Instagram : @peejburhan

Ramadan - day 11~

after few minutes..tgk dah ada orang yg duduk2..
so kita org decide nak tunggu kat itu la..
somewhere around 6.50pm mcm tu..
lama lg jugak tu nak berbukak..tp xpe..tunggu aje..



elok duduk x sampai berapa minit..
makanan sampai ok..
terus hantar siakap stim..pengsan..
dgn berasap2 semua..
menusuk2 masuk hidung..hoih..seksa...
lepas tu bertalu2 lauk2 pulak sampai...


:: siakap stim ::
:: tomyam ayam ::
:: telur dadar ::

lepas tu bermula la penantian menunggu waktu berbuka...
pandang sana sini..
sembang itu ini..sambil2 snap sana sini jugak


:: noy as usual berfacebook n ber twitter...fineeee..aku xde..so lopong aje ::

:: sangap n seksa betul duduk depan makanan ni ::
:: daging masak petai ::
:: sudah menjadi gila ::
:: indah betul pemandangan...terasa lambat betul waktu berbuka ::
:: kailan ikan masin ::
:: kuih2 yg dibeli kat pasar juadah au2..talam ubi - keria - gula melaka...gula melaka dia gila sedap..air gula penuh n siap ada seketul gula besar dlm tu..oh suka..susah k nak dpt mcm tu sekarang..ada yg xde gula pun ye ok..benci aje.. ::


:: gila ramai orang ok..mmg full la tempat dia.. ::

full tempat tu..
betul la cakap kau chics..pondok kecil pun pack..
x sangka..i mean ramai jugak orang berbuka luar..
mengapa eyh? if bujang2 aku paham la..tp ni yg keluarga2 pun ramai gila..
best ke??ntah la..kalau di bagi option..aku suka berbuka rumah lagi..
if xde choice baru la pikir nak berbuka luar ke apa..
unless dah last2 puasa kan..x kuasa..so boleh la session berbuka di luar ke apa kan..

:: oh make up of the day ::

ni namanya make up pemalas gila..
xde base ke highlight bagai..
1 color aje kat situ..lantak..janji ada cukup.. ;p

:: air mangga yg pekat n sedap bangat ::

cea berbuka punya pasal..tiba2 semua sedap aje kan..
kelakar je masa nak menunggu berbuka tu..macam2 ragam ade..
tiba..

PG : e eh..tenggelam pulak sudu ni *sambil betulkan sudu tomyam*
me : hahhaa..
noy : dan dan je..

few minutes later..
PG tgh mengacau2 kuah tomyam tu..

me : kau buat apa tu??
PG : x bagi elok..tadi minyak dia naik..
me : oh mcm ikan ni..jd keladak2??
PG : a ah..so elokkan la..*sambil telan air liur*
me : hahahhaha..
noy : hahhaha..lawak la..macam2 orang ada..
me : kenapa??
noy : ok jgn pandang sekarang..tp ada lelaki kat belakang tu..bini dia tgh sembang ngan dia..dia termenung aje ...tgk je air dia..tiba2 dia kacau2 air dia...air sirap bandung cincau..
me : ye ke?/
noy : a ah..haha...mesti x tahan jugak tu..

kelakar aje kan..
lg dekat nak berbuka..lg mcm x tahan aje..
tp Alhamdulillah..so far dah selamat 12 hari pun puasa..
masih boleh bertahan n xde gangguan
kalau x period pun bagus ni...elok je boleh straight aje..
tapi bagaimanakah..bulan puasa lg makan byk adalah..hoih..
x tahan godaan tang tu pulak.. ;p

11 Comments:

darling8tabby said... [Reply to Comments]

daging masak petai ..isk isk iskk..

ohh semalam hubby ada beli buah melaka..alahai inti gula dia..besar kuman je...stress betul :(

shasha said... [Reply to Comments]

owhh..tetiba terliur tgk lauk2 tu..selalu takde...ni mesti sbb tak sahur pagi..hahahahh

Deqna said... [Reply to Comments]

memang menguji keimanan betul lah baca blog ko nie...

Liyanaroxx said... [Reply to Comments]

krisik tomyam memang umpphhh dia punya tomyam seafood...akak pun slalu makan cni ke?dari kedai tuh kat tepi jalan depan kompleks sukan AU2 tuh sampailah skang musti gi gak kedai dia kalo nak makan tomyam...=)

Nonoy said... [Reply to Comments]

sedap nya ikan stim tu. me not like la bukak ur blog. im goin crazy hungry! ;(

hUdArLiNg said... [Reply to Comments]

blog ini, mmg menguji tahan kesabaran dan ke-air-liur-an yang mengganas. huhu. sedapnya!!

ai said... [Reply to Comments]

pengsan tgk lauk daging petai tu!!
aku rasa org kedai tu tau kau musti nk snap2 lauk punye. tu sbb dia letak awal2 lauk kowang..:P

peej said... [Reply to Comments]

darling - tu la kan..benci if makan makanan x sampai expectation kita..esp bila kita dah bayangkan rasa dia mcm mana..hmphh..


shasha - or maybe sebab lauk kali ni lain dpd selalu..


deqna - sama je semua..aku pergi blog kau pun x tahan tgk sate.. ;p~~~


liyanaroxxx - sama la..zaman sekolah n time kedai dia yg lama tu dah makan situ...bila makan kedai lain rasa x puas hati aje kan..krisik adalah sedap..tp if teringin tomyam chiang mai..niara best..


nonoy - kannn..aku pun menajdai gila jugak ni..how??haha


hudarling - hahha..sebab bulan puasa kot..if hari2 biasa ok je kot..


ai - xde la..dah kata full..so dia mmg letakkat setiap meja..mana dah siap je..siap2 hidang dah..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

betul tu weh, berbuka kat rumah la yg heavenness sebenarnya. xkira la masak simple nak mati or beli juadah luar pastu tapau bawak balik. haha. wohs kite pun beli air mangga hari ni. sgt best!! XD

peej said... [Reply to Comments]

kan..sebab tu aku adalah suka berbuka di rumah selalu..

si cantik said... [Reply to Comments]

kak peej!nih kedai mkn sblh jusco kann?dkt dgn rumah kite laaa, :D :D :D

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...