Instagram : @peejburhan

raya sana sini~

wah kemeriahan semakin terasa...
raya dah nak tiba..
weoww..it rhymes.. :D
x caya..check this out..



semua blog pun feeling ucapan hari raya..
minta maaf segala kan..
ok aku dah rasa mood raya..

cuma bila pikir2 balik maybe x balik..
mama n papa akan balik la 3rd raya..xtau la dorang blk berapa lama..
plan nak balik jugak..tp since noy kerja..mcm balik sehari aje..
noy dah tentu letih...
maknanya aku yg kena drive..
bukan la aku x reti..
tp serious aku mcm takut melampau if drive kat highway...
stress gila...sebab kereta semua laju2...
n kembara bukan la boleh laju sgt..mcm nak terbang je aku rasa..
bayangkan if drive blk kg 80/kmj aje..sampai bila nak sampai kan..
then drive kat jalan kampung..pun takoootttt..
takut part keluar simpang..kereta laju2..
then jalan 1 lane aje..konvoi..pastu terlepas...
adalah ketakutan sesat..bagaimanakah itu..

entah la..balik ke x..tgk mcm mana..
tapi if x balik..apakah kami akan buat di sini..
dgn xde orangnya..kang tetamu dtg kita org yg kena layan..haha..
so apakah yg boleh dibuat..
  1. raya rumah orang..tp rumah siapa??
  2. ajak kawan2 yg ada kl beraya ngan kita orang..
  3. pergi mana2 shopping complex dan tgk movie..karaoke ke..haha..apa jadah punya raya ni.
  4. dok umah tgk tv aje..tutup pintu semua bg mengelak budak2 dtg nak beraya..haha keji..
so mana satu pilihan kalbu??

8 Comments:

F A R Y N said... [Reply to Comments]

jom kita raya di redbox..hahaaha

Schalfyzcha said... [Reply to Comments]

Peej,

first thing first, selamat hari raya!~

emm.. apa kata jemput bloggers datang beraya rumah peej.. takyah drive sana-sini.. pastu setiap session, amik gambar and update kat blog.. sure meriah u oolsss. Hehe. sekadar cadangan:)

Foxy Farah said... [Reply to Comments]

jom tgk wayang hari rabu? pastu karaoke ke? mak onnn je :P

Luth Textile said... [Reply to Comments]

SALAM, SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR DAN BATIN..

Jemput ke blog ambil kad raya ya.. (kad raya kat sini)

Minta maaf kalau ada silap tulis yang menyinggung anda..

**kalau anda tak update link blog sy (link lama www.luthtextile.com bertukar ke --> http://luthtextile.com/blog) boleh la berbuat demikian eh. TQ.


Ikhlas :  
Luth Textile, Penang

linda said... [Reply to Comments]

pija,

i dah berapa tahun raya kat kelumpo...sangat la sengal nyer... tak seronok langsung :(

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

mari lah kite bukak astro sambil bercucuk tanam di farmville... aku beraya di kajang juge ok! NYAMPAH! tp aku rasa lebih baik dr memember aku yg rarye di UK...

si G.E.D.I.K.S said... [Reply to Comments]

hehehe meh la jemput datang Incheon ni.. beraye ala Korea gitu..
hehehe kitorg pun esok baru balik embassy Seoul la mane lagi..
nasib laa beraye di perantauan..
dah 7 kali da la masuk tahun ni punye raya..
hehehe

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

pilihan no2!! sememangnya beraya dgn kwn2 adalah best. buatlah potluck ke apa. haha

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...