Instagram : @peejburhan

day 2 - clark quay~

memandangkan bangun awal..
siap awal..
perlu jumpa kat lobby at 8am..
apa lagi..pukul 7 lebih dah ada bawah ok..
antara 2-3 yg terawal ada kat bawah..gila hebat kan..

paling x boleh blah masa siap..
aku keluarkan baju biru..
sekali farah punya baju pun biru..nicee..
mmg pasukan amazing race betul..asyik sama je color baju.

time ni dorang bahagi 4 groups..A, B, C & D..
kita org dapat group B..
malaysia ada 8 orang..
lain semua filipino..

:: me - dira - shila - ceera - farah ::

:: penuh..yg deapan tu..nuffnang filipino tu mcm bob mesra ok...sama ok..cuma kurang mesra..kurang ke..mcm x langsung aje ::
:: ye dan lagi saki baki ::
sampai di clark quay..
amik2 pic kejap..
start je snap terus pengsan..
semua pakai DSLR ok..
kalau ada 20 orang..kira 19 org pakai camera tu la..
betul punya tegar..haha
dressing jgn cakap la..ada yg pakai mcm singapore tgh musim winter..
ada yg siap boot bagai..diva betul..
pengsan..mak pakai suar katok aje uolls..
ada yg ngan make up 24/7
tiba2 kuarkan compact powder..
tiba2 pakai lipstick..miahahah..
sebab dia takut ada bloggerazi kot..



then kami ke royal selangor..
agak pelik..apasal pergi sana kan..
kat malaysia pun ada..
tapi maybe untuk yg dtg dpd negara2 lain ni kot..
tapi bila dah masuk adalah seronok.
sebab rupanya kami adalah bertukang di dalam itu..

:: hard knocks ::

:: hasil kerja pertama..engrave...sorry la sepah2..mak tingtong uolls ::
:: cik peej in action..hmm..mcm lain macam pulak bunyi ayat tu..xpe..abaikan ::


:: ho ho ho..setelah perbagai lagi yg di buat.. menjadi mangkuk ..sukeee ::
:: x sure cup apa ni..tapi yg pasti mak x muat la uolls..larikkksss ::

:: dpt refreshment..sprite dlm pewter glass.. ::
:: then ke bahagian sejarah royal selangor ni ::

pencipta pewter ni yg tengah2 tu..ngan family n friends..
zaman dolu kala..perempuan n lelaki xleh campur..
so utk amik pic ni..
perempuan..bini2 ni..berdiri la kat tingkap atas tu..lawak kan..


:: money tree ::
ni hasil serpihan pewter yg di asah2 itu..
aku adalah gatal tangan..nak la rasa kan..
amik kau..mmg rasa..rasa karen..
uwaa..sakit tgn..
nasib sikit aje..kalau jenis..yg sampai aku bergegar2 sampai tercacak2 rambut..lalu kurus(nak jugak) mesti lg teruk kan..
bg la sign ke apa.. x pun makcik ni warning la..
aku ni mana tau..
aku ni ibarat anak kecil(nak jugakkkk) yg thrill n learning new things..
ceaaaaaaaa..
tapi padan muka..siapa suruh x reti dok diam kan..

:: belakang tu semua pewter..mcm2 corak ada..lawaaaa..dah la sejuk..kalau kat rumah dpt ni best.. masalahnya kaya ke nak ada jubin pewter kan.. ::

lepas tu berlegar2 aje xde apa nak buat..
gila la buhsan hoih..
kita org ni dah la x cukup tido..
kira masuk time tu..mcm 2 hari x tido la kan..
pengsan hoih..
tapi seronok jugak..
sebab benda2 bangang pun bg kita org ketawa n gelak2 sakan..

:: mmg dah sewel..aksi2 begini jarang di dapati di blog ini..ep dpd tuan blog ..so nikmatilah sepuas2 hati ::


:: lepak di luar pulak..ye..itu adalah tong sampah ashtray..benda paling nikmat yg ada kat singapore..haha bengong ::

oh habis aktiviti one..
bersambung ke venue nombor dua..
tu kita jumpa di lain entry ye uolls..

6 Comments:

ai said... [Reply to Comments]

dah rasa cam aku plak ada kat sana...more pic plez! :P

Penari.Gendut said... [Reply to Comments]

Hahahha aku gelak gila bila kau cakap ada org pakai baju mcm singapore ada musim winterrrrr..hahahaha

Eh kalau aku pegi jln pon aku pakai seluar katok jeee tau. Pastu bila masuk kedai ke restoran ke, selalu kena "the pandangan - eh tengok budak ni, mesti tak der duit, pakai seluar pon seluuar katok"

Mana diorg aku aku tak der duit?? kot kot duit aku lagi banyak dari duit salesgirl/person tu kan! Hahahah

Apahal pegi Royal Selangor beb??? Tak paham. It's not something that Singapore should be proud of (hence should not be in the tour!), nama pon royal SELANGOR, apakah???

NenekPenne said... [Reply to Comments]

kadang2 nak berfesyen pun tengok keadaan laaa kan....apa kes pakai boot bagai?

eee dah lama tak pi singapore... ai suka orchard road...

kenapa blog u mcm best arrr? suker......

peej said... [Reply to Comments]

ai - bawak bersabar.. kalau boleh semua pic aku nak masukkan.. ;p


alia - sebab dia adalah org cina singapore punya..dapat nama royal selangor tu sebab the late sultan bg nama tu. but it was not bad..aku suka jugakla membuat pewter itu..


nenekpenne - tu la..maybe dorang rasa style kot.. best ke? hohoh..terima kasih..tp rasa cm byk merepek aje ;p

ice said... [Reply to Comments]

sonok jejalan kn.
argh..nak gak pi sane..huhu..
peej gambar tepek byk2 ok.

peej said... [Reply to Comments]

ice - baiklah..cuba tepek apa yg ada ini..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...