Instagram : @peejburhan

Ramadan - day 7~

aku sendiri dah tahap menyampah ngan diri sendiri..
sebab everytime upload..bila bukak blog sendiri..sendiri telan air liur..mcm mana tu?/haha
tapi memandangkan itu je yg ada untuk update..
mcm malas nak pikir nak update lain2..
so kasi update aje..
plus wanna share our berbuka menu..
sebab terlalu indah untuk tidak di kongsi..

so ini adalah menu hari jumaat...
hari yang paling seksa jugak..
sebab terlalu byk lauk menarik sampai confuse gila x tau nak makan mana satu..


:: asam pedas yg super sedap... ::

:: sayur campur ::

tu dua je lauk masak sendiri..
lain2 adalah lauk beli..
beli kat pasar juadah au2...so harus la lauk lain dpd lain sikit..
tu yg teruja lebih tu kan..


:: masak lemak ikan sembilang salai...mama beli ni sebab x tahan tgk kat blog farah punya..huhu.. ..oh dan ia adalah super sedap..bertambah sedap sbb dlm umah tu..aku n mama je makan ikan tu..so xde masalah berebut ke apa..haha..::

:: paru n limpa masak rendang ::

:: masak lemak rebung lagiiii ::

:: sambal tumis ikan bilis petai ::

:: sirab bandung cincau n selasih..oh ni fav menu air kat rumah kita org...bancuh 1 punch bowl tu pun harus licin...mmg hari2 berbuka ni la.. :;

oh bawah ni adalah suasana sebelum berbuka..
lg 5-10 minutes before berbuka dah sibuk2 kat meja..
tuang nasi la..air la..
kadang2 if x tahan sgt..siap lauk2 pun siap2 tuang2 kat pinggan.. ;p


:: noy tuang air..PG cedok nasi ::

:: papa yg menjadi pak nam..sibuk nak kira2..berapa lauk hari ni..haha ::

:: nonoy yg kenit tp kuat makan..dia tambah nasi yg PG dah tuang..kau tgk la banyak mana nasik dia tu.. ::

:: sendiri tangkap gambar ::

lepas je amik pic tu..
tiba2 papa tolak2..sempit2 lalu belakang aku..

me : papa ni kenapa??nak pergi mana??
papa : papa nak masuk dlm gambar jugak
me : eeee...sibuk aje *tapi snap jugak*
me : haih..apesal gegar2 ni??
papa : takut x nampak..kau hadang..
me : amik lagi sekali la..


me : papa mana ni??
papa : amik gambar la..
me : x nampak la..
papa : tu la papa cakap tadi..kau besar sgt..x nampak..
PG : hahahahhahaha
me : ishh..biadapp...yg berdiri belakang pija kenapa???berdiri tepi ni..
papa : ok.


haaaaaaaaaaaaaaaa..baru nampak...
tapi muka aku besar pasu bunga..niceeeee..
hoih...kau tgk la..mcm2 hal family ini..
sorang mcm ni..sorang mcm tu...
jadi sila la paham kenapa kami semua ala2 3 suku aje..
abis dah mak ngan apaknya pun begitu..mcm mana kan..
apa2 pun i love my family...
ni dorang xde..kerinduan sudah..

9 Comments:

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

hehhe so funny ur dad peeja.pg2 dah wat me gelak.. =D

Nadia Yuna said... [Reply to Comments]

one thing yang buat nadia stick to ur blog is about ur happy family and ur super duper happy relationship with nonoy. how i wish to have it!

heh. tapi xpe. this is life

dapat bace ur story yang happening mcm ni pon dah boleh buat orang bahagia tau. Rasa nak nangis pon ade jugak pasal seronok tengok dan rasa nak jadi happening mcm ni jugak

sebab my family macam skema. banyak rules and do not break the rule. heheh. tapi ok je sebab dah biasa dengan rules. kalau orang lain masok family nadia mesti pening ting tong. huhu

again. love ur bloglah peeja! =)

Tart LovEr said... [Reply to Comments]

haha lawak la ur dad....dah lama tak nampak tepung gomak yang peeja selalu beli time pose kan?

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

itu dia kemeriahan makanan!! *menjerit dan berlari2* haha. gile besar ok ais tu :P

shasha said... [Reply to Comments]

serius kagum..macam mana nonoy leh maintain kecik je...kalo aku makan nasi byk tuh,sure dah terbongkang tak leh bgn dah...

Nonoy said... [Reply to Comments]

i love our family too!!
banyak nya lauk pauk.
gila kuat makan keluarga kita. ish ish..
bughok perangai. ;p

darling8tabby said... [Reply to Comments]

one happy family...suka je tengok :)

peej said... [Reply to Comments]

fieza - tu la..sbb tu bila dorang xde..rasa sepi aje..


nadia yuna - tu la..pernah jugak jumpa parents org yg strict..nak lepak pun x best..rasa stiff aje..sbb tu my house..sekali org dtg..rasa nak dtg n dtg lg.. :D
oh harapnya if ada in laws nanti adalah sporting jugak ;p


tart lover - tu favvy papa..if dia beli ada la..


wani - baru sejuk air..x puas ice kecik2 ni..


shasha - bukan maintain..tp mmg x naik..keji kan..


nonoy - kuat makan xpe..jgn membazir aje..


darling - :D

nasaoji said... [Reply to Comments]

senyum aku bc kemesraan ko ngn pap ko.. :)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...