Instagram : @peejburhan

sedihnya

semalam sangap gila..
farmville dah xde super berry yang every two hours boleh harvest..
so agak sangap di situ..
semua blog ala2 x update jugak..maybe sebab semua kelaparan..
lepas bukak puasa pulak..terawikh..x pun kenyang..tido..
so mmg sepi..
tiba2 ada update..terus click2..
terbaca la entry si ayu
ni...uwaaaaaaaaaaaaaaa..sedih gila ok...
me not loike..x pasal aku pun bibir bergerak2 sebab menahan sebak..

serious aku x paham apesal la ada org tergamak buat mcm tu...
ok la..dulu kita org jaga arwah maktok..
dia xde la menyusahkan ke apa..cuma mulut agak laser..
ala biasa la org tua..mulut selalu mcm tu kan..
tp tahan aje la..
arwah mmg ada duit sendiri..duit dpd pencen arwah atok dulu..
so if gaduh2..dia suka la mintak2..cakap dia nak duduk rumah org tua la apa la..
tp kita org x pernah heran pun..sebab saje cakap je tu..
bila tgk hari raya..ade segmen2 rumah org tua..tau gabra kan..
ye la..dah letak..siapa nak visit2..ada masa pulak kan..
hidup la kesepian kat situ kan..

so aku x paham la org yg sanggup letak tu..
kalau la kau x kuasa sgt nak jaga la..
dia kan ada pencen..kau upah la maid jaga dia kan..nurse ke..apa ke..
x pun mcm kes tu..anak dia ada 4..berkerjaya semua..hire a nurse la..
apa ke payah sgt..hoh..marah nih..

don;t worry mummy n daddy..
i will take care of u guys okies...
apa la sgt nak banding ngan perngorbanan yg dorang jaga aku sampai gemuk sebegini..haha..
tp if jaga je xde upah buhsan jugak..
mcm ni la mummy..we make a deal...if i take care of both of u...
u make sure wasiat nanti letak la nama i atas sekali ok..
n barang kemas semua..kasi sama saya....Amin...
supaya bak cerita 3 abdul, " ana lagi kaya dpd abdul ayol, lagi kaya dpd abdul PG n lagi kaya dpd abdul nonoy"....miahhahahahahahahhhahahaha...

p/s : e eh..ni entry insaf dan sedih ke entry anak gila harta?? larikssssssssssss

20 Comments:

..tora.. said... [Reply to Comments]

ekekeke..
part atas tu ala2 insap ler..tapi part bawah tuh ala2 anak gila harta plak..

ekekek...

Anonymous said... [Reply to Comments]

wakakakaka...ko buat aku gelak besar la peej...

anak derhaka neh...ekekeke...

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

haha mama kite pulak adalah supersporting. katanya, da tua nnti dia nk duduk rumah org tua yg mewah yang ada org jaga tu, biar je dia duduk situ seronok2, xyah jaga dia. apekah--- :PP tp kite rs, baik anak2 la yg take care of their parents kn :]
pasal harta tu.. hoh adik2ku, ambiklah harta2 itu semua & berikan sedikit kepadaku!! lolx

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

aku memula nak emo gak nih...sampai ke bawah.... pengsan aku gelak...

agak2 kalo aku offer diri... mama ko letak wasiat nama aku paling atas tak??? baru lah aku leh ckp.. ana lg kaya dr abdul peejaaa....muaahahahah

linda said... [Reply to Comments]

hahaha...baca atas, sedih gila....than smpai bwh gelak2...u mmg terbaek laaaaa.....

.Faezah Zakaria. said... [Reply to Comments]

baru je nak gerak2 bibir jugak macam sedih dan insaf bace entry ni. ujung-ujung macam ape je. ha ha..tapi ade pernah dengar orang cakap, ade anak yang hantar parents diorang kat rumah orang tua tu. sebab zaman muda dan sihatnya, parents diorang garang, kejam melampau..tu yang macam diorang balas dendam. macam-macam...

