Instagram : @peejburhan

Ramadan - day 19~

kalau hari2 beli lauk je buhsan jugak kan..
ok mmg sedap..but nothing like masak sendiri..
masak sendiri walaupun simple..tapi puas hati je makan..kena je ngan tekak sendiri..

so ini menu last week jugak..
hari tu menyepi dpd dunia blogging kejap..
relax2 x amik pic semua..
sampai lupa2 lak ni menu hari apa..
beria tadi siap kira2 n cuba ingatkan.. :D


:: ayam goreng ::
:: kurma telur ::
:: tauhu n cendawan steam...oh sedap gilosss ::
:: sambal goreng ::
:: cencaluk ::

niceeeeeee...makan lak ngan nasik panas2..
pastu tukar selera..pakai kicap kipas udang..
bertambah2..mmg x sedar diri la bulan puasa ni..
org bulan puasa makin kurus..aku ni kembali ke keadaan asal adalah.. ;p


:: kuih muih ::
:: pulut n kuah durian ::

ok tu je..ta-ta
wah matiklah pemalas punya update kan..
sorry la.busy pulak..
apakah busy??tu nanti2 cerita ye..

8 Comments:

Kakakdegil said... [Reply to Comments]

Peejos
Kuah deghoyan ngan pulut tu ada orang jual ka?
Kat mana eh?

Sedapnyaaa...

syida_spears said... [Reply to Comments]

kak pija..silent reader jea nih hee..akak cendawan dgn tauhu stim tuh cam sedap..kalo boleh, akak bagila resipi heeee...tq2..(^_~)

Leen said... [Reply to Comments]

bz bercucuk tanamkah?? haha

pearl'E.J said... [Reply to Comments]

betui2... masak sendiri walaupun simple, tapi mmg sodapppp... tak sama dgn dgn yg beli, ada2 aja yg tak kena dgn tekak nih kann..

cookie devine said... [Reply to Comments]

meleleh doeee...

dyan said... [Reply to Comments]

sedapnya ayam goreng itu... adeh..

sluurrppppp...

peej said... [Reply to Comments]

kakak degil - aku pun x sure papa beli kat pasar juadah mana..tp mesti area sini..x pasar keramat au2 je la kot..


syida - tu mama buat..so x tau la..tgk if ever buat lg akan letak sini resipi ye..


leen - haha yg tu pun ye jugak tu..


EJ - betul2..ada je yg x kena kan..mcm x puas je makan..haha


cookie - lauk simple..boleh aje di buat..


dyan - senang aje..kasi garam kunyit ajo..so sila buat..ngeh

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

betul2. baru tau knp mkn masakan dr rumah adalah sedap walaupun simple gile.. sdp msk ikut selera kita! xD kan?

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...