Instagram : @peejburhan

juadah hari raya~

hohi penat bukan main..
lepas je makan time berbuka..tido..
then around 1opm bangun tolong kemas2 umah pulak..
tido around 4am..
then around 7ish am dah bangun balik siapkan bahan2 untuk buat lodeh/lontong..

mama abiskan masak.
then siap2 mandi semua..
elok lepas sembahyang raya kawan datang..
dia mmg selalu mcm tu..abis je sembahyang raya..dia orang first datang..
so ni pun snap2 before dorang makan..
ada few yg lupa snap..


:: lemang ::
:: rendang daging, limpa & hati ::
:: kuah kacang ::
:: signiture dish - sambal daging ::
:: rendang ayam ::
:: lontong/lodeh ::

yg lupa nak snap ialah nasi impit n timun2 bawang..
ala..tu pun korang tau kan..
n kuih2 raya semua pun x kuasa nak snap..

gila makan mcm nak gilo..
sia2.. diet sebelum ni..hampeh semua berkilo2 masuk balik..haha..
mmg meletups la makan aje kerjanya..
ok cerita 1st shawal dlm entry lain ye..
ta-ta..

4 Comments:

♥chentaMAYA™ said... [Reply to Comments]

ahah!
memang besh!
sume ley makan tyme raye kan!~
hee~

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

hari raya adalah hari makanan!! yiehha! x]

kak nora said... [Reply to Comments]

peej, kak nora dah lama baca blog u, since last year, tapi on and off sebab buzy.. kadang2 tinggal gak jejak ...
nampak sambal daging your mum jadi terliur... peej, boleh tak share resepi sambal daging. atau u pernah share before this, (takut kak nora terlepas) plss peej, takkan kak nora nak serbu your house pulak semata2 nak makan sambal daging... (tak malu orang tak jemput hehehehehhehehe)

Ujie said... [Reply to Comments]

Haah laa..nak resepi sambal daging gakk..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...