IBU KUMBANG said... [Reply to Comments]

akak ingat akak sorang jer super berries yang hilang, gigih ni tanam berries biasa dgn hrpn super berries muncul kembali... tanam bende tu bleh kaya raya.... syiok..

hehehe! insap kot! ala yang kat bebawah tu gurau2 je kan bagi syiok sikit!

shasha said... [Reply to Comments]

hahaha..abdul nonoy? kelakar lak tetiba masuk dialog 3 abdul nih...

chics said... [Reply to Comments]

Entri yang menginsafkan dan gilo

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Ye ke boleh jaga mama dan papa? Sekarang pun asyik merap dalam bilek jer.. mama terjerit2 sakit hanya papa jer yg kesah..
What is barang2 kemas, semesti nya untuk anak2 perempuan mama ler!!!

Penari.Gendut said... [Reply to Comments]

Hahahaha auntie dah bersuaraa, kelakar okkkk!

Entry insaf, I want me mommy :(:(

Uncle Lee said... [Reply to Comments]

Hello Peej, nice blog you have. Regret my bahasa is very jurassic.
But I sure love your lemak seput sedut, and lemak rebung and roti jala.
Really torture tengok these delicious gambars, ha ha.

I take this opportunity to wish you and all at home, selamat menjalankan ibadah puasa, dengan penuh tabah dan kesyukuran.
You have fun and keep well, Lee.

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Wow!! yr blog looks good dear....I think 'black' always suits you eh! Tak de kene mengena dgn yg hidup atau yg matik.... he he he

~LIZA~ said... [Reply to Comments]

aku pun tak paham kenapa la diorang sanggup letak parents kat rumah org2 tua :(

miezrina said... [Reply to Comments]

kamu ni memang kelakar la pija...

mcm mn la your parents n 3 abdul yang lain tu boleh tahan dgn kamu nih... adehhhhh

Tijah said... [Reply to Comments]

baru nak insaf tiba keluar abdul nonoy. wakakakakaaa...terus mak terkentut kuat kerana perut berangin (dah la terlajak tak sahur...haih)

darling8tabby said... [Reply to Comments]

insaf baca entry ayu tadi..
last paragraph tu kelakor..heheh

masviona said... [Reply to Comments]

tuler heran camne ada org yg sanggup anta org tua diorg kat umah org tua2 tuh huhuhuhu

peej said... [Reply to Comments]

tora - nak buat mcm mana..perasaan gila harta itu sukar dikikis..haha..


anon - derhaka ke uolls??


lilred - amboiii..menyempat nak cantas mak kan...xde..xleh lawan abdul peeja..dia paling kaya..tu baru harta di dlm negeri..belum lg harta di luar negeri..afganistan kongostan hindustan, go head gostan pun ada okies..


linda - entah la..mula2 mmg nak buat entry sedih..tp sebab ngantuk..save aje..esok sambung..so momentum dah hilang..tu yg bawah2 tiba jadi anak gila harta pulak..haha


faezah - ye la kot..maybe x pernah rapat ke apa..but still..xde hati perut kah mereka??


ibu kumbang - kan kan..syok aje..lepas kaya boleh beli2 n cantikkan farm..sekarang dah xde..kena la jadi buruh gigih balik..hoih..


shasha - entah la mcm mana boleh masuk..


chics - mula2 mmg aku insaf weyh..tiba2 pulak lupa diri..mungkin kegilaan aku masih menebal dlm diri..


mama - oooooo..pandai tulis2 sini dah..so sekarang wasiat nama paling atas ke x ni?? fine..kalau mcm tu lepas ni dok bilek kunci terus pintu..hahah..larikssssssssssssss..


alia - tu la..pandai bersuara pulak dia kan..tu la..xpe..sementara kau bersama mummy miller je la..

peej said... [Reply to Comments]

uncle lee - hello mysterious uncle lee..glad that u enjoy reading my blog..sorry bout the food pictures though..just wanna share it with other fellow bloggers.. thanks for the warm wishes :D


mama - haha..tiba2..gilakkk..


liza - tu la kan..


miezrina - kau x tau family aku mcm mana..kau ingat mcm mana aku boleh abdul mcm ni..kalau x perempuan nama marina monroe atas ni x KING of ABDUL dia..


tijah - xpe nok..boleh je kentut kuat mana pun..cuma pastikan di tempat tertutup..maklumlah..kita kan pemalu..


darling - kan..sedih gila aje..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...