Instagram : @peejburhan

macam2 ragam~

sejak ada online boutique ni..
aku mcm selalu je kena pergi post office..
boleh kata selang sehari..if sales ok..everyday pun kena pergi..
ye la..org dah bayar..xkan nak tangguh2 kan..if before 3pm..mmg akan pergi la pos..

selama ni pergi ok aje..
sebab usually pergi pagi2..kira around 9am..siap beratur ok tunggu bukak pintu..
hahha..gila gigih ok..x pun around 10-11 mcm tu..time2 mcm tu x ramai org..
tp bulan puasa ni byk ngantuk aje..
so for the past few days..pergi around 2-2ish mcm tu..
hoih gila ramai...ok xde la ramai melampau..
tp kena la tunggu 12-15 org baru giliran aku...

lepas isi2 borang...
aku carik tempat kosong..duduk..
ye..xkan nak berdiri kan..
usually akan duduk seat kosong depan kaunter..senang..x kuasa nak duduk belakang2..

macam2 orang la ada..yg bawak anak berderet..
ada yg leka isi borang..anak main kat pintu..tangan tersepit la..
yang sibuk nak bayar bil2..aku x paham kenapa dorang nak susah2 bayar kat post office..
kan ada maybank2u n cimbclicks..online kan senang..daftar aje..
ok la..lantak..suka masing2 la kan..

selama ni pergi ok aje..maybe kali ni nampak mcm2..sebab tunggu lama..
semalam dah ada godaan..tp tu later aku cerita..
cerita hari ni punya dulu...
mcm ni la rupa kat post office tu..
biru tu kaunter..ade 3 kaunter..selalu bukak dua la..
lg satu tu mcm kejap bukak kejap x..pergi toilet ke..masuk office ke..pergi solat ke apa kot..
so tunggu la mcm beruk kat situ..gila slow..
tadi aku duduk kat situ..nampak tulis 'me' tu..
sebelah aku..selang 1 kerusi ada lelaki duduk..
betul2 mengadap machine angka giliran tu..

machine tu ada 2 butang..bil2 n pelbagai..
aku x tau la lelaki ni buhsan sgt ke..or nak menambah pahala di bulan ramadhan..
aku x tau la if pos tu mmg dah siap2 tekan semua no utk bil2..
kira if dtg just amik aje..or mmg ada org dah tekan banyak ke apa no tu..
tp everytime org dtg..n tekan je nombor..lelaki itu jenguk2..
if orang nak amik je..
terus dia pergi, " bukan yg tu..yang ni..dah siap ni"
orang pun akan cakap terima kasih...lelaki tu pun muka senyum simpul aje..
allrighttttttttttttt....suka benar dia tu..
lepas tu ada org dtg lg..n dia keep on la buat mcm tu..
omg..u should see his face..serious muka ala2 bangga2 teruja..
ok la..niat dia mmg baik..tp serious aku rasa nak gelak..
aku dok tahan aje..sampai aku kena pejam mata..sebab if aku even sipi2 muka dia ternampak aku rasa nak gelak..
ada la 3-4 kali dia buat..lepas tu dah sampai giliran dia..
bla bla..dia gerak..
ok habis hiburan aku untuk hari ini...

lepas tu ternampak ada lelaki ala2 rempit siap sunglass rayban bagai..abis urusan jugak..
teringat lupa nak cerita earlier..
masa sampai nak amik n isi borang..x dpt lalu..
sebab mamat itu sedang isi borang tgh2 kaunter..sambil pakai sunglass..
pastu terkebil2..cuba nak baca somthing..sambil intai2 dpd celah sunglass..
hoihh..kau gile ke..bukak je la sunglass itu..
dah la lembab..x pasal aku nak amik borang n guna kaunter pun x boleh..
haiyohh..macam2 orang ada..

