Instagram : @peejburhan

Ramadan - day 22~

as usual every year ada je mama ajak orang berbuka rumah..
suka meriah2 ni...
so last saturday ajak family kawan PG dtg..
dah rapat kan..so ajak aje..

seperti biasa jugak..
bila ada orang nak berbuka rumah..harus la mama over kan..
beriya2 je nak masak special2..
gediks betul..

:: siakap 3 rasa ...yg aku x dapat rasa pun..sebab terlalu byk lauk sedap..so mcm confuse di situ nak pilih mana satu ::
:: sawi - cendawan n tauhu masak oyster..sedappp.. ::
:: asam pedas ayam yg di masak oleh yours truly :D sebab adap ni la x pandang lain ..bukan nak lakukan masakan sendiri..tp aku mmg akan prefer yg pedas ::
:: ayam masak lemak cili api kak siti bawak..pun sedap banget.. ::

tgk la..semua lauk menarik..
x ke kau confuse je x tau nak pilih mana..

:: murtabak singapore yg marvelous - buah melaka - keria - cara manis - cara berlauk ::
:: otak otak..so-so aje..sebab manis sedikit.aku suka if pedasss ::

since table for 8 aje..
so letak kuih2 n air kat coffee table..
sebab ada yg jenis berbuka kuih dulu kan..
so amik giliran..

:: masuklah waktu berbuka..bg kawasan sekitar kuala lumpur..busy2 cedok2 air ::

:: me daddy yg penggemar kuih ::

:: kak siti n ayun ::
:: moi.. ::

teruskan ngan makan nasik..
lepas tu bersantai aje sampai ke malam..
later aunty eta kawan mama dtg..
so semalaman meriah la rumah ku..

ok tiba2 aku xleh pikir nak type apa lagi..
tu jela..ta-ta

4 Comments:

pearl'E.J said... [Reply to Comments]

ej pun kalau time berbuka, mesti nak yg pedas2... lagi pedas lagi terangkat...

mama mmg pandai masakkan... tengok masakan dia semua2 buat terliur aja..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

ikan 3 rasa ngan sayur tauhu oyster tu menariks...nak gakkk..

Leen said... [Reply to Comments]

penat telan air liur ni sepanjang baca entry ni...

nasaoji said... [Reply to Comments]

murah rezki bg kwn2 mai dtg umh, sipa bg mkn lg..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...