said... [Reply to Comments]

Singapore cantik jugakkan.. Tp UK sy target lepas raya thn dpn ni.. nak tgk bola..hehehe..target je la... :P



-PG-

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...