Instagram : @peejburhan

Ramadan - day 2~

oh ini adalah menu day 2..
as usual..mummy the bionic women..by 3pm semua dah siap..haha..
gila awal kan..dia tengah cergas la kot..kalau dah sakit tu kang..lain cerita pulak..
kami busy light2 semalam..sebab ada few c.o.d untuk online boutique..
oh thanks again kepada customer2 ku.. :D
sebab itu mcm x tolong..cea mcm la if x busy rajin sgt kan.. ;p

oh check out menu2....
siapa x sanggup..sila stop sekarang..


:: kari kepala ikan...::

pengsan..cea..siap pengsan..padahal aku bukan reti pun makan kepala..
mcm mana org boleh makan kan..aku rasa mcm complicated aje..
ingat nak beli tairu..lagi nalla...
tapi pergi kedai..boleh pulak x buat hari ni..
xpe..makan ini sahajo pun sodappp..

:: daging masak kunyit ::

since aku x reti makan kepala ikan..
so makan sama daging aje..
pun ok jugak


:: sambal tauhu n tempe..ni lauk sahur..kasi panas..sebab sahur ramai x bgn..tu ada lebih tu ::
:: pucuk ubi tempoyak...hoh..terbaik..tp kurang pekat..dpt yg pekat2..siap ade petai tu lg lazat kan..oh ini beli kat pasar juadah ::
:: tauhu sumbat..ni x makan..sebab aku x gemar beli punya..sebab selalu mesti sambal dia fail..so xpe..x makan pun xde kesah.. ;p ::
:: kuih muih...seri muka - talam - cara berlauk..oh cara berlauk adalah favvy ::
:: tepung gomak - kuih kasuii ::

zaman kecik2 dulu kuih tepung gomak semua besar2 n gebu montel aje kan..
aku ingat sebab kuih ni favvy papa..everyday mesti nak..
n inti perlu la inti kacang..
tp sekarang ni..paling kecik la nak buat kan..
inti pun ala2 aje..lepas tu jual la sampai 40 sen...niceeee


:: kuih kacang n samosa ::

oh samosa itu sedap..i like...
tu kuih apa eh?? tiba2 aku hilang ingatan pulak..
see..told u bapak aku ni gila kuih2 yg bermotifkan inti kacang..
semua pun nak ada kacang2 aje..

:: murtabak ::

dpd kecik makan murtabak kak adik ni..
mmg terbaik lah...
dia ni kawan mama..if pergi sana..if dia nampak..comfirm dapat free aje.. :D
serious sedap gila murtabak dia..
sampai rasa murtabak2 lain x sedap aje..
ke sebab tekak ku dah letak standard rasa murtabak haruslah begini..??hmmm..
sesiapa yang pergi pasar juadah setiawangsa...
silalah carik ADE murtabak..
selalu dia punya gerai mesti tema kuning..thn ni x tau la pulak..
sebab aku pun x pergi lg.. ;p
percayalah mesti berpuas hati je makan murtabak dia..
x silap selalu dia akan bukak 5-6 tempat..tp x sure pulak area mana lg ada..

oh ok..itu aje..
eh lupa..oh tidak niat di hati ini nak meleleh2 kan air liur org ke apa..
cuma..serious otak mcm xleh pikir nak update apa..
so kasi update menu2 aje..

15 Comments:

Tina Banana said... [Reply to Comments]

kuih kasturi kalau tak silap aku..
ke bukan?

dyan . said... [Reply to Comments]

oh.. sedapnya..
bila lah dapat nak ke pasar ramadhan ni.. aduss..
esok ah.. ok.. esok harus pergi..
huhu..

mula blog peej akan dipenuhi entry makanan hari2.. hihi..
seronok2.. layan gambar pun jadi la..nak tunggu bukak lambat lagi.. huhu..

peej said... [Reply to Comments]

tina - kuih kasturi?? serious??apesal mcm x pernah je nama kuih tu..


dyan. - sama la x pergi pun lagi pasar juadah..teringin jugak nak pergi n menggila..haha

puterikurekure said... [Reply to Comments]

murtabakkk!!!!!!
nyam2.

kat sini standard akak ialah murtabak muslim. sedap, pedas, isi ayam ngan daging dapat ketul2.
marvellous!!!

ngehngeh.

Fadhlina Budiman said... [Reply to Comments]

Wah..sodappppppppppp....!

nasaoji said... [Reply to Comments]

saya suka murtabak dan itu kuih cara lauk, kan..

dap nyer.... :)

shasha said... [Reply to Comments]

waahhh~!..teringat murtabak pak ku kat bayan lepas...

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

aku baca ebtry ni.... teringat arwah mak tok asingkan kuih untuk die ramadhan yg lepas... huhuuh seddey plak :(

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

lil^RED799 - emm...sedih kan auntie pun teringat kat arwah mak tok. Tahun ni auntie ikut macam arwah berbuka dengan air dan kurma dulu, baru attack kuih muih.

Kak Ungku Betty said... [Reply to Comments]

Salam...wow terrornya mama@marilyn monroe...kari kepala ikan mengalahkan restoran nasi kandak! Kami balik melaka bestlah jugak buka dengan Sup tulang Betty, salad sayuran, sambal pelam dan kuih muih serta air sirap bandung kaw betty! Amacam boleh tahan kan? yummy!

peej said... [Reply to Comments]

kurekure - hoh..tiba2 terasa nak try pulak murtabak itu..mcm sedap aje..


fadhlina - syedappp


nasaoji - kan kan kan..terbaik..


shasha - sedapkah??


lilred - uwaaaaaaaaaaaa..mmg sedih..nak buat entry tu x buat2 lagi..sebab sedih :(


mama - mama sekarang mmg mcm maktok..bg org lg emo tau..sama aje..like mother like daughter gitu..hoh..adakah bila tua diriku jugak akan begitu??haha


aunty bad - kt org pun makan sup tulang ari ni.. ;p

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

MAMA PEEJA... itu lah yg sebaik baik nye cara berbuka kan....rasanye semua org pon akan tend to follow the habits of one we love when we are missing that person too much. Alhamdulillah, arwah mak tok sentiasa di kenang, and i believe there's a lot of others yg sedekah kan Al-fatihah everytime teringatkan arwah mak tok. she has a special place in us.

Aunty take care and semoga cepat sembuh ;)

darling8tabby said... [Reply to Comments]

sedap2nyer....
tahun ni akak mencuba buat kuih for breakfast sendrik..yg senang2 ler..such as roti jala, som som & tauhu sumbat...coz serik beli kat param asek basi jer kan...
pasni nak belajar buat ketayap lak :P

capik said... [Reply to Comments]

kapla ikan tuh sgt laa mennyelerakan...aku suke kalo msk kapla ikan jenahak or kerapu..manes...

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

yoshh memang la supermeriah juadah2 itu. kite pun xmakan kepala ikan. so bila org ckp kari kepala ikan sedap ke apa, mmg xdapat bayangkan kesedapan itu.. lolx

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...