the best part pulak..
bila duduk di seat sementara tggu giliran aku..
kaunter position adalah agak tinggi..
kira kalau kita berdiri..adalah separas dada la..
so sementara duduk..bunyi je nombor..orang pun pergi la berurusan..
lepas satu-satu..mcm2 ada..
ada perempuan body mantap...perempuan bertudung baju skirt semua ketat gila..skirt putih siap nampak panties bagai..aku x paham di situ..motiff???
orang seluar gelebeh ada...seluar or baju banyak benang2 x gunting ada..perempuan gemuk seluar tersepit ada..haha..aku pun agaknya begitu la rupenye... ;p

sebab apa aku begitu teliti dgn semua itu..???
sebab bila aku duduk..kepala aku adalah separas bontot org..
ok la..lain2 x kisah..paling x tahan..sebabkan umah aku kan area dtho..mindeff semua..
ramainya la tentera2..x kira yg muda ke tua ke...
so bayangkan la bila dorang berurusan...
hoiiiii...x tahan uolls..mereka2 walaupun body x mantap melampau..tp montott..byk mantap uolls..sexy gilosss..
pakai lak seluar ala2..just nice je cutting..pengsan..



semalam aku dah terasa kurang pahala asyik tu je aku tgk..
ingat insaf la...tp tadi lagi la..ada navy masuk...hua hua hua...
pakai semua putih..smart aje..
pastu dia berdiri aje..terus mak pitam..
sebab katanya pakai putih..seluar ala2 fit..
nampak dlm segala..ok xde la nampak..i mean line2 ini itu la..
aku tgk sambil teruja..lepas tu terasa berdosa..matiklah tiba2 insaf kan..
apa lagi..aku palingkan kepala ke tempat lain..konon2 tgk lain..
tp tarikan agak kuat..tanpa disedari..mcm nak terpandang2 lagi..haiyohh..
so xleh jadi..pejam mata aje...itu cara terbaik..

bagaimanakah ini...syaiton dah kena ikat..
adakah mak yg syaiton kerana begitu gatal sekali..
berdosakah menikmati pemandangan uolls??
bagaimanakah cara2 nak menempuh lagi hari2 akan datang ku ke post office..
haruskah mak pulak memakai mini skirt supaya mereka pulak x tentu arah...lariksssssss...

p/s : noy andai kata aku nak keluar pergi post office dgn memakai mini skirt..sila tikam aku ye..

21 Comments:

Tijah said... [Reply to Comments]

tu baru tengok blakang kan? blm dia pusing depan lagi...

lalalalalla...

suezensuzanna said... [Reply to Comments]

hahahha:))..kelakar lah ko peej...ermmm...tp kan...navy mmg sexy wooo

shasha said... [Reply to Comments]

err...peej..aku nak confess laa...aku pun suka tgk tang tu gak....hhuhuhu..
*sengih2 malu di balik selendang...

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

mmg byk ragam kalo kat post ofc.maybe yg xde internet kat umah tu just ada option g pos ofc jek kot.
suka tgk navy jugak tau.abg polis pun me suka lagi kalo yg pkai uniform.awwwmmm.oopss puase! ;P

linda said... [Reply to Comments]

pija,

frankly speaking i like the way u bercerita... b4 this pun i tau u suker lukis2 to make we understand what u story about... although lukisan u tak brape kemas, but it's cute okkkk... me like ;) creative...

btw, pasal tertengok benda2 tak bleh tgk tu, pejam je la mata pija.. pandangan pertama ok lagi, tp the next look dosa.... tp bende menarik kan payah jugak kan pija??? miahahahah... selamat berpuasa...

darling8tabby said... [Reply to Comments]

paling smart navy kan, i loikee....
family akak...army ada air-force pun ada..hehe

puterikurekure said... [Reply to Comments]

pija!!!!!!!!
i heart you!

akak berada di kawasan di mana semua-navy-selalu-berurusan-dimana2 jua kat area ni. dan slalu jugak mata akak ni 'terpandang2' area montot tu ok!
hahaha. kalau laki aku tau ni, matik aku!

shh...rahsia kite ni tau! ;)

jasrina said... [Reply to Comments]

ok, bab navy baju putih tu aku tak salahkan kau. apa yang berlaku aku paham sgt. sape tuduh kau gatal sila ajak aku tikam dia bertubi2 kerana aku jugak seperti kau bila tgk Hz pakai uniform putih dia. omaigod!

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said... [Reply to Comments]

hehehe...klako la peeja ni..
sabo je la..
hiks

Yours truly said... [Reply to Comments]

ha..ha..ha... adoiii laa cik peejaa..tak tahan akak dok gelak2 baca ni...muahahaa...lawak gilerr..

