Instagram : @peejburhan

paging to all the Crocs lover~

dapat email dpd dzaza...
tajuk bahaya selipar getah
aku mcm malas aje nak bukak sebab before this pernah dpt..
tp tu jenis getah mcm flip flop...
pasal ada perempuan berjemur ke apa..kulit jd mcm terbakar melecur2..
scary jugak la tgk..membuatkan takut hendak membeli sembarangan punya selipar..

tapi tadi bukak ni lagi lah takut...
bahaya pakai crocs...huarghhhhhhhh..
ok aku x sure la ni crocs ori ke..bukan ke..
tp mcm ada rupa ori jugak..
gila ngeri uollss...
check it out..





kenapa eyh??adakah ia melting ke??
menyedut ke apa??
wah so scary meh...
just nak share kat sini..
sebab aku tau ramaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii pakai crocs kan..
esp yg bg anak2 pakai ke apa...sila la hati2 ye..
i mean atleast kita org tua tau la apa nak buat if something happened..
if budak kecik...keciannya..jadi kes mcm keratan akhbar kat pic2 atas ini..

so bila ke shopping complex..sila la pakai kasut proper ye..x pun jgn naik escalator la uolls..
naik la lift ye...kalau nak lagi bagus..naik tangga aje.. siapa yg pergi shopping mall 50 tingkat..sampai atas terus boleh kurus dah..haha..
oh aku adalah terselamat..sebab mak x makan crocs..
bukan x suka..tp x mampu...miahahha..
so ada la hikmahnya nya..la la la *ayat sedapkan hati sendiri..haha*
ok..sekian khidmat pesanan masyarakat dpd cik pija..
ta-ta..

16 Comments:

ceritacherita said... [Reply to Comments]

yup,
ni mmg betul2 terjadi, crocs ori ke tipu ke mmg bahaya. Dah terjadi kat my cousin punya anak, nasib dia sempat lompat, so kasut tu jela gone kaki dia ok.

tapi heran kan, mcm kasut tu melt ke apa. kalau sapa2 yg bagi anak2 pakai & naik escalator, bila dah sampai penghujung tu cepat2 angkat anak anda, jgn bagi dia langkah sendiri.

uish terpanjang pulak.

Penari.Gendut said... [Reply to Comments]

Getah crocs tu jenis yang grip kuat, so kalau tersangkut kat escalator, mmg kena heret.

Kes budak-budak kecik tu aku paham la, sebab mmg diorg berseleliur tak gheti dok diam, tapi kes adult pulak apakahhh. Tak pandang ke bila jalan?

I mean personally I don't think it's the shoes fault, it was your fault in the first place, kalau kau letak kaki tepi escalator tu walaupon tak pakai crocs ke selipar getah ke apa, mesti kena sedut jugak kan!

♥cybermummy♥ said... [Reply to Comments]

I think we as parent kena lah ajar anak how to ride escalator ngan betul . Especially bila dah nak sampai ujung escalator tu . Ajar dia angkat kakinya tinggi sikit baru lah kasut tak tersepit . Pakai kasut apa pun kalau anak kita sampai ujung escalator tu dia dok seret kakinya memang lah tersepit . Lagi satu selalulah remind anak2 tentang bahaya bila naik escalator . Dia org budak kecik apa tau ye tak ?? :P

iekaz said... [Reply to Comments]

OMG!! ngerinye!! dahla crocs merah tu sejibik mcm crocs i! takutnye nk naik escalatr kalau pakai crocs.. tak sanggup pulak nk korbankan kaki gara2 crocs.. huhu

momguess said... [Reply to Comments]

huhhhhhhhhhh
scary giler
ni rasa cam nak naik lif jer lps nie

Ita Shadila said... [Reply to Comments]

sedikit keliru aku nak navigate layout baru.. tp taper.. lama2 terbiasa la

Siti Nornadiah said... [Reply to Comments]

OMG!
kasut tuh mcm melting eh?

gila scary~

peej said... [Reply to Comments]

cerita - serious??omg gila scary kan..aku ni dah la mmg penakut naik escalator..


alia - tu la kan..tp dpd pic tu kat tepi2..apesal tepi2 pun nak sedut2..x suke..ish ngerii..


cybermummy - ya..cuma sometimes if anak ramai2..tu yg x terkawal..budak2 ni mmg memanjang nak main aje..so kena amik extra precaution la..


iekaz - ngeri kan..tp mcm dorang cakap..if nak jadi..pakai kasut apa pun kena jugak..so..kena la berhati2 if naik..tapiii..dlm kes ni mcm crocss je semua kan..hmmm..


momguess - hohoh..saya mmg penggemar lif pun..senang dan tidak menakutkan..


ita - apa yg kau nak navigate??


siti nornadiah - tu la..mcm menakutkan gila..

Ita Shadila said... [Reply to Comments]

aku nak bg komen.. x jumpa tempat nak klik.. naik atas, turun bawah blk *tengok tengok*.. pastuh br aku nampak "bentuk" tuh.. lalu aku x jadi letak komen asal psl crocs.. aku letak komen aku susah nak navigate.. no worries la.. lama2 terbiasa la :P

dazzledalie said... [Reply to Comments]

setuju dgn alia! nice layout. aku pon tak suka crocs, bau busuk.. (bg aku la)

darling8tabby said... [Reply to Comments]

baru ingat nak beli..cancel la nampak gaya...

scarry tengok kaki dia kan..iskk

peej said... [Reply to Comments]

ita - haha..nanti2 ok la..aku pun tgh adjust diri sendiri ngan blog aku ni..


dalie - aku x tau..x pernah la try..tp rasanya x ok kot..sebab aku jenis kaki berpeluh..


darling - hmm tu la..

Tijah said... [Reply to Comments]

hoh. selipa tat seng jugak yg taf...

Che Sue said... [Reply to Comments]

betui kata tijah..
ari tu baruu je teringin2 nk beli..dah tgk gini..erk! takuutt~

peej said... [Reply to Comments]

tijah - tu la..tp tat seng berat uolls..

che sue - takut kan..so scary..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

wohh baru kite tau ni. jadi sila berhati2 kepada pamakai2 crocs di luar sn.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...