Instagram : @peejburhan

rezeki ada di mana2~

1st august tu kira first time bukak booth..
dah la noy yg booking booth tu..tiba2 dia xde pulak..balik kuwait..
keji gila..aku dah la x reti benda2 ni..
ok reti la..tp mak pemalu uolls..so bagaimanakah itu kan..
tp nak buat apa..mmg dah booking pun..
nasib dzaza ada dtg membantu..menjadi SA uolls..
n farah pun join jual barang pre loved dia..
so ok la kan..
oh liza mula2 nak join..tiba last minit x jadi..
so kami bertiga aje la ye..

benda start pukul 10am..
pukul 8ish mcm tu dah gerak dpd umah..
sampai..amik no meja..
then pergi breakfast di pelita dulu..
by 9am..kami dah start set up booth..
farah sampai few minutes later..
lepas dah set up,..gigih la nak amik pic..
amik je satu pic..battery menyala2..
buduh betul..padahal check elok je ada dua bar..
so gambar adalah suam2 kuku ye..


:: farah yg ceria2 susun2 baju ::
:: haha..buat apa itu..tgh berlatih menjadi SA ke ::

:: farah yg teruja first customer dynas ::

bagus betul dynas ni..
kerja dia pergi setiap booth..then shopping2..
lepas tu dia jalan2 lagi..jumpa semua yg meniaga situ..dia bg voucher wax..


orang x ramai la..
aku x sure la kurang promotion ke..
tempat tu tersorok ke...
or maybe orang maybe takut nak keluar sebab rusuhan ke..
mostly yg shopping semua org2 kedai2 tu jugak..haha pusing2 situ jugak..

then after 2.30pm mcm tu..baru la ada crowd sikit..
itu pun mmg x ramai la..
by 4.30pm mcm tu dah kena tutup kedai...
bila dah tutup tu la baru la berduyun2 org datang..
but what to do kan..dah kena tutup..

ramai tanya sales kan..
believe it or not..xde sales..
ntah la..maybe Allah nak uji..
dah la pertama kali join..ngan aku ni x reti nak melayan orang ke apa..
so x dpt jual apa pun..
tp tumpang seronok la..sebab sama2 melayan2 customer farah..
oh rugi siapa yg x pergi..farah jual murah2 aje..n dress2 dia semua lawa2 ok..

agak kecewa la..sebab x jual apa..
tapi ntah kenapa..still happy..
sebab pengalaman tu kot..
plus bila tau booth sebelah kita org ni dtg all the way from batu pahat..
just imagine apa pulak dorang rasa..i mean duit tol..duit minyak..
tiba2 crowd x ramai pun..
so apa la nak dibandingkan ngan kami2 ni yg dpd kl jugak kan..
so maybe sebab pikir tu..so xde la kecewa mana..

lepas je abis semua..
kami makan di bestari...
farah adalah orang kaya baru..terus open table uolss..
dpd mula2 nak belanja maggi goreng..terus dpt up maggi goreng ayam..haha..
lepas until 7ish..then kami pun pulang..
pulang kepenatan..apa yg penat pun ntah la..penat tunggu customer kot..haha..
dah la panas melampau..melekit2 rasa..

balik je rumah cerita la kat mama n papa..
risau jugak apa dorang kata kan..
but as usual..dorang selalu supportive..
n cakap ni semua Allah nak uji..so terima je..

ish x tau la nak cakap mcm mana..
elok je duduk2 tu..dapat call from a friend..
cakap nak dtg rumah..bawak adik ipar dia..sebab nak shopping..
Alhamdulillah..terus ada sales..
siap adik ipar dia tu borong banyak gila..
serious x tau nak cakap apa..i mean just imagine..berjam2 kau dok kat sana..satu sales xde..
tp kau terima je semua..
tapi tiba balik rumah..x sampai berapa minit..orang dtg n beli2..
sebab tu kot selalu dgr orang cakap..semua yg jadi tu ada hikmah..
so dari itu mari la kita sama2 insaf uolls..haha..(sambil diiringi lagu2 nasyid)
i mean..Dia uji sikit kat sini..Dia bg pulak tang lain..get it x??
ke aku sorang je yg insaf??haha

however, i'm happy..
n still rasa nak join booth2 ni..sebab adalah best..
maybe akan best lg if noy ada...
oh thanks jugak kepada yg singgah di booth n tegur..
n sorry la kalau saya ini terperuk di sebalik baju2..
telah ku katakan banyak kali..diriku ini pemalu uolss..

oh since battery cam ku mcm harem..
so harap kat camera farah aje..
so pic ini adalah di grab dpd blog dia ye..
siapa nak tau cerita version lain..sila ke blog foxy f

:: pose walaupun tgh gigih susun2 baju ::
:: serious best meniaga bersama dorang ni..sementara sangap menunggu org dtg..asyik la buat2 lawak n gelak2 aje ::
:: panas gila sana..nasib dzaza bawak kipas..haha..dah rupa mak ayam dah tu ::
:: booth kami ::
:: serious kegembiraan ::

oh nanti2 if kami ada buat2 lagi mcm ni..sila la dtg support ye ..
ok..mari kita nyanyi nasyid sama2 tanda keinsafan..
ok ta-ta..

