Instagram : @peejburhan

jalan sana sini~

program hari rabu adala banyak..
as usual konon nak bgn pagi la kan..hampeh..
hasilnya pukul 1ish baru terjaga..
siap2 semua 2ish jugak la keluar..
sebab nak pergi sana sini..
so untuk langkah berjaga..
beli la mask ni..



bagus kan..sana sini dah macam2 kes..
baru la reti2 nak pakai kan..
xpe..janji pakai... ;p
dah kata jakun lebih..amik kau dlm kereta pun gedik nak pakai..haha..
tp rimas la hoih pakai benda ni..
dgn rasa mcm berpeluh semua..
tp pakai aje la..

keluar2 pun kelakar aje..
ye la nampak mata aje..
bila pergi kedai2 yg sales assistant cina ke apa..
mesti cakap cina ngan noy..haha..
sebab dia ingatkan cina..

oh lepas settle semua urusan around 4pm mcm tu..
terus gerak balik..x sanggup nak lambat..nanti nak tempuh jam semua kan..
so decide untuk ke pasar keramat terus..
beli je lauk ke apa...
oh excited sebab pasar keramat adalah heaven makanan2.. :D

:: air colour2...tp x beli pun :;
aku adalah teringin ikan bakar..
menu yg paling nak utk bulan puasa tapi x dapat2 lagi..
so harus pergi sana je terus mencari ikan bakar..huhu..

::macam2 ada::
::tengah tgk2 harga ::
sekali masa beli adalah terkejut..
ikan pari rm14 uolls...gila mahal..
ok la mmg besar..tp rm14..kejam ok..
ingat nak beli 2 ketul..x jadi terus la..seketul sudah..
tu pun sebab teringin..kalau x ..sorry...




macam2 lauk dapat..minang la apa la..
semua la ada sana..n mostly sedap2 aje..
kuih2 pun best..
nak carik gandus..tp dah kata almost 5pm..
confirm abis la..so malas nak pergi..
lg pun..beli sikit2..rm2..rm3..sedar2 tgn dah penuh je ngan makanan2.. ;p
lepas tu terus balik..

elok sampai umah tgk kereta papa dah ade..yeay..sukeeeeeee..
tp x suke jugak..sebab dorang cakap balik malam..
so kita org tgglkan umah mcm kena bom..
ingat malam nak kemas la konon..
hampeh....last2 masuk..umah dah elok berkemas semua..
harus la lepas tu kena sound sebab kita orang pemalas bagai kan..haha..

apa2 aje..walaupun dorang balik ni..mcm2 kena laser..
tp adalah seronok..sebab x sunyi lagi..
ada je papa menyibuk..
mama yg tiba2 terkedek2..masuk lepak kat bilik semua..
suke...

so sudah ada 'one happy family at home'
sapa ingat card game tu??? huhu..
oh x semua la..ayol dah xde ..tsk..

8 Comments:

Penari.Gendut said... [Reply to Comments]

Wah, dah jadi norm ya keluar pakai mask ni?? Aku tengok blog blog orang lain, semua keluar pakai mask..

Tapi mmg amat the jakun nokkk, dlm keta pon pakaii...hahahaa

MK said... [Reply to Comments]

akak ingat game card tuh. tp dah lupa lak ayat2 dia yg lain. kena kumpul cukup sefamilykan..baru bleh menang

darling8tabby said... [Reply to Comments]

one happy family ...kad tu kan...nostalgia masa zaman sekolah dulu2...penggal akhir dah tak belajar sangat kan..so harus la activiti sendrik bawak game dari umah..hehe

nasaoji said... [Reply to Comments]

bagus,..amik langkah keselamatan...

hooooo..dah kembali ceria semula d rumah itu...

puterikurekure said... [Reply to Comments]

yeay! mereka yang dinanti dah pulang. best2...
:)

lepas ni takdela wat entri cakap pija boring lagi ek?
;)

sweetheart said... [Reply to Comments]

ingat ingat
family sy pon suka je main
suka ngan family PLOD

shasha said... [Reply to Comments]

saya tahu saya tahu...selalu main masa raya bila kumpul ramai2 dgn cousin...tapi dah lupa camna rupa card dia laa...

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

gle ko m14?!! mmg mencekik habis.. adakah org jual tu nk cover duit aircond gerai dia? ahax :P

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...