Instagram : @peejburhan

mengisi masa2 terakhir~

semalam decide nak makan luar..
sebab nak masak xde lauk..malas nak pergi pasar..
nak beli2 lauk kat pasar juadaha pun x kuasa..
i mean beli lauk itu ini..rm3..rm4..kuih2 la..itu ini..
sama jugak makan luar terus..lebih kurang jugak kan..
so keluar lah kita..
xde ke mana pun..pergi krisik aje..

chics bg tau kat twitter if nak makan luar kena cepat..sebab selalunya pack..
aku mcm x percaya la..i mean xkan la krisik pun nak pack ke apa..
tp chics cakap..gerai2..or even pondok kecik pun akan pack bln puasa ni..
motif tiba2 pondok kecik kan..haha..
risau jugak dgr..so around 6.15pm kita org dah keluar rumah..
pergi la krisik..aik..xde orang pun..xkan nak melangok kat situ kan..

so decide nak pergi pasar juadah au2 dulu la..carik2 kuih...
before that pergi la cakap kita org nak book tempat..n siap order..
hoih..rupanya ramai dah book ok..
gila la.i mean..x sangka gerai2 pun boleh fully book kan..

later kami membeli la kuih2..

:: wah ceria2...tapi x dilayan..biadap kan dia tu ::
:: tgh tgk2 nak beli apa utk sahur..huhu.. ::

then mcm x tau nak beli apa lagi..
hujan pun renyai2..so malas nak lama2..
gerak blk ke krisik..
sampai around 7.40pm..
hoih..lama lagi tu..nak buat apa kan..
xkan nak duduk sana..lepas tu bau2 org tu masak2..
so kita org lepak di dalam kereta sahaja..
tp aku sorang je ceria..lain2 xnak layan aku dow..bencikkk..

:: aku ye-ye ingat 3-3 ok..rupanya x dilayan uolls ::
:: again...pun x dilayan..biadap kan perempuan tu ::
:: pun sama...::
:: fine..xnak sudah..aku vain sendiri sudah...tapi kau tgk la mata dia sikit punya jeling tu..herghhh..pedennnnki.. ::
:: PG yang termenung mengenang nasib diri ::

ye la..gila sangap dok je dalam kereta x buat apa..
penantian satu penyeksaan betulkan..
esp saat2 akhir nak berbuka ..seksa betul..
mcm sekarang ni..tgh pukul 6.21pm...
xmo pikir lain..so update la ni..
ok la..tu je..ta-ta..

11 Comments:

chics said... [Reply to Comments]

Alamak sorry, tapi kat sinipondok kecil pon pack, sakit jiwa aku dibuatnya

cik syahira said... [Reply to Comments]

hi kak peej,

selamat berbuka puasa :)

cookie devine said... [Reply to Comments]

wehh,krisik nih mn plak?jenuh laa nak ikut u mkn kat mn.bgtau skit blh x kat mn?bikin terliur je.

Leen said... [Reply to Comments]

Haha, noy malas nak layan sebab layan perut dia yg lapar kot~~

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

pondok kecik kat mn pulak ni.. hahaha kelakar je la :P

biasa a puasa2 ni org xnk tgkp gmbr (ada kaitan ke? lolx)

peej said... [Reply to Comments]

chics - sama jugak ngan area ni..baru tau..sebab selama ni mmg jarang berbuka luar..


cik syahira - hi..semalat berpuasa to u :D


cookie - krisik kat medan selera au2..kat belakang jj au2 tu..


leen - tu la..tp buat apa stress2 kan..kena happy kan diri..baru la x terasa laparnya tu..


wani - tau xpe..apakah kaitan??

aLya said... [Reply to Comments]

peej syg 6.40 ke 7.40 hik²..kalo 7.40 tu harus r da kenyang ye dak..taw² typing error tu saje nyakat..

Deqna said... [Reply to Comments]

betul betu betul.. lagi beberapa minit nak buka puasa tu memang satu penantian yg menyeksakan.. aku time2 tu kan memang dah tercongok kat meja lauk sumer dah siap2 cedok kat pinggan, air dah siap tuang, kurma dah ada kat tangan.. gile gelojoh.. kalah bebudak.. pastu azan jer terus baca doa2 laju terus ngap..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

jelingan noy tajam sungguh...
mungkin nasib pija ok..coz mmg selalu pack pun...hehe
ohh nanti bole try buffet kat Bangi Kopitiam...20hengget sekepala...

nasaoji said... [Reply to Comments]

a ah..nper itu noy?..moody kah?..

mmg rezki deme d bulan ramadhan...penuh sesajer..

peej said... [Reply to Comments]

alya - typo la tuh :D


deqna - haha..sama je ngan kita org 3 beradik ni..sebab tu agaknya x dpt buat kat gerai..ala2 xde mood je semua..haha


darling - byk ke choice??rm20 aje..xkan murah sgt..


nasaoji - entah la..kelaparan kot.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...