Instagram : @peejburhan

first open house :D

last friday ke open house..
oh suka..awal2 dah ada open house..
since dia buang siang..n mmg xde program apa..
so pergi aje..jonet pulak mmg dtg umah..
so pergi sekali ngan dia n nysya la..

kami pergi ke open house ib..
ice was suppose to join..
tp x jadi pulak..xpe...program tetap on..
oh adalah best pergi..
sebab semua makanan adalah sedap gila..
buang lak jumaat siang..
ada yg dah start kerja n x blk dpd kampung..
so x ramai lg..we were among the earliest to arrive jugak..
apa lagi..makan tanpa segan silu la.. :D


:: datang terus serbu sate..dah lama nak makan ni..sebab memanjang tgk orang makan sateee aje..so harus la terliur2..so adalah gembira dpt makan ::
:: nysya - jonet - ib ::

teruja betul muka jonet dpt makan laksa kedah..
masa makan ni rindu sama arwah maktok..
sebab sama sgt laksanya..tsk tsk..
tp sedih2 pun berjaya bedal sampai licin jugak laksa ngeh ..

:: harus ada pic tuan blog ::

oh itu diri ku memakai baju kurung mama :D
mula2 risau gak x muat..
sebab mmg bulan puasa n raya makan mcm gila aje..
tp gumbira kerana masih muat..la la la..
ok of coz la..masih gemuk..tp if dah muat baju mama tu maknanya kira ok jugak la kan..huhu..

:: mueheheh..muka jonet asyik..oh hidangan ialah sate - laksa kedah - mihun goreng pun jugak sedap gila - lemang n rendang ayam ..semua aku try..except lemang rendang la..tp nysya cakap sedap jugak..oh heaven ::
:: cik nysya ::
:: creme brulee...hoh..sedap gila.. ib buat..dia ingat aku puji2 sbb dia yg buat..x ok..sebab mmg sedap..harus la lupa daratan lalu menambah dua kali..ngeh.. ::

oh ada kisah kelakar berlaku..
semua kerenah si junit..
rumah ib ni jenis sunyi2..
sebab semua ala2 kesopanan aje..
x pasal kita orang pun jadi la sopan aje..

belakang dining area ni ada wet kitchen..
nampak la kakak ib keluar masuk hantar pinggan mangkuk semua..
abis makan kita orang letak tepi je pinggan..
tapi si junit ni terover rajin..angkat pinggan nak hantar dapur la konon..
selak langsir..."tangggggggggggg...."
pinggan laga sliding door uolls...miahahha..
nasib ada pinggan..kalau xde..terus terhantuk lalu pengsan..malu uolls..
pelik aje..punya la ketara kakak ib dok slide ...dia kata ingat xde apa..
malu punya pasal..terus duduk depan aje..heheh..

macam2 la jonet tu...
ada lagi few..
tp xpe..itu biar orang tertentu je tau..haha..

:: jonet yg berbaik hati mengsnap kan picture saya ::

x lepak lama pun..
around 6pm gerak..
sebab noy dah pesan blk before maghrib..
sebab dia sorang kat rumah tu..
orang ajak ikut xnak..sebab malas nak bersiap..

oh suka..
ada mana2 open house lagi?? :D

6 Comments:

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

tangggggggg..

adoi part ni terus tergelak..sbb my fren penah camni gak dlu kemain kompiden nak lalu..hahha.
soo funny ookkk

Leen said... [Reply to Comments]

Weee.. suke la tgok Peeja pakai baju kurung. Ayu!!

Tina Banana said... [Reply to Comments]

weyhh,

creme brulee itu nampak sungguh merembesss... chek terliuqqq... nak jugakkk....

darling8tabby said... [Reply to Comments]

alamak creme brulee tu.. i so wanttttttttt...

Kak Ungku Betty said... [Reply to Comments]

Salam...my dear peeja,aunty notice you kalau posing untuk bergambar selalunya nampak 'seksi',ayu dengan mata bundarmu peeja mmng fotogenik...at times posing you mengancam walaupun badan berisi...

peej said... [Reply to Comments]

fieza - hhaha..kan..kalau aku dah malu itu terus buat2 pengsan.. ;p


leen - haha.ayu ke??biasa aje..apa2 pun thank u..


tina - tu la..sedap giloss..nanti nak mintak recipe la..


darling - cuba try google..mana tau ada..nanti nak try google jugak..


aunty badar - haha..thank u..tp dlm gambar je la aunty..jumpa tgk..mcm peti ais ghupenye.. ;p

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...