Instagram : @peejburhan

Ramadan - day 3~

dah ada dlm pc ni..
kasi upload je la eh..
x nak elaborate panjang lebar..janji paham sudah ye kawan.. :D



:: sambal tumis telur rebus n udang ::

:: sup tulang..terbaikkkkkkkkkkkkkkkkk ::
:: sayur campur ::
:: popia basah..ultimate favvy ::
:: putu piring - lepat pisang - kuih keria ::

semalam terbaca kat blog kakak degil dia nak beli kuih cek mek molek..
hoh..terus mcm terasa2 je kat tekak..bila menggigit terasa keledek n air gula meleleh2..sedap tu..
so suruh la papa beli kat pasar juadah..
tp papa mcm x tau je kuih tu..so untuk langkah berjaga2..mintak keria sekali..sebab rasa lebih kurang kan..
mmg betul..papa x reti..
org mintak cek mek molek..dia bawak balik puteri mandi ke apa..
pastu dia kata sama aja..sebab dua2 pun perempuan molek..
ewahhhhh...boleh lak mcm tu..
so hari ni harapnya dpt cek mek molek..i wanttttt...


:: ni pulak papa punya..as usual..inti kacang..apa nama kuih ni ntah ::

hari ni mcm x masak aje..
sebab tgk papa n mama berdating pergi pasar juadah..
laratkah mama si goyang2 itu berjalan..xpe..mungkin lauk akan bertambah sedap sebab ada perisa goyang-goyang..miahahhaa..

ok selamat berbuka ya'll..
ta-ta

12 Comments:

Kakakdegil said... [Reply to Comments]

Babe
Aritu tak beli cek mek molek
Takdak orang jual.. so buat sendiri
Senang sajo..
Keledek rebus, gaul ngan gandum sket.
Isi gula.. gentel gentel
Goweng..

Yummy..

swit@kon said... [Reply to Comments]

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa meleleh!!!!!!!!!!!!!

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

hello peeja, jalan goyang2, abis tuh Nik Azmi kedai mas bagi mama payung utk bertongkat..he he he suka tau.. mama beli juadah favourite2 semua nya. Alhamdullillah mama tak sakit pulak!!!

:: hAsmAt :: said... [Reply to Comments]

peeja..kat kelate..kami panggi kueh yg papa ko beli tuh..'buoh puyo'...hehehe...sebab..bentuk dia mcm buah peria...hahaha....blh??hahaha....balik kelate nih harus beli kueh best2

tuan tanah said... [Reply to Comments]

wah baru hari ahad hari tu baru buat cek mek molek..hehe.. Mmg masa puasa ni.. Macam2 kuih rasa nak makan..huhu..

Hari ni tak dapat pegi pasar lagi..sbb kena balik opis sndiri jap td..adeh..
Esok pun takleh..
Harapnya lusa okla..
Teringin dari haritu nak makan mi goreng kuali besar..haha..
Nyam nyam...

Tijah said... [Reply to Comments]

hahaha. hambik ko anak beranak mencerca disini. i loikee! hahahaa.

*bila la sazah nak celik IT nih. kalu tak misti dia dah ada blog sindri.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

ohoo chef telah keluar berjalan2 ke bazar kali ni :P

Jaja TWF said... [Reply to Comments]

Hi peej..

Nanti dah dapat beli cek mek molek..upload pic eh.. i x penah tengok kot..hehe..

btw, kuih papa u beli tu mcm sodap je..coz very colourful! :) heee

sheLLy said... [Reply to Comments]

kuih goyang2..lauk goyang2...mkn pun leh goyang2 lai..hehehe!!

darling8tabby said... [Reply to Comments]

puteri mandi...cam sedap jer..
ohh kakakdegil sudah bagi resipi..mau try lah...

darling8tabby said... [Reply to Comments]

ehh puteri mandi lak...cek mek molek..hehe

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

hahahha peeja derhaka!!!! adeke perisa goyang2.... hahahha

aku pon tgh pk pk... kuih apa lg aku nak bedal nih.... so far aku mencari pulut pagang ngan pulut kepal yg inti pedas kat luar tuh... ehhh.. mcm sama versi je due kuih yg aku nak nih? hahahha

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...