p/s : ok aku mmg la buat entry mcm gelak sana sini..tp serious weyh..aku mmg rasa insaf sedikit..sedikit je la tapi.. ;p

16 Comments:

nasaoji said... [Reply to Comments]

aku kc sokongan secara tak langsung jer, tak per kan...

go go go chiyukkkk.....

yes..rezki ader d mner2 saja...

chics said... [Reply to Comments]

Aku pun pernah macam ni, takde sales but I still love doing it. Cuma skang takde masa. Nak pegi beli bajunye pun tak bila. hoh

sorry could not make it, aku benci orang itu [yang tak boleh aku sebutkan nama di sini hehe]

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

at least ada sales kan..mmg ujian tu peeja.cam rship jugak.kalo yg tu x mnjadi, kot2 the nxt one terus kawennn..waahhh kuar topik plak cita kawen2 ni..btw it makes sense kan...hehe

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said... [Reply to Comments]

salam peeja..
rezeki ada dimana2 jek..
maybe ni salah satu ujian dari Allah s.w.t.
hehee...jangan putus asa ok..
teruskan usaha..hehehe..
chaayokkk!!

ps : selama ni asik baca je entry peeja..tapi haram jadah aku tak komen...laa ni baru nk komen..hehe..

ai said... [Reply to Comments]

Mmg camtu le peej. kadang benda yg ala-ala unxpected jadik. memula cam down..tup2 jiwa jadik bunga-bunga! eh! kau paham ke tak ni? aku pahammmmmmmmm...ngeeeeeee :P

cookie devine said... [Reply to Comments]

Nak tya.bj siza yg comel cam XL ada x?Nak cr yg cantik ssh.

rosealley said... [Reply to Comments]

hi peej, sy pun bukak booth gak ari tu kat c2, berdepan jek ngan peej, mmg xbanyak sales pun, xramai org kot, huhhu, cube lagi keh:) ari tu nak tegur, tapi malu gileeer nak g tegur, mmg malu la, hehheee

peej said... [Reply to Comments]

nasaoji - boleh aje..tp kalau secara langsung lg best..


chics - ye ke..tu la kan..walau xde sales..tp seronok aje..gilo kan..
xpe la..lain2 kali if kita org buat lagi.. n kau free..sila la dtg ye..


fieza - haha..tau xpe..tiba2 kawen kan..ish if betul la..aku pun dah sanggup nak kawan lama2 uolls..buang masa betul..kasi kawin terus..dah la mak ni tahap dah wajib kawin.. ;p


ibu azwar - tu la kan..redha je la..tp maybe sbb kurang merungut..tu yg tiba2 mlm tu dpt rezeki kat rumah :D


ai - aku paham..sebab dlm hati aku mmg tgh ada taman pun.. :D


cookie - ada..tp nanti akan cuba mencari untuk sesuai ygan org2 bertudung pulak ye..


rosealley - omg serious..x perasan pulak..kenapa x tegur..cea tegur la sgt kan..padahal diriku ini pun pemalu aje.. ;p

lily lotus said... [Reply to Comments]

apa yg penting! pengalaman beb...

rosealley said... [Reply to Comments]

shy shy cat jugak,hahha, xpe2, kalo lain kali kite bukak booth tempat same, leh la tegur(kalo xsegan dah la;p) 16hb ade bukak booth kat kelana jaya x??

peej said... [Reply to Comments]

lily lotus - betul tu..n gembira..


rosealley - tu la kan..xde pulak..sebab x tau apa pasal booth kat kj tu..

Ceera said... [Reply to Comments]

ala babe.. orang memang tak ramai la time tu.. aku mengharap kakak2 aku je beli, kalau dorang tak beli, tak untun jugak aku..

=D

nanti kalau ada booth aku roger bagitau ko.. yang kat KJ nie... yana yang contact.. aku pun tak tahu no nye...

puterikurekure said... [Reply to Comments]

awat la entri ni comel sangat. kalau akak kat sbelah pija ni, lama dah akak cubit2 pipi pija tu tau. gerammmm!!!

hehehe.
tu la, dari entri ceera pon dia cakap sales tak berapa nak jalan. takpe2, usaha tangga kejayaan ye! (mari insaf bersama2)

AkUfiZA™ said... [Reply to Comments]

agreed .. rezeki ade di mne2 :D

peej said... [Reply to Comments]

ceera - tu la kan..kurang promotion kot..
ye ke..mesti dah penuh pun booth kat kj tu kan..xpe la..if ada apa2 nanti sila bg tau ye..


kurekure - tu la kak oii..diet hampeh je ni..lems san sins lagi..
tu la..mari la kita insaf sama2..


akufiza - kan kan..

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

ANY NEWS PASAL NAK BUKAK BOOTH LAGI BOS?

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...