Instagram : @peejburhan

tukar selera~

selalu menu berbuka aje kan..
so kali ni buat menu sahur pulak..
ada resipi best untuk sahur..
tp tu tunggu if buat lagi n teringat aku snap la ye..

usually sahur simple2 aje..
goreng2 aje..xde yg heavy2..unless if ada lauk lebih dpd the day before..
so makan la lauk tu..
Alhamdulillah usually lauk2 yg kita org beli tahan..xde la basi ke apa..
semua jenis yg sedap n best..dah biasa beli..so mcm dah tau...

so ini adalah menu semalam..
ini bukan pagi tadi ye..tp semalam..
lupa nak update..tu yg tertangguh ke hari ni..


:: ikan bawal putih goreng ::
sorry rupa horror..ada lekat la..
ni pun uncle bagi...
pun mahal..papa kata kat pasar jual sekilo rm55..pengsan..mahai..
tp mmg ada beza eh rasanya..ikan ni pun sedap melampau..
harus la jakun2 je makan..haha..
PG tension aje..dia turun sahur je..semua la dok cakap..ikan ni sekilo rm55..
sampai tang mama..pun nak cakap..
tu yg terus, " aduuhhh..sampai 3 orang nak bg tau"
haha..harus la kan..jakun lebih..
nak beli sendiri mmg x dpt la kan.. ;p

:: sambal goreng ::
pakai cili hidup..supaya x sakit perut..
haha..hangit..tu aku la yg goreng..
ini la yg terjadi if org yg kejap goreng..pastu boleh tinggal2...lepas tu online..
leka kejap..tgk hangit sikit..miahhaha..
lantak..janji licin jugak la kan..

:: tauhu goreng n salad ..kau tgk la mama tu..gila over nak lawa2..aku x paham betul dia ni..rajin terlebih..kalau aku x koser la hoih.. ::
noy baru blk flight..terus carik hannan kesayangan dia..
kau tgk la hannan tu gedik mcm mana..
siap terpejam2 mata amik feel..
ni pic ni amik sebab nak tunjuk muka hannan yg mengada..
tp dah alang2 ada ni..tepek sekali kat sini..


ngisaaa...ikan masin kurau goreng...ni pun uncle bagi jugak...
aku makan secubit aje..lepas tu x sentuh..bukan sebab x sedap..
tp sebab ngisa sgt..bahaya..buatkan rasa nak bertambah2 ada..

hoih aku rasa bulan puasa ni lg payah nak jaga makan la apa..
aku rasa mcm makin naik lg ada la..
tgk la hidangan mcm mana..nasi ok la..still amik sikit..
tp selalu mkn sekali sehari..ni dah dua kali..
lepas tu x kira yg bedal kuih2 sampai tegolek2 kan..haha..
bagaimanakah ini..
belum raya lagi..ngan nasi impit..ketupat..lontong, rendang....huargghhh..
kill kill die die die...help help..

7 Comments:

cookie devine said... [Reply to Comments]

Pepagi tgk blog budak nih buat Cookie lapar balik.Rsanya bulan pose xlah singgah blog nih siang hari.Bergelora nafsu.

Tart LovEr said... [Reply to Comments]

wahhhh kecur air liur tgk ikan masin tu wehh...lama dah tak komen kat sini...anyway peeja, sarah link blog peeja ye..

shasha said... [Reply to Comments]

ikan masin kurau tak pernah makan lagi..tapi rasa macam best je kalo makan dgn nasi panas...aku sahur hari pertama je makan nasi..pas pas tu cuma minum air je..dah malas..heeheh

peminat tegar_kuih gandus said... [Reply to Comments]

tumpang lalu... tanya cikit... gerai kuih gandus tu kat area mana? boleh bagi direction sikit tak? tadi g area pasar keramat around 130pm... tak nampak plak gerai tu. org jual baju melayu ade la.... hehehe. salah tempat ke? ke blum start lagi? tq! :)

peej said... [Reply to Comments]

cookie - boleh aje..kang kalau bergelora sgt pun payah kan..


tart lover - hi..boleh aje..


shasha - rumah ni susah..sebab semua jenis sahur..so malas pun kena jugak sediakan..


peminat gandus - x sure pulak bukak pukul berapa n location..sebab x pergi lagi area sana utk thn ni..mama n papa yg beli..tp rasanya mmg dia la satu2 yg ada jual gandus kat situ..so maybe time tu belum bukak kot..

mybreakfastclub said... [Reply to Comments]

best blog ni..sedap.

darling8tabby said... [Reply to Comments]

ye dek..nanges akak tengok rege ikan bawal puteh kat pasar...iskkk...makin lama makin naik lak ikan tu..tapi kurau masin tu marbeles..cuma takleh makan banyak coz takut dahaga nanti kan..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...