Instagram : @peejburhan

Ramadan - day 10~

hari isnin adalah hari paling x best..
noy kerja..tinggal aku n PG aje..
mmg xde kerja la nak pergi pasar juadah tiba2 ke apa kan..
so masak je apa yang ada..
n PG request makanan simple aje..
bagus..lg senang kerja..

so ini adalah menu kami di hari itu..


:: ayam goreng ::
:: sambal goreng..malas nak gaul ngan ayam tu..so that org sukat sendiri la berapa byk nak..wah 'org'..mcm ramai aje..padahal aku n PG aje.. ::
:: sayur campur lagi ::
:: telur dadar ::

very the simple kan..
saje masak lebih..senang sahur xyah nak masak2 lagi ke apa..
lg sepuluh minit nak berbuka..
tgh amik ais utk air..
nampak ada kuih2 segera..terus pantas goreng...
kelam kabut punya pasal..itu ini..
ini lah rupe kuih2 kami..

:: lengit uolls..tp suka aje..rangup2 :D ::

:: ngadap sama ngadap je la kita org ::
:: effect kena muka sedih ;p ::

uwaaaaaaaaaaaaa..gila x best bukak dua org aje..
gila x meriah..seronok berbuka kat rumah sebab rumah kita org selalu meriah2.
tp ni kalau tggl mcm ni aje..gila x best..
mummy n daddyyyyyyyyyyyyyyyyy...cepat la balik..
awat kejam sgt nih..

12 Comments:

darling8tabby said... [Reply to Comments]

berdua plus 2 adik2 bervulus..
tapi memang..kalo berdua..nak makan pun tak lalu kan..

ina said... [Reply to Comments]

itu macam nak makan 5 org tu. ayam goreng tu yang acik tak tahan. sodap

shasha said... [Reply to Comments]

hehehhehe...at least tak jadi mcm aku berbuka puasa ngan kucing...

Leen said... [Reply to Comments]

Jgn sedih2.. huhu..

mimi said... [Reply to Comments]

peeja...
bagilah recipe sambal goreng tuh..
terliur tgk..cam sedap jer..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

walaupun simple tp best woh. hidup makanan simple!! :P

peej said... [Reply to Comments]

darling - hah x paham kak??bervulus tu apa??


ina - tu la..tp di bawak ke sahur..senang kerja ku ;p


shasha - hoh..tu lg sedih..kalau aku nangis terus..


mimi - sama mcm recipe sambal daging..tgk kat labels recipe..tp instead of letak air asam..letak asam keping 2..senang aje..


wani - kan kan..lg layan..makan lak ngan nasik panas2..letak kicap..i laikkeee...

Kak Ungku Betty said... [Reply to Comments]

Salam...you all nie kalau berbuka puasa juadah sampai tak cukup meja, banyak betul...kali ni simple tapi ok what..bersyukur dgn rezeki yang ada. Bila mama & papa nak balik dr melaka? Kesian anak2 dia muka toya bila malas nak masak...aunty & uncle buka simple aje setiap hari....

peej said... [Reply to Comments]

aunty bada - what to do..dah biasa bukak meriah2..xpe meriah..jangan membazir aje..Alhamdulillah by sahur je semua licin.. :D

zie said... [Reply to Comments]

babe...sedap jugak tuh ......esp the ayam and the sambal my fav.

sedeyla buka posa berdua je - mama and papa bila nak balik

aik...kita plak rindu....he he he...

darling8tabby said... [Reply to Comments]

kucen2 mu la dek :D lulu & hannan

nasaoji said... [Reply to Comments]

alalaala...cian, buka berdua aja..

ko masak sumer tuh?..perghh..hebat rsnya..;p

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...