Instagram : @peejburhan

supper la sangat~

semalam tiba2 lapar di malam hari..
so around 12ish tu keluar ke krisik..
tgh syok makan..nampak kenit2 ini...
geram gila tgk..rasa nak amik je satu bawak balik..
tp dah rumah aku pun mcm spca..so lupakan je la..
tp kesian je tgk dorang2 ini..

:: 3 beradik yg color ala2 jalan tar ::
:: sian dia tu kena tido bawah tu ::

kesian kan tgk kucing2 ni..
tapi nak bela semua pun boleh pengsan..makan je dah berapa kan..
kucing2 kat luar kita org ni pun..makanan yg 3kg tu dlm masa 1 1/2 week dah boleh habis..ni kalau tambah lg...dapat kat mama..
"apa jahat sgt kucing2 ni...aku bg makan racun kang baru tau "
kejam ok..mak sapa la tu..


:: kita org semua dah abis makan...edan masih lg x abis2..sebab aku bg 3 1/4 nasik aku kat dia..haha..habiskannn ::
:: amboii..kenyang perut suka hati nampak ::
:: oh muka besar pasu..::

ok tu je...
boss kecik dah bising2 suruh aku buat kerja..
xleh tgk org senang..
ta-ta

9 Comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said... [Reply to Comments]

ingatkan tdi buka blog orang lain..tiba2 lak dah kaler putih..transform...hehehhehe..ko memang pencinta kucing yang setia la peej...caya lah..

benz said... [Reply to Comments]

kesian kucing tu peej..uhuhuu..yg byk putih tu nmpk comel. yg tergolek tdo tu kesian je dia. muka tersembam kt jalan pun kesian..uhuhu..
korang bagi makan iams ek?aku baru tukar makanan kucing, beli blackwood.tp lom try lg la since kucing smua kt kampung.amek terus yg 7.5kg,suka x suka dorg kena makan gak. acik beli mahal tau! ahaaha..
mcm ko bela kucing byk2, nape x cari yg kampit besar terus?stray cats ko tu smua bulu lawa..mkn mahal,at least kurgla potensi dia kena penyakit kn.dr makan smpah2 smua tu..
iams aku x pernah plak survey rege dia sbb dulu aku bg kucing mkn science plan.tp x silap, ada kan jual kampit2 besar?rasanye, antara petshop yg jual murah sket kt galaxy uptown 5. masa aku beli SP kitten 5kg tu dpt la rm86..kot ko rajin jalan ke area sana..bleh kot survey2.. :)

*ape komen dh mcm esei aku ni?*

<< s| tED| >> said... [Reply to Comments]

alahhh.. kucing tu tomei2. mesti bar buang... cantik lagi tu :(

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Tu masa marah, cakap jer, tapi bila pagi2 mama yang bagi depa makan, mama panggil/gelar nama zoro, oren, and belang. Sekarang nih semua nya pandai sondol2 mama bila mama kat depan rumah tau.

Shazreen said... [Reply to Comments]

Peeja,
akak pernah berangan, kalau akak ada duit berjuta2...akak nak bukak mcm spca and nak kutip semua stray cats ni...
rasa nak nangis bila tgk dorang bersepah2 x dijaga....
mcm auntie akak, dia bukak petshop kat nilai...lepas tu, ramai org suka buang kucing kat belakang kedai dia.. dia amik and jaga dorang baik2.kalau ada orang dtg ckp beli kucing yg biasa2, dia just amik rm 10 utk food2 cat2 tu...

~zuera~ said... [Reply to Comments]

i do loves cat too...
tak sanggup tengok kucing bersepah merata tanpa tempat tinggal dan makan...sedey la...
tapi dok kat taman tak boleh bela banyak2 (sebab ada cat hunter)...kalau ikut hati semua nak kutip bawak balik...bab bagi makan tak pe..sebab la ni aku bagi dah kucing makan dry food on daily basis..on certain circumstances je bagi dry food...tu pon sebab our cat kencing berdarah...suspect batu karang...

Hapi said... [Reply to Comments]

hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....

Kak Ungku Betty said... [Reply to Comments]

Hello....makan, makan, makan, makan, makan, makan, makan, makan...all in the family suka makan-makan. ahaks!

nasaoji said... [Reply to Comments]

la, naper muka bos kicik cam tu..?...

nampak comei je kucing2 itu...;p

makan..makan...auntie makan tak?...;p

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...