Instagram : @peejburhan

buhsan la haih~

is it me or mmg blogging dah agak membohsan kan..
punya la seksa je rasa nak update..
x macam dulu semangat aje nak ngadap blog selalu..
sekarang ni sibuk nak blog hop aje..
tapi pun x best..sebab asyik ter hop ke tempat2 x menarik..
bagaimanakah itu..
so xde la adegan pembakar semangat ..
lagi bg sakit jiwa ado.. opppss..

kalau x kerana income nuffnang yg meningkat setiap bulan..
dah lama mak quit uolls..
paling2 pun x kuasa nak menjadi blogger tegar dah..
walaupun income x byk..
or ada yg cakap ..setakat iklan atas bawak kiri kanan..xkan kaya..
tp aku syukur aje dapat..
siapa nak bg kan..
padahal blog pun merepek aje..

ke kerana ketagihan facebook mengatasi blogging..
mungkin kerana facabook terkawal..
friendlist pun orang yg di kenali aje..
so lg bebas kan..
xde segala anonymous ni..
oh cakap pasal anonymous..
tahukah anda..mostly orang anonymous bukan complete stranger..
sebab jarang la orang yg x kenal ni nak sakit jiwa lebih2..
tapi adalah kawan2 yg anda kenal..pernah kenal..x kira la jumpa 2-3 kali aje..
or maybe rapat...sebab orang2 mcm tu yg cepat psycho lebih..
x puas hati sana sini..so comment2 pelik2..

standard la kan..
manusia mana xde perasaan ketidak puasan hati..
tapi sakit jiwa n rasa nak bunuh diri mcm mana pun aku kalau baca blog2 pelik..
xde la aku sampai nak tgglkan anonymous comment ke apa..
paling2 pun...kasi simpan..then session kak nam ngan noy..
which is not fun..sebab dia tu bukan paham apa pun..herghh..

oh apakah ini..dpd cerita pasal pemalash update blog..
tiba2 cakap pasal anonymous pulak..
xde..cuma nak bg ingat aje..
sebab aku mcm tau blogger mana yg rajin komen anonymous2 ni..
hentikanlah ye..
btw..aku xde kena apa...
cuma tgh type2 ni..tiba2 teringat aje..
jgn nanti ramai dok tanya2..aku kena kacau ke apa..
tidak..buat masa ni..mak hidup bahagia..
wah bahagia la sangat..

ok la..tu je nak cakap..
aku type ni pun dah juling2 sebab ngantuk gila..
see..betapa buhsan nye aku nak ngadap blog ni..
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz....
*tertido terus..*

10 Comments:

Foxy Farah said... [Reply to Comments]

yeah bebeh! so far aku rasa yg dapat comment anon ni mcm kita je yg banyak? haha.nampak sgt ada org tak suka kita kan :P

ai said... [Reply to Comments]

kalau byk komen dari cik anon tu maknenye kau tu glems ok. lantak pi! dowang dengki le tu..kui kui kui

Tina Banana said... [Reply to Comments]

hmmm..

i rasa yg anonymous tu la yang sebenarnya tiap2 hari dok bertenggek baca blog kita.. sbb semua psl kita dia tau.. haha..

aku kalau tak suka blog org, aku x baca.. buat apa nak sakitkan hati sendiri.. berblogging ni pun utk happy-happy kan..

takpe nokkk, ko tatappp pujaan hati ku..

weyhh, aku sms diam je.. awat?

Penari.Gendut said... [Reply to Comments]

Eh betul lah! Aku kalau baca blog yang menyampah pon, tak der la sampai nak tinggalkan annonymous komen. Macam, wah, rugi masa je nak kasi komen, baik buat sesi gusip belakang tabir kan. Hahaha...

Lagi satu, kalau dah tak suka blog tu, napa keep on baca kan? Tak suka tutup lah terus, tak payah lah nak baca setiap updates. Nampak sangat lah they're curious kan. Bunguk.

But I agree lah, lately macam bosan nak berblogging..sebab tu blog aku penuh dengan lukisan je. Haha..sebab kalau melukis, kat mana mana pon boleh, dlm toilet pon boleh..hahah..tak der lah nak stuck depan PC sepanjang hari kan!

Anonymous said... [Reply to Comments]

Aku silent reader dan salah sowang anonymous neh..tapi aku tak pernah la kenal ngan blogger mana2 blog yang aku ikut...kenaper ek aku suka jadi anonymous mungkin sebab aku tak berapa suke owang kenal...mungkin sebab aku sendiri bukanlah seorang yg begitu intersting tuk di kenali..ehehhehhe..apa pun aku enjoy baca blog ko peej....since aku ikut blog ko, aku tak pernah miss not even a day..satu soalan..cam mana nak set entry jadi private ek?? puas aku godek2 tak jumper ler...ehe~

mya said... [Reply to Comments]

i nk komen pasal anon jugak. hehe...

i pun rasa sebenarnya anon ni adalah antara orang-orang keliling kita jugak. agak payah orang yang tak kenal nak jadi anon-anon nie.

paling2 busuk, kita baca.. then gossip2 dgn member2 kita. takde makna nya nak jadi anon2 ni.. :D

darling8tabby said... [Reply to Comments]

i so feel u dek..akak blog private pun kena bantai..apa ke lagi blog open cam pija ni...
and thats one of the reason akak malas and takde hati nak hapdet blog tu...facebook lagi baguih kan...

Laalaa said... [Reply to Comments]

silent reader gak.. jarang nak komen.. suka baca blog jer

peej said... [Reply to Comments]

farah - tu la..bak kata along..sebab u cantik sgt..sebab tu la byk komen mcm ini.. ;p


ai - yg pelik tu..yg anon ni kadang2 glamour gila..so mcm x paham kenapa mau dengki ngan blogger picisan mcm kita2 ni..


tina - tu la..paling x tahan siap comment emua baca..betul punya stalk tu..alaa..u know me..aku ni hp layak campak dlm kolam aje..pemalas angkat n reply..meheheh..


alia - tu la kan..buat session kak nam di belakang tabir lg syiokk..


anon - pergi blog ceera..dia ada buat tutorial private entry..


mya - kan..tu maknanya mmg dengki abis or jealous abis la tu sampai nak jadi anon..kesiann..


darling - hahah..tu lg ketara kan..mesti org yg akak invite..x pun org tu sakit hati x dpt baca blog akak..


laalaa - xpe..biar x komen n sepi dpd komen menyakitkan hati je kan :)

Anonymous said... [Reply to Comments]

aaaa tq ek peej...boleh kan kite panggil peej...lagi satu kan..butiq u ader tak stok baju2 yg plus size punya?? last aku check cam dah sold out..~

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...