Instagram : @peejburhan

day 2 - singapore flyer~

after clark quay..
kita orang ke singapore flyer.
time ni mmg aku dah tahap mengantuk xleh terima dah..
tapi xkan nak balik..satu sebab kedekut duit nak naik cab..haha..
satu lagi sebab bukan senang weyh nak jalan2 mcm ni..
dah la aku first time kan.

so tahan jugak la..


dua benda aku paling la takut n phobia..
lipas n tinggi..
i hate heights !!!!!
tapi dorang cakap benda ni slow je bergerak..
ok fine naik..
naik aje terus aku duduk..x bergerak2..
takoottt..
tapi agak kecewa..ingat naik benda ni nak tido..
ada kerusi empuk2 ke apa..
xde..so duduk la tegak aje..


orang sakan bergambar sana sini..
aku dokkkk aje..
dah laaamaaa sikit baru la aku berdiri..
tu pun as usual farah suruh..
dia kata xkan xnak amik gambar..
finee..maka bergerak la..sebab nak amik gambar kan..
tu pun punya la takut nak ke tepi cermin..
kuat gila aku grab pemegang dia..

:: senyum orang takut ::
:: konon nak buat pose x takut..xde nye..tangan sebelah lg x bergerak kau..dok pegang je benda tu..haha ::




serious takut..
sebab ada one part tu..dia ada gegar2 ok..
aku ingat aku sorang je rasa..
farah pun rasa..
tp dah semua relax..xkan aku nak panic2 kan..

aku ni suka pikir pelik2 tau..
tengah naik ni tiba2 pulak aku teringat cerita final destination ...hahahha
aku teringat yg masa dorang naik roller coaster tu..
aku tgk je benda ni pusing2..
aku terbayang cable ni putus la..
pintu terbukak aku tergantung2 la..
uwaaaaaaaa..takut..me not like..
sebab tu aku x rasa rugi pun x naik eye of malaysia tu..hohoh..

but still..aku suka la singapore flyer ni..
nak rasa naik sendiri..mmg xkan la.
so atleast ada jugak pengalaman naik kan..
n i think i wasnt so bad la.
best dpt tgk singapore..cantikkkkkkkk sangat.
tp aku tgk sambil duduk je la.. ;p
kalau korang pergi sana..naik la yea.
kalau malam mesti lg cantik kot.

5 Comments:

ms. lili@ said... [Reply to Comments]

huhu akak pun jenis gayat.. naik eye on malaysia pun takut.. tak kesah la gerak perlahan ke ape kan.. as long as tinggi, memang gayat... andddd... same here, suka teringat cite final destination.. especially bila tengok skru2, mesti teringat part roller coaster tuh.. eeeee ngeri!

JiEjAh_DeEn said... [Reply to Comments]

ahahahahah dakupun penggayat ..
baru naik kabel car kat genting dah nak terkucil huhuhu

ice said... [Reply to Comments]

hehe takut gayat ya..elok pi genting main solero tuh kasi peej biasakan diri dulu.hehe pastu dah tak takut dah.

ok lah tu dapat ngok view yang sangat cantik. ngok pada gmbr pn dah teruja apatah lagi yang realiti nya huhu..bestnya peej.

ayoi said... [Reply to Comments]

walaupon pose2 mcm mane sekali pon muke peej dlm pic tu ketare sgt takottt....hahaha :)

same la kite...ayoi pon takot height....kenkadang tu naik lif tinggi2 pon gayat ok....gile tak pikir bukan2...

peej said... [Reply to Comments]

ms lilia - haha ye ke..ingat pija sorang je yg pikir merepek mcm tu.. gayat kan..x suke..


jiejah - omg..cable car la aku rasa paling torture ok..kalau tergolek jatuh kat hutan2 tu mampos org x jumpa..x sukeee..


ice - ok aku adalah x takut naik segala roller coaster..selero shot semua tu..sebab benda tu bergerak laju..so x sempat nak rasa apa..
tp aku xleh naik ferris wheel ke apa..benda yg tinggi n bergerak slow..gayattttt..


ayoi - haha..ketara kan.. sama laaa..paling x suka lift yg ada cermin2 bg nampak permandangan tu..x sukeee..gayattt..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...