Instagram : @peejburhan

raya sendiri~

second raya mmg x kemana..
letih melampau so tido aje kerjanya..
tido..farmville..tido balik..bagus sekali..

then 3rd raya pagi2 dah bangun ok..
sebab tina n farah awal2 nak raya..
tp second day kan noy xde..kerja..so x best lak if dia xde..
so aku suruh datang on the third day instead..
siap ckp aku nak masak special..ye la dah suruh org dtg..xkan nak bg kuih aje kan..keji..
wah special la sgt..padahal biasa aje..
ingat nak buat mihun aje..sebab bahan2 dah ada..
tapi lunch xkan makan mihun je kan..
so gigih la pukul 8.30am dah ke giant ok..
beli bahan2 untuk spaghetti..mueheheh...

ok xde la aku gigih semata2 sebab dorang nak dtg ke apa..
tapi sebab papa, mama n ayol nak blk kg kan..
so if aku masak awal..dpt la dorang makan sekali kan..
so tung tang..tung tang kat dapur..elok 9ish dah siap masak..
dorang makan2..n around 11 tu dorang gerak..
paling gedik mama siap suruh amikkan pic dia ngan papa..
so gedik la mereka ini..
semangat lebih..


:: muka orang semangat nak beraya ::

then aku mandi2 semua..
by 1ish dah siap..
sebab katanya nak dtg by 2pm..
yang noy x bangun2 lagi..kan dia kerja..so mmg payah nak kejut..
time tu tiba2 mengenang nasib diri..
agaknya if ever la aku kesepian sampai ke tua..
mcm tu la agaknya..umah kosong..
aku sorang aje ada..tunggu tetamu dtg ke rumah..
gila sedeh....haha gila emo kan..
tp kejap aje la..dah kata aku bising2 tepi telinga noy..
so dia bgn la..

:: tuan rumah yg menunggu tetamu ::

tunggu punya tunggu..
pukul 3pm baru mereka2 ni sampai..
terima kasih..nasib raya uolls..
kalau x mak suruh datang minggu depan aje ok..
mula2 tina dtg..
terus jumpa kenit ini..bg duduk elok2..


then about 10 minutes later farah n family pulak sampai..
wah mak kagum uolls..
farah dtg dgn sungguh ayu..lengkap berkurung moden bagai..
oh i love her baju kurung..serious sgt lawa..

sampai je terus suruh dorang makan..
kang sejuk pulak..jenuh aku panaskan..
tu pun dah x panas sgt..
oh sorry lupa snap pic makanan..
sambil mereka makan..
noy handle budak2 ni..
omg..kagum gila aku weyh...
i mean dia boleh jaga dua sekali gus..

:: tgk la tu..rupa mcm bibik yg kak nam kan..ngehh ::
serious hebat..
sambil sebelah tangan dia pegang mikhail nak tergolek2..
ye la..dia bukan boleh duduk betul lagi..
sebalah lagi farell tgh panjat2..sambil seluar terlondeh..
pantas gila tgn noy tarik n betulkan seluar..
aku as usual hampeh..tgk n snap gambar aje la kan..

:: tina tgk album tunang noy ::
:: budak ni gigih ronda2 kawasan ::

serious comel..
dia macam paham aje apa orang cakap..orang gelak..tiba2 dia gelak2 ok..
x pasal tgk dia gelak pun kita orang tergelak..x bermotif sungguh..
tp mmg kan..tgk budak kecik gelak..kita pun rasa kelakar aje..
xpe nanti if ingat aku letak video you tube budak gelak..serious geram n comel.

:: oh farah datang membawa kegembiraan..big apple uolls ::

dia ingat family ada..
so beli la banyak..
so x pasal aku yg kena makan duren2 tu..sebab org lain x makan..
kesian i terpaksa makan sekali 3 ketul..
sebab xleh lama kan..kena makan dlm masa 3 jam..
wah terpaksa la sangat kan..padahal suke aje ;p

oh galok bersembang..
aku adalah lupa nak snap2..
so bawah adalah pic from farah's camera ye..




oh seronok..
lepak sampai 5pm kot..
sorry la kalau ada terkurang ke apa ye..
sebab aku ni bukan pandai sgt nak layan2 ke apa ke..

oh itu sahaja..
ekspedisi seterusnya di entry lain ye..
ta-ta..

3 Comments:

kojah said... [Reply to Comments]

terliur tgk big apple...

Foxy Farah said... [Reply to Comments]

eheheh.baju mak ready made n murah je uuuuuu.sorry la kitorang dtg bawak inspektor sepah.pasta kau sedap nokss.rumah org harusla aku jaga tatatertib ,kalau tak satu mangkuk kuah tu aku nak tapau :) thanks again for inviting.noy mmg superb.lepas ni kau practise tau :)

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

meriah lahhhh xD

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...