Instagram : @peejburhan

Ramadan - day 6~

hahaha..entry paling x disukai ramai..
menu bukak puasa..
tp dah ramai sgt asal chat je tanya berbuka apa ...
so senang je aku jawab..tunggu je la entry esok..aku tepek semua..
so dah cakap mcm tu..maka tepek la jugak kan...

so ini adalah menu semalam..
as usual..banyak lauk tunjuk aje..
Alhamdulillah mama sihat pulak..so dia rajin ikut papa pergi pasar juadah semua..
ye la..dok rumah aje pun sangap jugak kan..

so here we go..

:: again.. masak lemak siput sedut..oh jgn tertipu dgn gambar..nampak mcm besar aje..padahal siput dia mostly besar hujung jari kelinking ajo..tp still sedap bangat masakan ini..i like ::

:: dalca ..ni favvy mama..aku x berapa suka..entah aku rasa pelik makan dalca ngan nasi..if ngan roti canai ke ok la..x pun nasik minyak ke..if dgn nasi putih mcm pelik kan.. ::

:: rendang limpa..oh ini sedap..esp makan dgn roti bom..pengsan ::

:: masak lemak sayur pucuk manis...oh x suka jugak..ini org lain suka.. ::
:: tauhu sumbat lagi ::

:: masak pindang ikan kurau ::

yg ni lauk masak..
oh ikan ni uncle aku bagi..
besarnye ikan ni...ni sepotong aje..
sedap ikan tu..isi dia adalah mampap gila..
x silap sepotong ni aje rm17..
gilo..mahaiiii...tp berbaloi ngan kesedapannya.
nak beli sendiri x dpt la kot...
dapat merasa sbb org bg aje..
serious sedap..lepas tu hirup2 masak pindang yg masam2 itu..heavennnnn
acu..kalau ada lagi..sila la hulur2 lagi..
cea mcm acu aku baca aje kan..

:: kuih2 for the day - cek mek molek - cara berlauk - kuih papa lagi ::

cek mek molek ni better than yesterday..
lembut semua..tapi still xde air2 gula itu..
so xde feeling bila gigit n air gula itu meleleh2..hmph...
papa ni kena pesan..cakap dah xnak..
if not..kalau boleh dia akan beli kuih yg samaaaaaaaaa aje..
sebab ingat kita nak kuih tu lagi..haha..


yeahhh..akhirnya dapat kuih gandus ini..
serious sedap gila..
tp nak beli seksa ok..
mama pergi pukul 4.30pm abis...pergi 4pm pun abis..
farah cakap dorang pergi 3.30pm pun dah abis ok..
gila la laku abis kuih ni..

so tadi papa n mama pergi pasar keramat pukul 2ish pm ok..
amik kau gila awal..
tu pun kena beratur panjang gila katanyer..
ada la 1/2 hour beratur nak beli kuih ni..
tapi mmg berbaloi la..sedapppppppp..
paling sedap jem nenas dia tu..pengsan...

aku adalah tamak..
td repeat makan malam..pukul berapa tah..
tgk ada lg..so amik la 2 ketul terus..
pergi depan..siap sorok2..konon xnak la bg org nampak ..buruk lantak kan..
sekali nak cover sangat..tergolek seketul kuih tu terus masuk bawah kerusi..miahahha..
paling x tahan..PG nampak..lepas tu matiklah kutuk aku kan..
siap buat2 gaya org gemuk tamak nak makan kuih byk2..
papa siap tepuk2 perut aku...aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
what ever..janji sedap kuih itu..
bergendang la pun kat perut ni..mak tetap nak makan jugak.. ;p

ok itu aje...ta-ta..

14 Comments:

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

peejaaaaa... waaaaaaaaaaaaaaaaaa awat sampai tergolek??? malu ok!!! muaahahahahahah

Siti Nornadiah said... [Reply to Comments]

masak lemak siput sedut itu, tergugat meks tgk..:P

kuih yang last tuh?inti jem nenas?dari negeri mane eh?luar dia ape?tepung ka?

pagi-pagi dah entry makanan..(-_-")

Nadia Yuna said... [Reply to Comments]

Hehe. Bab yang last to make me smile lah! sebab lebih kurang ke perangai. hahah. adehlaa.

Peeja,
kalau kat sini kuehnya warna kuneng. Selalu beli kat pasaq malam.

** Pasaq keramat tu kedai hat belah depan tu ka? bukan apa, esok balik dah start sekolah balik sekolah buleh la nak singgah pi beli kot. Sekolah kat belakang tu ja. SMK SERI AMPANG nun. dekatla nak pi singgah **

shasha said... [Reply to Comments]

hahahah...kelakar ok..aku dah la tgh stress kat office nih..terus gelak tertahan2 sampai gegar perut baca pasal kuih tergolek!

Foxy Farah said... [Reply to Comments]

huarghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.perlu ke kau close up nokkkkssss.inti nenas tuu!! hohhhhh! tekanan jiwa aku.

♥cybermummy♥ said... [Reply to Comments]

sedap nya siput masak lemak . Kat sini siput agak nya dah pupus . dah lama ngidam nak makan tapi cari kat pasar tak de jual . Lagi satu kuih bakar berlauk tu my favorite :p
( telan air liur jap )

suezensuzanna said... [Reply to Comments]

hahahha...kelakar.siap sork2 lagi..gendang perut tuh mmg x bleh blah..btw..aku suke siput sedut tuh:D

darling8tabby said... [Reply to Comments]

gulppp... now akak teringin nak makan siput sedut..kuih gandus! so far area melawati tak nampak lak gandus ni..
cik mek molek dah dapat..cuma tak baper kaw la...

Erni said... [Reply to Comments]

lawaklah entry ni...even i yg tak pernah comment ni pun dah kasi comment..addict dgn blog u ni peeja ..setiap jam mesti nk masuk melawat.

Erni said... [Reply to Comments]

lawaklah entry ni...even i yg tak pernah comment ni pun dah kasi comment..addict dgn blog u ni peeja ..setiap jam mesti nk masuk melawat.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

ecewah dia da tukar layout xDD

ikan kurau tu adakah ikan sungai? mmg mahal!!

Erni said... [Reply to Comments]

sori arr peeja..sebenarnya comments tu untuk entry yg pi post office tu..salah letak le..

Liyanaroxx said... [Reply to Comments]

masak lemak siput sedut tuh sangat menusuk kalbu...eh...silap..tekak ku..

hehehehe...salam singgah kak...slame nih silent reader jerk...arinih baru berani nak komen...*wink*

peej said... [Reply to Comments]

lilred - haha tu la kan.. ;p


nornadiah - eh x tau pulak dpd negeri mana kuih tu..luar tu tepung kot..mcm lemak2..sedap lah...


nadia yuna - haha..tu la tamak..polok byk2..last2 tergolek pulak kuih tu..ye..sila la singgah beli..puas hati..


shasha - tu la..sikit punya cover..sekali lg kantoi..


foxy farah - sebab sedap sgt..so mcm perlu bg keistimewaan lebih...


cybermummy - kat sini pun siput punya la kenit2..x mcm dulu2..besar2 aje..tu la..cara berlauk adalah best kan..


suezen - aku suka siput sedut makan last..ratah aje..sedappp


darling - area keramat semua ada..best2 pulak..so mmg berbaloi pergi..


erni - haha..thank u..jgn la masuk selalu..sebab mcm dah ala2 x tau nak cerita apa dah sebenarnye..


liyanaroxx - hi wsalam..ye..sila la jgn segan2 lg lepas ni ye..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...