Instagram : @peejburhan

Ramadan - day 12~

terkejut je papa n mama dah balik..
sebab kita beli lauk x banyak..
beli pun ala2 cukup untuk berapa orang aje la..
beli rm2 sini..rm2 sana...
tapi bila dah hidang..amik kau..byk gila..haha..
mama pulak beli kupang kat melaka..
so bertambah meriah la..


:: kupang ::
:: sos utk kupang n bendi.. ::
:: petai kulit goreng cili..terbaikkkkk ::
:: kerabu perut yg x kedekut perut..tp x stone ::
:: kerabu mangga yg aku x makan sebab aku rasa pelik nak makan nasi ngan mangga..gilo ::
:: rebung lagi ::
:: siput sedut lagi ::
:: masak lemak telur ikan ::
:: ayam percik yg sedap tp mahal..rm7 ..tp ok la kot..sebab 1/4 chicken..n kuah dia sedap..so mmg berbaloi la ...lagi berbaloi sebab edan yg beli..save duit..haha::
:: kuih2 ::
:: ikan pari bakar n ayaq asam ::

oh kecewa...ayaq asam manis...grrrrrr...
nak suruh mama buat..tp umah xde bahan..so terima aje la...
ni yg nak kena pergi jugak pasar juadah setiawangsa..
ada ikan bakar yg air asamnya sedap...
hope ada lagi la tahun ni...
la la la..bila nak pergi ni??
malas sikit setiawangsa punya..over rated sgt..xde la best mana..
tp pack gila..semua pergi nak tayang muka kot..
mak rimas ramai2 orang ni...

:: as usual..lg few minutes nak berbuka dah ready dok mengadap lauk ::
:: PG yg pun selalu join mengadap lauk ::

:: yeay..me daddy is back ::
:: haaa..tu dia..siap amik lauk2 dia semua.. ::

kalau tgk mmg byk je lauk kia org kan..
meriah...mcm buruk lantak pun ada.hhaha..
tp kita org beli x byk..sikit2 aje..
n Alhamdulillah..x pernah berbazir...semua habis...
n mostly kedai2 dah biasa pergi..
so usually lauk ni semua tahan sampai sahur..
macam lauk rebung atas tu..beli masa kat au2..konon utk sahur pagi rabu..tp lupa..
tu yg makan utk berbuka ni..elok tahan sampai ke sahur khamis..
bagus kan...

ok tu je...ta-ta..

13 Comments:

shasha said... [Reply to Comments]

telur ikan masak lemak tu tak penah nampak pun kat mana2..first time jumpa..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

kupang melaka sedap kan..manis jer..masa akak gi sg rambai hari tu..odw lalu tepi jalan banyak ker..murah pun ye ..

Leen said... [Reply to Comments]

Banyak giler makanan..Nyum!

pearl'E.J said... [Reply to Comments]

alamakkkk!! tetiba teringin pulak telur ikan..

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

petai kulit tu mmg sedap.1st tym mkn masa g kl ari tu then kat kch ni mana ada org masak camtu.waaa.mencik!

nasaoji said... [Reply to Comments]

xmembazir tak po...

a ah la, siput sedut lg,,on of ko nyer fevret ek?

eh, sedap oo mkn kerabu mangga ngn nasik!...

aku suker kerabu perut!..

puterikurekure said... [Reply to Comments]

NAK KUPANGGG!!!!!!

wah! bestnya kupang...mana nak carik nih. huhuhu~

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

haha ada ke org gi bazar utk tayang muka? ni biasanya anak2 remaja ni yg suka berjalan2 smbil mcuci mata di bazar :PP

kite ske ikan bakar dgn pes tu.. yg mcm pes sambal tu. yg air asam x makan sgt :]

cookie devine said... [Reply to Comments]

Meriah.Ms beli rs skit bila dah hidang hamik ko.

linda said... [Reply to Comments]

pija....

shedap nyer tgk kerabu perut & siput tu..... terus sms mak suh beli if depa g PARAM....

ai said... [Reply to Comments]

wei, kupang tu mkn ngan sos + bendi? camne? cicah je ke?? feberet aku kupang tu. tp x penah plak aku tgk org mkn ngan sos gitu..

Nadia Yuna said... [Reply to Comments]

That petai make me feel good. heheh

nak kena pi cari sat lagi ni

Mya said... [Reply to Comments]

masak lemak telur ikan tu menggiurkannnn...

tapi takpenah jumpa la plak. selalu pun telur ikan goreng kat mamak jer..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...