Instagram : @peejburhan

kenit-kenit~

semalam after berbuka ingat nak ke jj..
saje nak jalan2..bawak mama..n shopping2 ke..
tp noy x bg..noy kata confirm jam n ramai orang.
biasa la org melayu kan suka shopping last minute ni..
termasuk la orang tukang cakap ni...

so sangap..xde buat apa..
tiba2 teringat nak jumpa tina..
dia kata ada ekspo thai lagi kat setapak..
oh suka..best ok..if pandai carik..ade je baju lawa2..
paling best ialah sebab murah..me loike..
xde la plan nak beli apa pun..baju sudah byk..
cuma mau seluar2 simple2..
untuk nak lepak2..xde la memanjang jeans aje..rimas uolls...

so ke rumah tina..
naik sekali..sebab dia ajak tgk umah baru dia..
wah lawa..dah ala2 casa impian..haha..
no seriously..proper la..ada cabinet..n plaster syling..lampu proper.
rumah lama dulu standard aje..
plus as usual..aku suka lighting kuning..membuatkan nampak cozy n lawa..
if lampu putih..segala cacat cela semua nampak ok..

sementara tina siap..kita orang layan2 kenit ini..





then terus ke ekspo thai...
kami bergilir2 dukung kenit..
ok xde la kami kan..
noy n edan la..



:: mak dia busy bershopping..boleh?? ::

lepas tu noy n edan dua2 dan penat..
bg aku pulak..
oh nooooo...
mak x reti uolls...tp dipaksa mcm mana kan..
punya la kekok aku nak dukung dia ni..
rupanya position salah..kena gelak je aku..
ni masa snap dah ok..


elok aku dukung dia muak..
kena sikit kat baju aku..nice..

tina : xpe..orang kata kalau baby muak kat orang tu maknanya dia suka..sayang org tu..
me : yeah rite...tu ayat orang nak sedapkan hati ok..
tina : hahah ...betul la..orang ckp..
me : ye la..dah kena baju org tu...apa lg org nak cakap..ckp la mcm tu kan..haha gilo...

berround2 jugak la jalan..
omg..sakit jugak eyh pinggang dukung baby mcm ni..
pengsan uolls...kena carik laki suka baby la..biar dia je dukung..boleh?? ;p

lepas tu makan kat gerai tepi tu..gerai gila sempoi...sempena ekspo thai tu jugak..
tina ada order kerabu mangga...
omg sedap gilos..aku yg x makan kerabu mangga pun terus jadi makan ok..
ingat nak beli untuk mama..bungkus..tp dah abis..laku betul..
oh aku makan mihun tomyam ..


:: nampak je begini ye..tapi rasa sedapppp..pekat2 ala2 tomyam chiang mai..oh suka...nak lagiii ::
:: oh tu pic kerabu mangga tu...jgn fokus kat perempuan2 gila itu..fokus kat kerabu tu je ::
semua take turn pegang dia sementara yg lain makan..
aku pegang dulu..sebab aku x suka makan panas..
x enjoy..so biar org lain makan dulu..
tp berpeluh sakan pegang dia..gerak sana gerak sini...
ke aku yg kekok??
xpe..sikit2 lama2 ok la kan..

oh aku yg kononnya nak seluar aje..
telah berjaya merembat baju jugak 1..
x tahan..so lawa n so murah..
nanti aku pimp kat sini okies..
if aku pakai la..tah bila nak pakai itu..
xpe..janji suka..
ok mood raya sudah mari ni.. :D

12 Comments:

Tina Banana said... [Reply to Comments]

helloo

org lain dukung mika xde berpeluh bagai okkkk.. ko sorang je! hahaha.. tapi takpe.. progress baik sekali.. next time maybe ko dh bleh agah baby ke pulak.. we never know.. hahaha..

lain kali kita pg, mana tau aku dh kurus ke, boleh beli that vintage dress.. wakakakaakak...

Ceera said... [Reply to Comments]

ala, kang ko dah ada anak, mesti ko lagi hebat siap guna sebelah tangan je dukung, hahahaha....

La Diva said... [Reply to Comments]

wahhh early training gitu! hehe. aku pon dukung camtu setakat kuar pintu rumah gi kete bole la. kalo lama2, mau berketul2 keluar muscle!

♥chentaMAYA™ said... [Reply to Comments]

xpe~
blajo pgg beby~
hehe!

ai said... [Reply to Comments]

siap selepang ngan napkin lagik! ngeeeeeeeee...

kau suh fokus kat kerabu mangga tu kan? si kenit tu pon mmg fokus sungguh kt kerabu tu! kahhhhhh...so cute!

shasha said... [Reply to Comments]

owhh..aku punya mood raya tak sampai lagi!!! camno nih?

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

tang muke ko tak semenggah... mika pun buat angkat kening... hahahha kelakau....

FIERA said... [Reply to Comments]

aunty peej sgt kurus lah, berbeza dari sebelum nih.... jelez.... waa...

Mak Su said... [Reply to Comments]

tentu dia seronok ramai yang nak melayan dia...auwww

Leen said... [Reply to Comments]

Btul2, cari je laki yg suke baby.. biar diorang je usung baby

darling8tabby said... [Reply to Comments]

kalo expo thai must eat hati goreng dia...crunchy and yummy..tomyam dia mmg terbaik la kan..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

ahha da selalu pegang mika, lama2 kang mesti da biasa. pastu mesti dia akan muak byk2 kat ko sbb dia suka ko.. ahax :P

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...