Instagram : @peejburhan

siap sudah~

mula2 ikat ribbon aje..
balik je semua orang..
aku n mama terus slow2 buat hamper..
mula2 ingat nak try2 aje..
tp dah alang2 buat tu..kasi settle semua la..

nasib jugak siapkan on saturday tu..
sebab ahad tu period pain melampau..
mmg lepas time berbuka tu tido aje..
mampos x jadi apa..
aku suka bila benda2 mcm ni berlaku..
i mean..buat kita sedar besarnya kuasa Allah..
elok je dia susun perjalanan hidup..
ewahhh..motiff tiba feeling insaf n muslimah??haha


:: percubaan hamper pertama.. ::


:: gigih memotong n melipat2 kain net..konon ingat xnak buat.tu yg lipat bagai tu ::

:: sibuk aje dia nak join..tp dia xpe..x nakal..if lulu keluar..mampos berterabur, x pun hancur semua kot ::
:: dodol yg dah siap bungkus..cornflakes n tart nenas...siappp ::
:: menjalankan kerja2 mengikat bunga dan sebagainya...sambil kak nam nak tgk apa yg dorang kecoh2..x nampak sebab pemandangan di halang oleh hampers.. ::
:: oh ini rupanya...so gedik kan..noy sakit kepala..sebab konon ngadap mini laptop..so nak tido la..tiba2 hannan sibuk nyelit situ... ::

half way through..
stop kejap..penat okies...
plus need a rest..aku mcm otak x betul..
dah siap balut..tgk2..tiba2 2 kuih x masuk la..
pastu kira2 kacang x cukup la..rupanya aku masukkan yg sama dlm satu hamper..
haihhh...jadi kerjaaaaaaaaaa...

:: sementara rest..papa pun nak tolong jugak..heheh..tapi dia tolong susun2 barang je la.dia bukan reti nak bungkus ke apa.. ::

:: masih gedik si hannan tu ::

lepas tu mama dah x larat..
ye la..dia bukan sihat..
time tu pun dah pukul berapa pagi dah..
so sambung bungkus ngan nonoy..
walaupun perempuan tu mula2 bising2 xnak tolong..herghh..

:: tgk la muka dia tu..berkerut2 aje.. ::

:: tapi dia tolong la jugak siapkan semua..thank u ::


:: ini la hasil2 nya..half of it.. ::

settle around 4ish am..
terus panaskan lauk2 untuk sahur..
sahur terus...pastu baru la legaaaaaaa...

buat sikit2 mcm ni ok la..
sehari je settle..
teringat masa buat ratus2 dulu..pengsan ok..
ngan rumah berkencah xyah cakap la..
sini berkotak kuih..sana pun pun kuih lagi..
bakul mcm gunung..
ngan ribbon lagi..bunga lagi..pengsan..
x sanggup hoihhhhh..lg pun dulu ok la..
ramai pembantu..mama sihat..ayol ada..kekasih lama ada..PG pun kadang tolong..
so ok la..sekarang if nak buat mcm tu lagi..sila tikam i dulu pleasee.. ;p

oh itu je la sebab busy hari tu
xde la busy apa..
oh lg satu if online busy ber farmville :D
ok tu je..ta-ta

8 Comments:

Tijah said... [Reply to Comments]

wohh.. cantiknyer mcm hantaran kawen

Pocket said... [Reply to Comments]

rajinnyeee...
pocket pernah wat hamper,
memang hampeh!!
susah jgak woo nak bagi benda tu melekat ngan bentuk dan struktur nyer...
adehlaaa...

kenapa lampu kunin?

Every Lovebirds' Happy Endings said... [Reply to Comments]

hi peej..

cantik la hamper2 tu..good job! mmg amek order every year ke? basically kalau mcm bakul tu..berapa u charge? u guys akan sediakan ape nak kasi..or ikut ape yg org tu nak kasi? just wondering.. :) but seriously sweet..

-Jaja TWF-

aLya said... [Reply to Comments]

mcm syok je tgk hamper² tu..kasi 1 bleh hak²..

amybarakbah said... [Reply to Comments]

hi peej

nak tanya how much per hamper?

nasaoji said... [Reply to Comments]

rajinnyer kome wat...

a ah, aku nmpak muka noy..hohoho... :)

nasaoji said... [Reply to Comments]

rajinnyer kome wat...

a ah, aku nmpak muka noy..hohoho... :)

Kak Ungku Betty said... [Reply to Comments]

Salam...bestnya & cantik betul hamper raya peeja. Aunty nak satuuu boleh? hehe saja nak sakat. Nampak eksklusif & ada corporate imagelah...awesome!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...