F A R Y N said... [Reply to Comments]

bawak aku skali cuci mata kat pos opis...kah kah

ai said... [Reply to Comments]

Adoiiiiiiiiii!!! aku nk taip ni pon geli tangan. lawak giler la kau peej! tp sama gak la cam aku..suke je perati org. ekekekeke...

Nape kau tak mintak borang tu awal2? boleh je mintak byk2 bwk blk umah. isi form tu kt umah je..senang. smp sna trus pos..aku mmg wat camtu..simpan form sendiri. mudah. :)

ai said... [Reply to Comments]

Adoiiiiiiiiii!!! aku nk taip ni pon geli tangan. lawak giler la kau peej! tp sama gak la cam aku..suke je perati org. ekekekeke...

Nape kau tak mintak borang tu awal2? boleh je mintak byk2 bwk blk umah. isi form tu kt umah je..senang. smp sna trus pos..aku mmg wat camtu..simpan form sendiri. mudah. :)

siputturbo said... [Reply to Comments]

haha, kelakar gile!

btw,aku pun perasan yang kalo duduk depan kaunter, bontot org yg tengah deal dekat kaunter mmg same paras dengan muke. lagi teruk kalo kerusi tu rapat sgt dgn kaunter, mcm dekat pejabat pos upm. gile boleh tercium bontot die.

ops!

SJ said... [Reply to Comments]

hahahaha... kalau i dok situ tunggu pun, mesti teruja kottt tengok yang mantap2 tu.

eh eh.. bulan puasa. kena low profile skit. jap lagi nak gi bank, kena tutup mata lah jalan

Nadia Yuna said... [Reply to Comments]

hehehe saba je le. =p

e.t.t.y said... [Reply to Comments]

gila kelakar mamat yg tekan number giliran tuh.hahaha.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

haha kadang2 memang seronok tgk ragam org ni, dgn style2 diorg skali. sbb tu dlu2 time belajar mmg suka je kitorang duduk kat klcc tu (sbb da penat berjalan+shopping) pastu tengok style orang :P

esh ko ni pun, bulan2 puasa ni silakan jgn tgk bontot org wahahaa :P

benz said... [Reply to Comments]

nyeh!nyeh! org yg keje jenis2 gitu mmg body mantap2 aje. ex-bopren aku dulu tudm, udahla tinggi, badan lawa plus montot auummmm! muahahahaaa! eh, footballer pun kalo ko perasan mantap jugak. ngahahahah! motip tguk montot lelaki. :p

peej said... [Reply to Comments]

tijah - mata mak ada xray uolls..dpd belakang terus tembus ke depan..haha larikssssssssssssss



suezen - kan..ah x kira la..apa2 pun tetap sexy jugak..


shasha - hahah..kan..x menahan.. ;p


fieza - tu la kan..x pun mmg x reti internet ke apa kan...a ah..uniform sexy oh.. ;p


linda - tu sebab gila malas nak lawa2..janji korang paham lukisan sudah.. ;p susah ok lukis pakai mouse..haha..
tu la.. tp godaan utk tgk tu lg kuat..mcm mana tu??


darling - tp selalu air force byk kacak kan..


kurekure - haha..kalau pija hari2 pitam..


jasrina - wah untung uolls..nanti if kawin..dia balik kerja..suruh dia pakai uniform tu sampai tgh malam ye..miahahhaha..


ibu azwar - haha..x thn kak..


yours truly - saya yg kat situ lg la tahan..godaan di bulan puasa..haha


faryn - haha..nak join jugak kah??


ai - a ah eh..x terpikir pulak nak buat mcm tu..thanks..nanti akan ku buat..senang kerja ek..

peej said... [Reply to Comments]

siput turbo - hahah..kan..x bagus la pot office ni..x pasal org berimaginasi lebih..tp maybe tu kot tujuan nya..supaya org x sedar kelembaban mereka..so dorg bg la hiburan..haha


SJ - tu la pasal..nak pulak pakai seluar cutting ala2 just nice aje..mmg x thn.. ;p


nadia yuna - sebab sabar la maka keadaan terkawal..


etty - tu la..semangat dia..mungkin itu hiburan dia kot..


wani - x tahan wani..kalau kau ada situ pun kau x dpt mengawal perasaan kot..


benz - mmg..x tahan betul..;p~~~~

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...