Instagram : @peejburhan

padan muka nak expose mistik sangat~

kelmarin mimpi adalah yg paling menakutkan sepanjang hidup..
ok x sure la paling ke x..tp mmg terasa2 la takutnya tu..
entah kenapa mimpi mcm tu pun x tau la...
orang kata mainan syaitan...tp kata syaitan di ikat..abis mcm mana itu..

aku x ingat la mcm mana sgt mimpi dia..
yg tau mula2 mmg indah..tiba2 ada bf la..
bf siap golek di atas katil kat rumah la..
motif bulan2 puasa ada lelaki golek2 kat katil rumah??haha

tiba ada one part ni..
tgh dalam kereta..naik ngan siapa x sure..
tp aku duduk kat belakang..sorang..
lalu satu kawasan ni..mcm bandar..tp mcm hutan2..
tau2 la mimpi kan..suka merepek2..tp tempat tu terpencil..
n aku ternampak lembaga perempuan tepi jalan tu..
pastu dah kata kak nam kan..
aku cakap la, ' eh tgk tu..nampak x perempuan tu'
madagascar betul..
lepas2 tu hidup jadi x tenang..
konon menda tu mengikut la aku balik rumah..

yang pasti tiba2 benda tu menjadi jelmaan kucing aku sucre..haha
bodoh gila..ok bila cerita balik mmg la kelakar..
tp time mimpi tu mmg takut n menggelupur la..
yang aku tau..mmg sucre tu syaitan la..
siap bila dia pergi kat kucing2 lain..kucing2 lain akan beranak pinak menjadi kucing hitam banyak2...
terus aku angkat sucre tu..buang kat luar pintu siap cakap, 'keluar kau dari sini..kau bukan ahli rumah ini..' wah gila drama melayu uolls..

sekali kan..kucing tu bertukar menyerupai orang..
sambil senyum..as if dia mmg nak aku pissed off n cakap perkataan tadi tu..
paling scary..tiba jelmaan tu jadi cahaya..n tiba2 berpecah jadi arwah maktok..
as in banyak2..u can see maktok all over the place...uwaaaaaaaaaa...scary..
konon mcm kucing tu saka..tiba2 nak carik peganti..wtf..haha

tiba2 acu aku bawak arwah maktok pergi..
konon akan bersemadi dgn tenang la..
pastu muncul la jelmaan manusia tadi..kira syaitan yg bertopengkan lelaki alim..
orang tu sembang2 ngan ayol kat depan..
tiba2 acu cakap..kenapa ayol bg tau jln nak masuk umah aku..

dgr2 punya dgr..kira ayol mcm bg tau..if nak masuk umah aku..
ada cara2 nya..kira membuka rahsia gitu..
aku dah tau org tu setan..
aku pun terus pergi n nak bg tau la jgn bg tau apa..tu setan..
tp aku x leh nak cakap...tiba2 lidah aku jadi keras n ke kiri..
nak cakap x boleh..dah rupa orang stroke ok..

omg..that time rasa real sgt..i mean i was freaking out..
sebab mmg rasa mcm kena stroke..tersentil2 lidah tp keras nak try jugak cakap..
" jangan bg tau apa2..dia bukan manusia...tolonglah percaya ckp aku"
i repeat it over n over again..

sedar2 je belakang aku kena hentak2 dgn kuatnya..
terus terjaga dpd tidur...
ish syukur sangat..x sanggup ok mimpi pelik2 mcm tu lama2..

rupanya yg menghentak itu ialah nonoy...
rupanya mak mengigau sakan uolls..
bila cerita balik..gelak sakan ok..
aku cerita la kecemasan cerita aku...
tapi bila cerita balik aku terasa la merepek gila mimpi aku..
then sampai part aku nak cakap tp gaya org stroke tu kan..
nonoy kata sebab tu la dia hentak aku...
dia kata memekak gila..
n bunyi mmg mcm nak cakap tp tersangkut2..
"tolonnnggggg la...tolongggg..."
siap gaya2 ok nonoy buat..fucker gila..

kenapa la mimpi merepek mcm ni..
siap terbawak2 lak tu..
nasib aku ngan noy..bayangkan la tgh ngan bf ke..
kata la trip sama2 ke..aku tertido dlm bas ke..sekali ngigau2 gitu..haha..
maluuuuuuuuuuuuuu...confirm aku terus terjun dpd bas yg bergerak itu
sambil terjun..boleh mengimbas kenangan lama berpusing mcm gasing itu..
hahahahahha...sungguh merepek aku ini..
sekarang aku keseorangan lg kat rumah..
tiba2 teringat mimpi tu..takuts pulak..yikessss..

