Instagram : @peejburhan

Ramadan - day 8~

sampai aje rumah dpd pasar juadah...
relax2 je online...
sebab semua dah beli kan..so mmg xde apa la...
sekali ayol cakap dia x jd balik kg..
dia nak gerak after berbuka..
wth..tiba2...
lepas tu dzaza pun dtg join berbuka...
huikss...mcm x cukup aje lauk2 yg di beli..
sebab mmg beli sikit2 aje..
sebab takut la x abis..bazir aje kan..
so apa lagi..kena la bertungkus lumus kat dapur jugak..haih...
oh ini adalah menu2..kasi campur2..ada beli ada masak..


:: chicken wing..apesal chicken wings dia lebar??mcm nak terbang kan.. ;p ::

:: pedal n muntut..oh i laikeee ::

:: telur dadar.. ini buat sendiri la..kalau beli jugak mmg hina betul tu..pemalas sunguh ;p ::

:: siput sedut sebab noy ketagih ::

:: sayur campur..ni pun masak sendiri aje..senang aje..xkan nak beli jugak kan ::

:: sambal tumis ikan bilis petai lagi ::

:: masak lemak daging salai yg terbaik..sedap gilos..pedasss ::

:: aktiviti bersantai menunggu waktu berbuka..::

memandangkan lauk semua sikit2 aje..
so noy suruh masak lagi..
so aku buat la daging sambal..
x susah pun..sebab mama mmg dah potong2 pun daging..

:: daging sambal ::

:: dzaza tgh hidang kuih..noy yg buruk perangai..tgk la tu..siap amik bau..haha ::


ayol : mana baju US army aku ni..siapa nampak
noy : uiksss..apa ni..amik gambar??
me : xde siapa nak amik pic..aku amik sendiri aje

me : apa ni tadi gambar gegar..amik sekali lagi la..
nonoy : eh nak masuk la..nak posing mcm mana ni...hmm..ok la ni..
dzaza : ishhhhhhhh..x sempat..janji masuk jari aku buat peace sudah..
me : apakah mcm minah cacat je nonoy tu...

*benda yg mungkin bermain di otak masing2*

:: PG x kisah lain...dok online sementara waktu berbuka ::

haha..kita org hidang dlm mangkuk tingkat aje..senang..
lepas makan..if x abis..masuk fridge terus...
esok sahur boleh terus heat atas dapur..xyah la sepuluh kali tukar pinggan..
basuh sana sini..menjimatkan air namanya tu..
ewah..ye la sgt kan..padahal mmg femalash..

oh itulah menu kami berbuka mama n papa xde..
meriah jugak..tapi suasana tu lain..
xde papa si kecoh...xde mama yg if berbuka dah x layan org lain..
pastu dia n papa ada je la..gelak sana sini...
oh miss them..
bilakah mereka mau balik ni?????

12 Comments:

shasha said... [Reply to Comments]

setelah beberapa kali nampak siput sedut dalam ni..smlm berjaya membeli..tapi sedut2 kebanyakannya kosong...sedih~

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

omaigard!! daging salai masak lemakkkkkkkk *mengamuk sbb xdapat makan* haha. hari tu kite beli kepak madu, pastu sampai skang xdapat rs. hari tu lalat bertelur kat atas kepak itu. ah kejilah lalat T_T

cookie devine said... [Reply to Comments]

peej,
daging salai tuh dpt mn?Umh Cik Cookie pun area setiawangsa nih.xbaik mkn sorg2.sila bgtau tmpat.

zyLa said... [Reply to Comments]

waaaaaaaaa..xtahan ngok muntut ayam tu.sok kena g cri kat bazar ni..sedapnya

Nonoy said... [Reply to Comments]

nonoy tu sewel doe! tahpape amek bau macam tu. gilo

darling8tabby said... [Reply to Comments]

ala comei noy posing2...

mangkok tingkat..hmmm gud idea gak tu kan..hehe

dazzledalie said... [Reply to Comments]

peej ko nampak makin kurus aa. Keep it up!

di samping ko membuat diari menu ramadhan peej, ko jugak memberi idea nak-masak-apa-untuk-berbuka kepada ramai org tanpa disedari seperti aku hehe.

p/s: layout baru ni lagi smart dari hari tu.

ai said... [Reply to Comments]

isk! nonoyyyyyyyyyyy..buroknye pangai kau hidu2 lauk tu! (sama plak ngan pangai aku! :P)

sempat lagi tmbh2 lauk tu! kagum makcik... :)

mummysya said... [Reply to Comments]

seronok bila dpt berbuka reramai camnie kan...

green apple said... [Reply to Comments]

tapi daging salai tu mmg pehh..leleh okk.

peej said... [Reply to Comments]

shasha - paling benci sedut2 tp kosong kan..


wani - gila keji..mcm mana sempat bertelur..x perasan ke masa beli??ke masa hidang tu lalat sempat menyinggah??


cookie devine - kan dlm entry previous telah di beri tahu..kami ke pasar juadah au2..gerai dia belah tgh2..dia jual pakai periuk2 aje..


zyla - lg best if percik..haha


noy - tu la pasal..buruk lantak betul..


darling - senang..abis makan..if ada lebih letak dlm fridge..esok letak atas dapur..panaskan terus..xde berkali2 kerja..haha..


dazzledalie - xde dalie oii..bulan puasa aku makan byk..uwaaaaa...tu la..kalau tgk blog ada makanan..membuatkan mau masak or mencari di param sampai jumpa ;p
aku pun suka layout ini..aku mmg suka 3 column la..rasa puas hati..


ai - haha..sama ke??aku x berani amik bau..takut teramik rasa sekali?? tu la..aku pun kagum aku sempat tambah lauk..haha


mummysya - seronok..rasa meriah aje..tp bila tggl 2-3 org..tu yg x best je rasa tu..


green apple - rasa dia pun best gila..membuatkan rasa nak pergi beli esok..terbaik..

nasaoji said... [Reply to Comments]

ramai jugak tu berbuka...mmg sunyi kalu dah kata berbuka kat umah mak pak, tp, deme tak dek..


ala, aku nampak siput sedut, tingin nak mkn, tp, tak reti.. :(

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...