Instagram : @peejburhan

bad habit, die hard~

siapa yang dah lama baca blog ni..
mesti tau sangat..
tuan blog adalah pemain game yg tegar..
bagi je apa jenis main pun..tuan blog adalah suka..
wahh sempatttt... ngehhhhhhhh

dulu semangat la download..
ada je orang cakap ada game baru..
cepat2 download..
kalau rasa2 xleh download..
ada fellow bloggers yg share game tu
antara yg rajin share game ialah cik along.
but unlike along yg akan abiskan main semua game2 itu..
me on the othr hand..adalah separuh jalan aje.
of coz la ada yg main sampai abis..
tp 80% mesti main kejap aje.. lagi sikit nak abis.
dah bosan..lalu biarkan aje..
then proceed ke game lain..

tapi sekarang dah x kuasa nak download game.
sebab dah ada macam2 game kat facebook tu..
weehaaww..i likeeeeeeeeee...

start dpd pet society, ke sorority life, bla bla..banyak la..
yang terus pulak..kalau dah x main tu..bukan aku nak buang..
aku biarkan aje..
so aku rasa..pet society tu..pet aku mesti penuh taik kat rumah..
busuk2..orng kena mandikan ke apa..lantakkk..
sorority row pulak..duit mesti juta2..
kerja orang fight ngan aku n kebas duit aku..confirmmm..

:: restaurant city ::
pastu ntah mcm mana aku ketagih restaurant city pulak.
ketagih yg stock kerja nak adap tu je..
sampai la restaurant mak berjaya uolls..
tapi dpt game lain terus terbengkalai..
ni hari tu tgk...kesian..tergolek2 pekerja aku..mati kelaparan uolls..

ngan penuh sampai restaurant ni..
kering kontang tanaman..
kesiannn...

lepas tu dapat tau pasal game farmville pulak..
amik kau..gigih gila bercucuk tanam..
jadi nak keluar pun ala2 teringat aje tanaman..
xnak withered..haha gila buruk perangai..



:: farmville ::
lama2 jadi amat penat..farm makin besar..
binatang makin banyak..
jadi peant gila weyh nak buat satu2 tu..
mmg la ada jentera semua..
tapi kadang2 minyak x cukup..
nak beli minyak dah la mahal..
so dah ada rasa malas di situ..

tgk la tu..tanaman sudah mati..
binatang semua x harvest..
dah malas nak tanam lain2..
so biarkan aje dia begitu..

mesti ada sebab lain kan aku biarkan game tu..
yeee..tepat sekali..
aku biarkan dia sebab main game ini pulak..
nom nom nom nom..


:: cafe world ::

ngehehh..sukeeeeeeeee...
lebih kurang mcm restaurant city..tp lain la..
mcm restaurant city kena jaga makanan utk pekerja..
tp game ni kena masak makanan..

oh saya adalah belum cukup kaya nak hias lawa2..
dan aku masih confuse nak concept apa..
kejap rasa nak modern..
kejap rasa nak nampak cozy n antic..
akhirnya caca marba aje..
xpe..nanti mak kaya..kasik lawa2..mak tepek sini ye..

ni satu lg ketagih..
hari tu gigih main..sampai dpt no 3..
then pergi singapore..terus jatuh no 8 ke apa hari tu...
noy lg xleh blah..
ada ke masa aku pergi singapore tu nak jaga kan cafe aku..

me : kau gila ke..buat apa weyh..bukan ada pertandingan dpt trophy ke apa...biarkan je la..buat menyusahkan korang aje

tapi betul la kan..xnak la sampai begitu sekali..
lain la ada hadiah mingguan ke apa kan..miahahah..
so sekarang main tu je la..
ni pun dah ala2 buhsan jugaklah..
dpt merasakan..ada game lain yg interesting aje..
terus aku tinggalkan game ni pulak..

yang pasti..mak adalah rindu nak main game the sims..
x main lg sims 3..
sebab pc aku semua xleh harap..
malas nak main kalau lag ke apa kan...
so baik x main terus..
bila sims 3 nak keluar PSP ni..
hmmm..talking about psp..rasanya dah berbulan x pegang..
elok je dia tido dalam laci tu ;p
xde game pun..penuh lagu je dlm tu..heheh..

14 Comments:

Kakakdegil said... [Reply to Comments]

Sims 3 wajib main peej..
Sangat besh !

pinky said... [Reply to Comments]

hi peej.try main plants vs zombie.best oh.

farra8979 said... [Reply to Comments]

hi peej... u mmg pemain tegar la..
i pun sker main game kt fb tp x le se tegar u.. hihihi...

Zalieya said... [Reply to Comments]

sim3 adalah super best:).gile main sampai x ingt laki kat sebelah.haha.eh..chop..im ur silent reader.1st time komen coz memg gile games mcm u:D

sweethOneY said... [Reply to Comments]

aku pun ske men game gakkk..
tp aku lagi ske men game mcm diner dash (tp dh bosan..)

pastu skrg addicted men online game highstreet 5 :D

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

samalah ngan sy dulu ketagih farmville pastu skrg ketagih cafe world...sy pakai internet kat opis so bila masak tu kene agak2 lah kan..cantiknya cafe peej..serius..boleh tiru idea ty..he he he..gurau jer

monamie said... [Reply to Comments]

cepat la main sims3. best. lagi logik. nak beranak pon kena bawa p spital. dah takleh nak beranak tiba2 ja! ;D

yatieee said... [Reply to Comments]

peej....
bleh share link tok downlod game cam diner dash,saloon etc....

peej said... [Reply to Comments]

kakakdegil - i know..but at the moment..pc x mengizin kan..


pinky - kat mana??fb ke download.??


farra - xde la tegar sgt..kejap aje tu..lepas ni boring la..


zalieya - haha best kan..hanya pemain gae je memahami pemain game ;p.. buat apa pun teringat game aje..


sweethoney - game mcm tu pun pernah main..tp kena download kan.. highstreet?? best ke?


hanim - tapi cafe world x byk barang boleh hias mcm restaurant city..restaurant city lg ada macam2..


monamie - ye ke..hoh..mesti best kan..xpe..nanti2 la..


yatiee - link xde la..itu adalah zaman lama2..try download la.. try kat 4shared ke.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

hoish kite kalau smpt mmglah akan main games yg comel serupa iniiii ^____^ (malangnya daku adalah bizis. ohok -- hempas laptop ke dinding pengarah) :P

kalau ko ske game masak2 ni, kite suggest game Delicious, or Delicious2. mmg best gile la main game ni.. dia mcm Diner Dash, tp lagi best.

aNnAsUeJiE said... [Reply to Comments]

akupon main cafe world nomnomnomnom!
buleh tak aku ikut cara ko susun meja tu sbb aku sgt rimas bile tgk waiter2 aku tu jln jauh2. buat rugi masa je.ces!
plants vs zombie tu sgt best gile tp kene dload. tp mmg tak rugi.

peej said... [Reply to Comments]

wani - nanti kalau sangap akan ku download game2 ini..aku dah malas nak download2 ni..


annasuejie - aku mmg susun mcm tu je..senang..kalau jauh2 lembab..

NenekPenne said... [Reply to Comments]

i'm currently addicted to farmville.... aishhhhh

ice said... [Reply to Comments]

peej hari2 update game restaurant city ek..peej naik kn lagi level. kalo ianya realiti peej dh jd jutawan dh nih.hehe

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...