15 Comments:

.Faezah Zakaria. said... [Reply to Comments]

hahaha..adeh. aku baca dari suspen, terus tergelak sampai kua air mata skit, sebab aku pon imajin apa yg dimimpikan..plus, dapat bayangkan camne nonoy melakonkan semula adegan mengigau tu ^_^

Kakakdegil said... [Reply to Comments]

Tiba tiba aku pun pening
Sebab duk bayangkan berpusing cam gasing...

shasha said... [Reply to Comments]

mak aih..kalah expose mistik ni peej...!

deadgorgeouszaza said... [Reply to Comments]

huhu.. mula2 da scary dah..
sampai part nonoy hentak tu, da gelak abes... hikhik..

jyss said... [Reply to Comments]

memula aku scroll cepat2 takut ada gmbr. bila line clear br aku berapi2 nk baca.

and ternyata x rugi baca sbb gelak kaw2 punye hehehe

mulanmira said... [Reply to Comments]

huwakhkah..saya gelak tak mau2 kat opis nih.. bengong punye mimpi..kelakar wooo..

suezensuzanna said... [Reply to Comments]

aduiyaii mimpi......byk fikir nih..isk isk

Cikpid said... [Reply to Comments]

hahahahhaha...pengsan ok klakar citer ko ni..

siap ngigau yg tak tahan tu..

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

aku gelakkkkkkk senyum simpul depn pc kat opis ok!!!! ko jahat!!! hampeh! lawak ok.... baca 2 ayat je dah lawak... sampai ke bawah terhinjut2 bahu aku tahan gelak... ade yg igt aku cacat ni kang

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

hahahaaaa apakah mimpi yg superseram tp bila cerita balik jd kelakar?? :P yg xboleh blah siap ada skrip drama melayu, siap lidah ke kiri la hahahahaa mainan tido je semua tu, ko jgn risau.

Yana said... [Reply to Comments]

adoii..haha lawak gila kak peej!
ni dah cam tak scary tapi kelaka..hehehe=P

mrs.shaf.e said... [Reply to Comments]

hahaha macam2 ada mimpi ko yek.. weehhh apesal aku takleh tengok fb ko??? apesal ko delete akuuuu wuwuwuwhhuuuuhuu? baru je aku nk rasa terharu ko mention nick aku ari tu.... kenapeee peej..kenapeee....huhuuuu


aku ne 'coco...

lily lotus said... [Reply to Comments]

hahaha..siap leh bayang ni camne u mimpi

Anonymous said... [Reply to Comments]

Pja! Aku tergelAk macam setan kat oldtaste tau. Yang aku tak TahAn sucre tu setan. Pastu Cara kau halau dia. "ahli" rumah. Hahahahahaha. Pastu yang stroke tu klakar gila. Aku rindu kau. Pedd

peej said... [Reply to Comments]

faezah - mmg la kelakar..tp masa mimpi tu takut gila okies..


kakak degil - haha..mimpi suka bg kita pening2 kan..tukar2 scene la apa la..


shasha - tu la..boleh buat drama ni uolls..


zaza - kejam gila kan dia..


jyss - dah agak dah..mesti ada je yg takut nak baca..takut kalau aku selit2 kan sosok2 ...haha


mulan - kenapa mimpi suka bengong2 eyh??


suezen - ye ke byk pikir??ke byk merepek eyh?/


cikpid - tu la kan..terbawak2 lak..bikin malu aje..


lilred - baru 2 ayat dah gelak??kejam ok..its supposed to be scary ok..


wani - haha..tu la kan..bila pikir bali..gila over mimpi aku..


yana - x scary ke?? hmphh..


coco - kau lama gila sepi kot..mana aku ingat mana satu kau dah..apa kata kau add balik n bg intro..


lily lotus - bagus imaginasi kau nih..


pedd - kau la lama menghilang..mcm chipsmore..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...