Instagram : @peejburhan

memori daun pisang~

tgh sedap tido tiba2 mama masuk bilik..
cakap perut pedih...nak keluar makan..
so terus bangun n siap2 semua...
ok la..dia ada gastric..so xleh lambat2 makan..
ingat nak makan dekat2 area rumah la kan..
sekali dia siap request nak nasik daun pisang lagi..
n as usual..id daun pisang..mesti akan ke melawati..kedai favourite sejak zaman atok nenek dulu...

:: muka ceria gila dpt makan nasik daun pisang..buat aku tertanya..dah berapa lama dia plan nak makan ni..tiba2 buat cerita sedih supaya org bawak dia makan kat sana kan..haaa..licik dia ni.. ::
:: papa lg la over..siap order abc ok...melampau betul ::
:: nyum nyum..sedappppp...tgk la..nasi lapan pinggan..ni baru di panggil makan lupa diri tu gemuk namanya ::
:: rasam n apa itu aku x tau... oh pic tairu lupa nak amik.. tairu ni mcm youghurt...makan ngan nasi.. kasi gaul sama itu kari ikan..sedapppp..masamm2..pengsan ..oh yg belakang tu kambing.. ;p ::
:: budak yg ceria..pun sibuk nak makan nasi..pastu x habis kan..rugiii tau..tp ok la..3 1/4 jugak la dia makan..wah 3 suku..sesuai ngan otak dia yg ala 3 suku itu..larikss ::
:: dia ni pun ada sama ::
:: seperti biasa edan akan jadi yg paling last abis makan..sebab dia jenis x suka bazir..so dia akan habiskan semuaaa lauk2 ke apa ke..so sgt bagus..keluar ngan dia..makanan tidak akan terbazir..heheh ::

mmg sedap..
makan sampai sengkak..
best gila...so memori daun pisang..mama bila kita nak repeat lagi??

12 Comments:

suezensuzanna said... [Reply to Comments]

owh..dimanakah itu????tak pernh mkn lagi nasi daun pisang nih..melainkan nasi lemak..uhuh

jasrina rahim said... [Reply to Comments]

bau kari kat tangan berapa lama baru ilang??

peej said... [Reply to Comments]

suezen - yg ni kat melawati..tp banyak je nasi2 mcm ni..sedap..harus try ok..


jasrina - entah la..xde lak aku bau2 ke apa..tp sana ada sinki ada sabun..so ok la kot..

Syebi Burn said... [Reply to Comments]

peej, kat melawati tu apa nama kedai dia?

seyes sedap.. penah mkn kat nun jauh kat kelana jaya kot. member bawa.
sedap sgt... meh bitau nama kedai dia.

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Bila sihat sikit..Mama mula lah terasa nak mkn2, Mama makan tak lupa bawak anak2 tapi anak2 makan tak bawak mama..apa lu nak comment ha?

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

yeah!! u go Marilyn Monroe....lariiiiiiiiiii

peej said... [Reply to Comments]

syebi burn - nama kedai adalah thurkah..selamat mencari ye..


mama - nak bawak mcm mana dah memanjang sakit ajo...goyang2..mari kita goyang2..haha larikssssssss


dzaza - amboi kau..kau ingat kau sokong ni kau jd menantu kesayangan..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

thurkah kan...i loikeeee...akak selalu bekpas kat sana masa weekends...

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Peeja..masa peeja dan noy pegi beli magazine utk mama, Lunch ni di bayar oleh bakal menantu mama..Edan. TQ to Edan, moga murah rezeki mu dan moga Allah kabulkan impian mu. Amin.

nasaoji said... [Reply to Comments]

alamak...

saya yg tertelan2 liur nih....!

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

gle meriah makanan xD best2.

capik said... [Reply to Comments]

tigin sgt aku mkn daun pisang nih

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...