Instagram : @peejburhan

i'm loving it~

before ni x pernah kisah pun pasal roots..
kira if color rambut tu..rambut tu separuh warna lain..separuh lg warna lain pun xpe..
tapi ada seseorang mengutarakan pasal buruknya rupa if roots dah nampak..
baru la sedar..n gowd..mmg buruk..
tapi xde la kaya every two months je nak color kan..
so ni dah 4 bulan..dah mmg ketara..so n alang2 noy nak pergi..
join la sekali..kang buat sorang2..sangap pulak kan..
so last sunday pergi membuat la rambut..


:: rambut yg hitam di atas..seperti pakai headband dah ghupenye .. ;p ::

konon nak pergi pagi la kan..
last2 dah around 3ish baru la reti nak kuar rumah..
sampai aje gila ramai orang2..maybe sebab esoknya merdeka kot..so ada nak celebrate ke apa kot..
so kena la tunggu around 20 minutes kot..

waiting area pun penuh..
so kita org di offer duduk kerusi dorang aje..


:: semua busy gila..kesian..mcm x putus2 orang ...mmg x stop2 la dorang terkejar sana sini ::
:: budak ni gila cepat..sbb rambut pendek..aku start dulu pun dia dah siap color bagai ::

ye la..aku potong rambut dulu..
xde la potong byk..kasi trim aje..bg bentuk layered tu lawa balik..kalau x dah panjang..
then nak kena highlight bagai..
later baru la boleh color..

:: process meng highlight rambut ::
:: aku selalu rasa kelakar if dorang pakaikan alat2 ni..alat ni membuatkan aku rasa mcm aku ada masalah mental n alat tu tgh menganalisis otak aku..miahahha.. ::
:: proses colourkan roots ::
:: nonoy yg berkepala alien ::
:: jam dah menunjukkan hampir pukul 7pm ..n i'm only half way done..haihh ...oh bagus jugak amik pic ni..baru aku sedar tarikh aku x update..bagus la tu ::
:: baru proses colour ::
:: tibalah masa berbuka..::

n ini je la menu berbuka ku..
air cincau n sausage bun yg dibeli di 7-e oleh noy n edan..
dorang dah settle..so dorang makan kat kedai mamak near by..

:: manusia berkepala besar yg dlm kesedihan dpt makan bun ajo.. ::

mula2 malas nak buat treatment..
tp dah rambut keras mcm kayu..
plus dpt 50% off utk treatment..buat aje..

:: tgh blow curl..oh i'm loving my new colour...mcm x nampak beza kan.if tgk betul2..ia adalah hijau lumut..ngeh ngeh ::
:: niceeeeeeeeeee ::

bagus kan..org xnak rambut warna mcm lumut..
aku suka aje...tu pun x puas..aku nak rambut blond..ada sikit2 hijau..
tp ni kat highlight je nampak hijau itu..lain2 x berapa clear..
kat matahari nampak la kot..
tp x try lak snap...
oh aku suka..oh aku suka..
ok aku suka..rasa nak type banyak2 aku suka..tp nanti korang lak x suka..
plus aku nak kena masak untuk sahur la..
so better stop now..ta-ta..

12 Comments:

Moi Suwit a.k.a Mrs Xylan said... [Reply to Comments]

Hello...nice hair color... where do you get your hair done?

shasha said... [Reply to Comments]

hijau lumut....hmm....jarang nampak org amik color nih..

F A R Y N said... [Reply to Comments]

weih..cantik...
jeles.

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

peeja penternak lumut!!! miaaahahahhaha

Ms_MER said... [Reply to Comments]

chantekk rambut...cantek la dia blow rambut ko..

Mimy Hamid said... [Reply to Comments]

peej sgt sesuwai...baper kos ek??

darling8tabby said... [Reply to Comments]

cun! berbaloi la tunggu lama

Intan ~ Nur Azlina said... [Reply to Comments]

cantik ler....

suezensuzanna said... [Reply to Comments]

cantek2:D

Ceera said... [Reply to Comments]

cantikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.....

peej said... [Reply to Comments]

moi suwit - thank u :D dekat seksyen 2 w.maju saloon upshot


shasha - sbb jarang la lg suka tu..


faryn - huhu..thank u..apa lg..sila la buat jugak..


lilred - harus..susah nak dpt tu..baru la meniaga bawak untung..aku je ada stock lumut..haha..


ms_mer - kan..suka sgt..dorang adalah terel blow curl..me loike..


mimy hamid - pernah tulis kat entry dulu2..xpe..nanti aku letak ye..


darling - tu la..berbaloi..hasil adalah terbaik..


intan - terima kasih :)


suezen - thank u..thank u..


ceera - amboi..byk nye kkkkkk..suka benar tu..mentang2 hijau kan..

nasaoji said... [Reply to Comments]

cantik r weii rambut kaler ko tuh..sesuai ngn ko...!.. :)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...