Instagram : @peejburhan

Ramadan - day 5~

ok as usual...
entry wajib di bulan puasa ini..ialah menu kami hari2..
tu ikut rajin la..nanti lama2 pemalash la tu.. ;p

semalam mama n papa keluar lagi..
so dorang ingat x sempat balik..so me n noy masak..
bahan semua mama dah sediakan..tggl nak masak aje..
wah i like..senang kerja..

so menu semalam adalah..

:: ayam panggang ngan potato n carrot..niceeeeeeeeeeeeeeeeeee ::

hohoh..terbaik wokkkk...
ini adalah fav masa zaman kecik2..mesti berebut2 aje..esp kulit la kan..
reason beli oven kecik tu pun sebab sibuk bising nak ayam panggang..ngeh ngeh..
tp mcm x puas je makan smlm..sebab mcm kecik aje ayam ini..
tu pun ayol xdok..if ada lg la x cukup kot..
dah jumpa ni..lauk lain mcm dah xnak pandang dah..


:: hot sauce ::

noy beli kat kuwait..
omg..sedap gila ok..
x macam tobasco..tobasco ialah merepek n pedas x munasabah kan..
oh ini tidak..sos dia rasa mcm sos nandos or dominos chicken wings tu..
i'm not kidding..serious sedap gila..
ada sesiapa tau x if kat malaysia ada jual jenama ni ??


:: rebung beli ::

asyik2 rebung aje..
oh mama n papa sempat balik..so itu adalah lauk beli..
aku x makan jugak..tp tgk gambar ni..terasa nak rebung la pulak kan..aaaaa....

:: bayam goreng ::

ni noy masak..
suka gila sayur ni..
ingat lg masa kecik2..x suka makan sayur..tp sayur ni je suka..
sebab kononnya if makan boleh kuat macam popeye..
paling x tahan..lepas je makan ni..
kita org..akan amik poof kecik2 tu dalam baju..konon badan jadi tough mcm popeye..haha..merepek gila..

:: makanan ngisaa...sambal tempoyak n cili padi ikan bilis ::


kau tgk la budak itu..
mengalahkan org yg puasa..
dia siap letak nasi dia dalam pinggan ..tgk byk mana dia makan..
tu tgh gigih potong2 ayam...konon nak bersedia la..
last2 terus makan..bagusssss...

:: kuih muih ::


at last dapat jugak cek molekkkkkkkkk..yeay...
tapi xde la best mana..sebab org ni punya gula x cair..kering2 sikit..
mungkin sebab kegawatan gula kot..so ala2 kedekut gitu..
tp xpe..hilang jugak ngidam..
hmmm..nak ngidam apa pulak lagi ni eyh???
cea gila gedik nak ngidam2..kau ingat kau mengandung ke??
what ever...janji rupa tu dah ada..haha..

ok aku melepet betul pulak ari ni..lapar haus n rasa nak smoke semua..hoih x tahan
sebab tu agaknya aku sewel lalu bercakap ngan diri sendiri..
ok la..tu je..ta-ta..

11 Comments:

shasha said... [Reply to Comments]

akhirnya..berjaya jugak kamu makan cik mek molek peej...pas ni try buat sendiri la pulak...apa kata?

peej said... [Reply to Comments]

shasha - hoh mmg x kuasa la aku nak buat..

masviona said... [Reply to Comments]

alamak ayam panggang tuh seriyes menggiurkan...huhuhuhu n cek mek molek tuh lama giler saya tak makan...huhuhuhu giler terliur nih

suezensuzanna said... [Reply to Comments]

wahhhh ayam panggang tuh.....mengugat iman aku wehh....buang gambar tuh cepattt!!

intan izani said... [Reply to Comments]

peej,
share resepi ayam panggang tu..

Kakakdegil said... [Reply to Comments]

sedapnya cili padi ikan bilis tu
tingin nak buat
camner eh?

finally,
dapat dah eh cek mek
tak meleleh dah ker air liur? hihihi

peej said... [Reply to Comments]

masviona - carik la..tp xde seperti yg diidamkan la..yg betul2 ada air gula..ni kering aje..tsk..


suezan - ni sipi2 aje..check out tijah punya..lg mengiurkan ayam dia..pengsan..


intan izani - try tgk blog tijah..blog dia ada resipi ayam panggang..


kakakdegil - entah la..tu beli aje tu..xtau lak buat dia mcm mana..cek mek molek tu ok la..tp agak keras..n bila gigit xde air gula tu..so agak kecewa di situ..tp xpe..janji hilang ngidam sudah..

Nadia Yuna said... [Reply to Comments]

rasa nak ulang 5x tengok ayam panggang tu. haishh. belom depan mata lagi tu. adoilaaa

darling8tabby said... [Reply to Comments]

sedapnyer ayam tu dek...rasa cam nak gak la
hehe..semalam kan..akak pegi beli dah cek mek molek tu..sama la gula dia kedekut.. tak cair pun..ohh lupa..gula skrang kena catu kot..huhuh...
akak rasa akak nak belajar buat la gak...baru puas makan kan..
skrang gak nak blog kakak degil nak mintak resipi..hehe

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

kite pun ske sayur bayam, weh. sebab lemak je rasa dia. oh sayur bayam, lama gwe xmakan!!

peej said... [Reply to Comments]

nadia yuna - if depan mata jd mcm kita org la..berebut..belum masuk waktu dah siap potong bahgian masing2 letak dlm pinggan..haha


darling - mcm senang buat dia..ada tulis hari tu kat comment entry mana tah..


wani - jarang jual kan..kena masak sendiri sayur tu selalu..sedap kan..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...